Keystone logo
McMaster University Faculty of Humanities Hons. Bachelor of Arts in communicatiewetenschappen
McMaster University Faculty of Humanities

Hons. Bachelor of Arts in communicatiewetenschappen

Hamilton, Canada

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

05 Sep 2024

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

We leven in het informatietijdperk en onze samenleving heeft hooggeletterde afgestudeerden nodig met geavanceerde kennis van de aard, functie en evolutie van communicatie.

Communicatiewetenschappen bij McMaster is een interdisciplinair programma aangeboden door de faculteit Geesteswetenschappen. Studenten onderzoeken kernproblemen en leren over communicatietheorieën, die hen de tools zullen geven om het verwarde web van media, cultuur en taal te begrijpen, in een wereld waar berichten zijn ingebed in alle vormen van informatie. Ze volgen ook cursussen op verschillende gebieden van communicatiestudies, zoals culturele studies, prestatiestudies en massacommunicatie.

Communicatiewetenschappen biedt studenten een gemengde theoretische en praktische benadering van de studie van menselijke en gemedieerde communicatie. Het programma is interdisciplinair en biedt een breed scala aan perspectieven op de wisselwerking tussen media, cultuur, technologie en professionele communicatie uit de taalkunde, geschiedenis, culturele studies, politieke economie, prestatiestudies, beleidsstudies, massamedia en public relations. Veel van onze faculteit hebben ervaring als beoefenaars op verschillende gebieden van toegepaste of praktische communicatie, zoals omroep, muzikale uitvoering, public relations, recht en beleid, politieke communicatie, activisme, professioneel onderzoek, publieksonderzoek, onder andere, die onze studenten kunnen bieden een visie op hoe wat ze in de klas leren, hun toekomstige rol als professionele communicator in de industrie, de overheid of de non-profitsector kan bepalen.

Een ander uniek facet van ons programma Communicatiewetenschap is de sterke focus op onderzoeksmethoden, die studenten een solide kritische en praktische basis biedt als onderzoekers in zowel academische als professionele omgevingen. Het programma Communicatiewetenschappen biedt ook onderdak aan vele vooraanstaande sprekers en gastdocenten uit de academische wereld, de industrie en de non-profitsector - dit biedt netwerkmogelijkheden voor onze studenten en voorbeelden van leiderschap.

Elk jaar worden meer dan 20 studenten geplaatst als stagiaires in media- en professionele communicatie-instellingen in het zuiden van Ontario. Ondanks de relatieve jeugd van ons programma, zijn veel van onze studenten doorgegaan met succesvolle carrières in public relations, academische wereld, ondernemerschap, rechten, human resources, onderwijs, journalistiek, het ambtenarenapparaat en de culturele industrie.

freestocks.org / Unsplash

124311_photo-1526045612212-70caf35c14df.jpg

Communicatiewetenschap is een academische discipline die vele onderzoeksgebieden omvat. Afgestudeerden van dit programma zullen geavanceerde kennis hebben van de aard, functie en evolutie van communicatie, en zullen zowel praktische als theoretische vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om een loopbaan op het gebied van communicatie na te streven.

Potentiële carrières

Opgedaan vaardigheden en / of kansen

  • Leer hoe u efficiënt, nauwkeurig kunt werken en informatie kunt organiseren.
  • Communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Communicatieve vaardigheden, in beeld en geluid.
  • Ervaringsgericht leren.
  • Kritisch begrip van de prestaties in zowel live als opgenomen media.
  • Artistieke expressie.
  • Creatieve, technische en kritische vaardigheden.
  • Onderzoek en analyse.
  • Presentatie vaardigheden.
  • Beheers nieuwe vaardigheden in digitale media.

Wat onze studenten zeggen

We vroegen een van de studenten van het programma Communicatiewetenschappen om ons te vertellen over hun ervaring met studeren in ons programma.

Carrièremogelijkheden

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen