Keystone logo
McMaster University Faculty of Humanities Hons. Bachelor of Fine Arts - iArts (Integrated Arts)
McMaster University Faculty of Humanities

Hons. Bachelor of Fine Arts - iArts (Integrated Arts)

Hamilton, Canada

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

05 Sep 2024

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

De iArts BFA is een Level I, direct entry-programma dat de nadruk legt op interdisciplinaire creatieve praktijk als een collectieve manier van leren, waarmee studenten worden voorbereid op een professionele loopbaan in de kunst. Je krijgt de kans om deel te nemen aan een reeks praktische media en technieken in kunst en performance, terwijl je ook leert over de geschiedenissen en kritische contexten van kunst en performance, lokaal, nationaal en internationaal.

Met een focus op studentgericht leren, stelt de BFA je in staat om je eigen interesses na te streven en vaardigheden te ontwikkelen om je persoonlijke, artistieke expressie te ondersteunen. Je zult ook veel mogelijkheden hebben om samen te werken en verder te gaan dan de traditionele kunstpraktijk om met elkaar en met de universiteit en de gemeenschap in het algemeen in contact te komen.

Verklaring over hoe we sociale rechtvaardigheid funderen en wat dat betekent

Het iArts-programma verwelkomt alle studenten die in alle creatieve genres werken. We verwelkomen studenten uit gemeenschappen die op zoek zijn naar aandelen (inclusief, maar niet beperkt tot): inheemse, zwarte, gekleurde mensen, vluchtelingen, nieuwkomers, immigranten, Two-Spirit, LGBTQI+, genderdiverse personen en personen met een handicap, personen die gek zijn en personen die doof, doof of slechthorend zijn. iArts zet zich in voor anti-onderdrukking en antiracisme door diversiteit en sociale rechtvaardigheidspraktijken in de kunsten te omarmen.”

Toegankelijkheid

Onze studio's zijn goed verlicht, gedeeltelijk toegankelijk, er zijn toegankelijke toiletten met ruimte voor een volledige omwenteling en een grote lift. Klaslokalen op de campus zijn gedeeltelijk toegankelijk, sommige zijn volledig toegankelijk en sommige hebben hellende trappen. Dove studenten hebben toegang tot ASL en CART. Onze klaslokalen en studio's zijn goed verlicht en ruim met ruimte om te bewegen.

Anna Kolosyuk / Unsplash

124271_photo-1513364776144-60967b0f800f.jpg

Carrières voor majors in iArts

praktiserend artiest

Curatorisch werk in musea en galerieën

Beheerder Kunst en Cultuur en Erfgoed

Ontwerper

Kunstmanagement

Docenten op alle niveaus

kunst therapeut

medisch illustrator

houtbewerking

Metaalbewerker, Gieterij

Tattoo artiest

Werken in de televisie-, film- en theaterindustrie (rekwisieten, decors, kostuums)

Videos

Print Pulse 30 toont slechts enkele van de soorten werk die studenten in ons iArts-programma hebben gemaakt.

Over de school

Vragen