Keystone logo
Medgar Evers College

Medgar Evers College

Medgar Evers College

Invoering

Medgar Evers College onderscheidt zich als de jongste van de vierjarige senior colleges in The City University of New York. In het begin van de jaren zestig erkende de gemeenschap in Central Brooklyn de noodzaak en sprak de wens uit voor een lokale openbare universiteit. Via verschillende maatschappelijke organisaties, waaronder, maar niet beperkt tot, de Bedford-Stuyvesant Restoration Corporation, de Central Brooklyn Coordinating Council en de NAACP, en via hun lokale gekozen functionarissen, benaderden de inwoners van Central Brooklyn de Board of Higher Education of the City van New York met dit verzoek.

Leden van de verschillende gemeenschapsorganisaties vormden de Bedford-Stuyvesant Coalition on Educational Needs and Services, die diende als het belangrijkste middel om contact te onderhouden met de Board of Higher Education. Na vele discussies en veel betrokkenheid van buurtbewoners en de Coalitie, keurde de Raad van Hoger Onderwijs op 17 november 1967 "de sponsoring goed van Community College Nummer VII, met de indicatie van de intentie om studenten toe te laten in de herfst van 1969. "

Op 13 februari 1968 kondigde de Board of Higher Education aan dat het college in de wijk Bedford-Stuyvesant in Brooklyn zou worden gevestigd. Op 27 januari 1969 keurde de Raad de oprichting goed van een 'experimentele vierjarige hogeschool voor professionele studies die zowel loopbaan- als transfer-associate-graden en de baccalaureaatdiploma aanbiedt, te vestigen in het Bedford-Stuyvesant-gebied van Brooklyn. opgericht in plaats van een eerder goedgekeurd maar niet gestart nieuw Community College VII, en verder gericht op aanpassing van het Masterplan van de City University. " Deze actie werd bekrachtigd door de actie van de regenten op 20 maart 1970.

De procedure van de Board of Higher Education van 14 april 1970 weerspiegelt de actie van de Board, die het Masterplan uit 1968 wijzigde om Community College Number Seven te schrappen en in plaats daarvan werd vermeld onder Senior College, "College XVII, Mid-Brooklyn, Initial Facilities, Estimated Kosten: $ 10.000.000." Op 30 juli 1970 werd het College officieel opgericht toen gouverneur Nelson A. Rockefeller de wetgeving ondertekende die de "oprichting van een experimentele vierjarige hogeschool voor professionele studies die zowel loopbaan- als overdrachtsdiploma's en het baccalaureaat biedt."

Ten slotte keurde de Board of Higher Education op 28 september 1970 de aanbeveling van de Community Council van het College goed dat de naam van het college Medgar Evers College , ter ere van de gemartelde burgerrechtenleider, Medgar Wiley Evers (1925-1963). Als erkenning hiervan wordt 28 september gevierd als "Founders' Day" op Medgar Evers College .

Op 2 december 1970 was de Medgar Evers College Community Council, voorgezeten door John Enoch en de Board of Higher Education, mede-gastheer van een aankondigingsceremonie in de YMCA op 139 Monroe Street in Brooklyn. Voorzitter Enoch verklaarde: "Het Medgar Evers College , dat het beeld weerspiegelt van de leider van de martelaren die zijn leven wijdde aan de zaak van individuele vrijheid, waardigheid en persoonlijke ontplooiing, zal een nieuwe pijler van kracht toevoegen aan de groeiende educatieve, economische, culturele en sociale fundamenten van de centrale Brooklyn gemeenschap en New York City."

De weduwe van de heer Evers, mevrouw Myrlie Evers, en twee van de drie kinderen van het echtpaar vlogen over vanuit Claremont, Californië, voor de ceremonie. Ze heeft een boekrol gepresenteerd waarin de effectieve bijdrage van de heer Evers aan de zaak van menselijke vrijheid en waardigheid wordt genoemd. Door de naam van Medgar Evers te kiezen, hopen we dat zijn ideeën studenten en docenten van het college zullen inspireren in hun zoektocht naar de waarheid als de zekerste weg naar menselijke vrijheid en sociale rechtvaardigheid."

De gemeenschap was toen en is nog steeds een belangrijke kracht in het leven van het College. De methode van planning voor het college en de selectie van de eerste president was ongekend in de geschiedenis van de Board of Higher Education. Voor het eerst namen vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap actief deel aan het besluitvormingsproces. Zeven leden van de Bedford-Stuyvesant Coalition on Educational Needs and Services waren lid van de presidentiële onderzoekscommissie. De gemandateerd Gemeenschapsraad werd georganiseerd in het voorjaar van 1970 onder leiding van de heer John Enoch, waarnemend voorzitter.

Het gevoel van betrokkenheid en dienstbaarheid aan de gemeenschap, dat overal in het College doordringt, kan rechtstreeks worden toegeschreven aan de veelzijdige rollen die de Gemeenschapsraad en de gemeenschap als geheel hebben gespeeld bij de oprichting, groei en ontwikkeling van deze instelling.

English Language Requirements

Certificeer uw Engelse taalvaardigheid met de Duolingo Engelse test! De DET is een handige, snelle en betaalbare online test Engels die wordt geaccepteerd door meer dan 4.000 universiteiten (zoals deze) over de hele wereld.

Locaties

Locaties
 • Brooklyn

  Bedford Avenue,1650, 11225, Brooklyn

  • facebook
  • instagram
  • twitter
  • youtube

Vragen