Keystone logo
Mediadesign Hochschule BSc in game-ontwerp
Mediadesign Hochschule

BSc in game-ontwerp

7 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 4.710 / per semester *

Op de campus

* EU-burger: 650,00 EUR; NIET-EU-burger: 850,00 EUR

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Ontdek de cursus Game Design en ontdek of de gamewereld de volgende stop op je reis is.

152652_image005.png

Bestudeer Game Design

Ben je creatief en geïnteresseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van computerspellen? In de cursus Game Design leer je de conceptuele, artistieke en technische basisprincipes van de ontwikkeling van computerspellen. De cursus behandelt de implementatie van games voor verschillende platforms zoals pc, smartphones en virtual reality.

Op conceptueel niveau houd je je bezig met het ontwerp en de planning van gameprojecten en content. Op artistiek gebied krijg je de basisprincipes van visueel ontwerp en leer je de bijbehorende grafische software te gebruiken. Op technisch niveau verwerf je de basis van programmeren en informatica. Door met gewone game-engines te werken, leert u hoe u game-ideeën en andere real-time applicaties kunt implementeren.

Je kunt je opgedane kennis verdiepen in een van de twee specialisaties “Game Art” of “Game Engineering”. Door het projectwerk dat regelmatig plaatsvindt, bouw je tijdens je studie een uitgebreid portfolio op voor een succesvolle toepassing in de gamesindustrie.

"In 2008 ontmoette ik tijdens mijn studie game design mijn vijf medestudenten, met wie ik nu nog steeds werk en vanaf het begin een internationaal erkende en succesvolle gamestudio heb opgebouwd."

Johannes Roth

CEO / oprichter Mimimi Games GmbH

152860_thumbnail_mimimi_johannes_roth_hoch.jpg

Het succesvolle Duitse spelontwikkelingsbedrijf Mimimi Games ( href = "https://www.mimimi.games ) werd opgericht door MD.H Alumni Johannes Roth en Dominik Abé.

In 2021 wonnen ze met Desperados III de hoofdcategorieën "Studio van het jaar" en "Beste Duitse game" bij de German Computer Games Awards ( href = "https://deutscher-computerspielpreis.de/ ). We feliciteren ze met trots!

Collegegeld

Het maandelijkse collegegeld is afhankelijk van de locatie en begint bij € 650 *. Daarnaast rekenen wij een eenmalig inschrijfgeld van € 490, -.

* Wil je studeren vanuit een niet-EU-land? Het maandelijkse collegegeld voor studenten uit niet-EU-landen is afhankelijk van de locatie en begint bij € 850, -. Daarnaast rekenen we een eenmalig inschrijfgeld van € 685, -.

Toelatingseisen

Om een bachelordiploma aan te vragen bij MD.H, heb je een algemene toelatingsexamen voor hoger onderwijs, een toelatingsexamen voor een technische hogeschool of een als gelijkwaardig erkende kwalificatie nodig. Heb je geen middelbare schooldiploma? Studeren is ook mogelijk zonder een diploma middelbaar onderwijs volgens § BerlHG via een vakgebonden toelatingsexamen voor de universiteit.

Persoonlijke vereisten

Je hebt een goede algemene kennis en je kunt gemakkelijk in logische contexten denken. Je werkt graag in teamverband en staat open voor nieuwe taken. Je hebt intensieve ervaring kunnen opdoen met computerspellen en bent bereid veel tijd in het medium te investeren. Je gaat graag nieuwe persoonlijke uitdagingen aan en beschikt over goede Duitse en Engelse vaardigheden.

Aanmeldingsprocedure

Je meldt je aan met een schriftelijke aanmelding en je diploma. Daarnaast hebben we werkvoorbeelden nodig die laten zien dat je al intensief bezig bent geweest met het medium computerspellen dat verder gaat dan alledaags gamen.

toelatingen

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Vrijgezel in spelletjes programmeren
  • Berlin, Duitsland
  • Munich, Duitsland
  • + 3 meer
 • Bachelor in game art animatie
  • Berlin, Duitsland
  • Munich, Duitsland
  • + 3 meer
 • BA Game Design
  • Berlin, Duitsland
  • Hamburg, Duitsland