Keystone logo
Memorial University, Grenfell Campus BSc Natuurkunde
Memorial University, Grenfell Campus

BSc Natuurkunde

Corner Brook, Canada

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Het fysica programma op Grenfell Campus zal je nieuwsgierigheid bevredigen over hoe het universum werkt. Deze vierjarige bachelor of science programma verkent alles van de kleinste kern naar de verste sterrenstelsels. Studenten leren de fundamenten die hen een sterke basis geven om op te bouwen. U kunt uw studierichting kiezen door cursussen in subatomische en deeltjesfysica, sterrenkunde en kosmologie te selecteren.

Waarom studeer natuurkunde in Grenfell?

Mensen die fysica studeren willen leren hoe het universum werkt. Hun nieuwsgierigheid brengt ze uit het rijk van de zeer kleine - de structuur van de kern van een atoom - tot de grote - de structuur van het universum - en overal tussenin! U kunt leren over astrofysica en kosmologie via een van de grootste astronomische telescopen van Atlantische Canada, hier op het Grenfell Campus Observatory. Of u kunt de grondslagen van elektriciteit en magnetisme, kwantummechanica, geofysica en deeltjesfysica onderzoeken. U kunt uw programma vormen zodat u zich concentreert op wat u meest intrigeert. Uw natuurkunde kan in vier jaar worden afgerond.

Voorbeeld cursussen zijn:

 • Moderne Natuurkunde
 • Het zonnestelsel
 • Elektromagnetische theorie
 • thermodynamica
 • Computational mechanics
 • Elementaire deeltjes en velden
 • Galaxies en kosmologie
 • Quantum Mechanics
 • Observatie astrofysica

U krijgt de zeldzame kans om onderzoek te doen in onze state-of-the-art faciliteiten. U realiseert het leerpotentieel van onze telescoop en observatoriumkoepel. Binnen de zes meter hoge koepel van de observatorium heeft de precisie-gemaakte reflecterende telescoop bijna 10.000 keer het lichtverzamelingsvermogen van het menselijke oog. Het zwakke licht van verre voorwerpen zoals sterrenstelsels kan worden verzameld, dan geconcentreerd door een oculair voor directe weergave of analyse. De telescoop wordt voornamelijk gebruikt voor onderzoek en als leermiddel.

Aanvullende onderzoeksmogelijkheden wachten u in ons nieuwe Senior Physics lab als u een derde of vierde jaar student wordt die onderwerpen zoals elektriciteit, magnetisme en moderne fysica bestudeert. Faculteit is betrokken bij top-line onderzoek en partner met faciliteiten over de hele wereld.

Het is betaalbaar

U geniet van de laagste onderwijssnelheid in Engelstalig Canada. De provinciale overheid geeft hoge prioriteit aan het onderwijs en biedt uitgebreide financiering aan de Memorial University. Deze inzet stelt ons in staat om een ​​betaalbaar en hoogwaardig post-secundair onderwijs te bieden.

Het is persoonlijk

Hier heb je toegankelijke professoren die zich zorgen maken over je voortgang. Je zal het voordeel hebben van kleine klasgroottes zelfs in je eerstejaarscursussen. Onze lage student-instructor ratio zorgt ervoor dat uw leer persoonlijk en relevant is. Onze fysica klassen zijn klein en er zijn veel kansen om één op één te betrekken met je professoren en lab instructeurs. Met maar 1300 studenten op de campus maakt u echte contacten met klasgenoten, faculteiten en medewerkers en wordt een belangrijk onderdeel van de Grenfell-gemeenschap.

Informatie voor eerstejaars studenten

Als Grenfell-student kan u deelnemen aan het NSE-programma, waar u Grenfell-collegegeld betaalt terwijl u studeert in een andere NSE-lid-universiteit in Canada of de Verenigde Staten.

Toelating

U moet voldoen aan de algemene toelatingseisen voor Memorial University en de fysica als hoofd beschrijven om tot het programma toegelaten te worden.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van het natuurkunde programma hebben een hoge werkgelegenheidsniveau en er zijn een aantal verschillende carrièremogelijkheden, waaronder:

 • Onderzoek en Ontwikkeling
 • onderwijs
 • Laser en optica
 • Ruimtewetenschappen
 • Kernwetenschap
 • Wetenschapsjournalistiek

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen