Keystone logo
Mediadesign Hochschule BA in digitaal filmontwerp
Mediadesign Hochschule

BA in digitaal filmontwerp

7 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 4.710 / per semester *

Op de campus

* EU-burger: 650,00 EUR; NIET-EU-burger: 850,00 EUR

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Ontdek de cursus Digital Film Design - Animation / VFX en ontdek of de wereld van animatie en visuele effecten de volgende bestemming op je reis is.

152651_DFD-Whitelands_003-TobiasBachleitnerSelinaSonnauerandMichaelHuber.jpg

Studeer Digital Film Design - Animation / VFX

Ben je creatief en geïnteresseerd in film en audiovisuele media? De Bachelor of Film Design gaat helemaal over visualisaties, 3D-animaties en visuele effecten in de film-, televisie-, games- en advertentie-industrie. Draken, monsters of epische veldslagen, auto's, wasmiddelverpakkingen en voedselproducten, in televisie- en gedrukte advertenties is tegenwoordig bijna alles digitaal.

De gamesindustrie adverteert met haar filmische gametrailers en is daarom een constante klant van digitale filmontwerpers. De toepassingsgebieden en het gebruik voor animatie en VFX veroveren voortdurend nieuwe industrieën. Met virtual reality, augmented reality en 360 ° -film breiden drie opwindende gebieden het veld van digitaal filmontwerp uit. De behoefte aan goed opgeleide specialisten is groot - en de trend neemt toe.

“Ik vond het geweldig om te leren van 3D-artiesten die betrokken zijn bij Hollywood-blockbusters. Uw praktijkervaring heeft mij geleerd wat echt belangrijk is in de respectievelijke vakgebieden van de 3D-industrie!

Arne Palluck

Zelfstandig ondernemer als 3D-generalist www.arnepalluck.de

153262_thumbnail_ArnePalluck.png

Collegegeld

Het maandelijkse collegegeld is afhankelijk van de locatie en begint bij € 650 *. Daarnaast rekenen wij een eenmalig inschrijfgeld van € 490, -.

* Wil je studeren vanuit een niet-EU-land? Het maandelijkse collegegeld voor studenten uit niet-EU-landen is afhankelijk van de locatie en begint bij € 850, -. Daarnaast rekenen we een eenmalig inschrijfgeld van € 685, -.

Toelatingseisen

Om een bachelordiploma aan te vragen bij MD.H, heb je een algemene toelatingsexamen voor hoger onderwijs, een toelatingsexamen voor een technische hogeschool of een als gelijkwaardig erkende kwalificatie nodig. Heb je geen middelbare schooldiploma? Studeren is ook mogelijk zonder een diploma middelbaar onderwijs volgens § BerlHG via een vakgebonden toelatingsexamen voor de universiteit.

Persoonlijke vereisten

Je bent erg creatief en hebt vindingrijkheid bij het uitvoeren van je ideeën. Je hebt een grote interesse in film en audiovisuele media. Je gaat graag persoonlijke uitdagingen aan en bent bereid veel tijd in je studie te steken.

Aanmeldingsprocedure

U meldt zich aan voor de cursus met een schriftelijke aanvraag. Daarnaast beslissen werkvoorbeelden over uw toelating.

Kerncompetenties

In de opleiding Digital Film Design verwerft u kerncompetenties op het gebied van ontwerp, computergraphics, filmontwerp en projecten. Hoorcolleges en regelmatige praktische oefeningen over verschillende onderwerpen, zoals visualisatie, typografie of tekenen, geven je de nodige theoretische basiskennis van de vormentheorie. Een belangrijk uniek verkoopargument als digitale filmontwerper is dat je elk semester lezingen krijgt in 3D-modellering en animatie. Het begint met Autodesk Maya. Houdini wordt later toegevoegd als een tweede 3D-software. In de cursus Digital Film Design leer je hoe je visuele effecten ontwerpt, plant en implementeert met de bijbehorende compositie (After Effects en Nuke). Bij tal van oefeningen heb je de mogelijkheid.

leerplan

toelatingen

Programma collegegeld

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen