Keystone logo
Macromedia University of Applied Sciences

Macromedia University of Applied Sciences

Macromedia University of Applied Sciences

Invoering

Welkom bij Macromedia University – de universiteit voor digitale transformatie

Het kiezen van een universiteit is een belangrijke levensbeslissing. Het is de plek waar je de basis legt voor je toekomstige carrièrenetwerk en je gekozen werkterrein ontdekt en je professionele identiteit begint vorm te geven. We zijn verheugd dat u geïnteresseerd bent in Macromedia, een erkende particuliere Duitse universiteit, en we willen u graag meer vertellen over hoe we u kunnen helpen uw toekomst vorm te geven.

Onze programma's - jouw toekomst

Bij Macromedia University ligt onze focus op onze studenten. We willen een plek creëren waar ze zich kunnen ontwikkelen. We bevorderen sleutelcompetenties zoals communicatieve vaardigheden en een ondernemersmentaliteit. Een groot deel van onze opleidingen is gebaseerd op praktijkprojecten in de vorm van individuele coaching. Digitale transformatie verandert de structuur van onze professionele wereld fundamenteel en we hebben in het hart van deze veranderingen mensen nodig die in staat zijn om over disciplines heen te denken en persoonlijke verantwoordelijkheid op zich te nemen. Dit zijn de mensen die we opleiden. Als de universiteit voor digitale transformatie zien we onze rol als enablers: we stellen onze studenten in staat verandering te begrijpen en vorm te geven. Het proces en de uitkomst zijn kort samen te vatten: jij verandert.

Onze studieprogramma's zijn een mix van theoretische lezingen en praktisch projectwerk. Studenten worden aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen voor hun studie en krijgen de kans om in contact te komen met vooraanstaande mediafiguren en sleutelspelers van internationale organisaties, die nauw samenwerken met de universiteit als gastdocenten en projectsponsors. We bieden voltijdse bacheloropleidingen en postdoctorale masteropleidingen voor een internationale loopbaan in de media- en communicatiesector. Alle programma's zijn geaccrediteerd door FIBAA en leiden tot een internationaal erkend diploma. Een samenwerking met onze Britse partner, de University of Westminster, stelt ons in staat aanvullende bacheloropleidingen aan te bieden binnen onze bacheloropleidingen.

Masteropleiding – de digitale toekomst vormgeven in hogere functies

De masteropleidingen van Macromedia sluiten in principe nauw aan bij de professionele eisen van de media- en communicatie-industrie. Dit principe komt tot uiting in de onderwijsprocessen van de universiteit. Alle lezingen zijn in het Engels en worden op een stimulerende en praktische manier in kleine klassen gegeven.

Casestudy's, simulaties en projectwerk - meestal in samenwerking met mediabedrijven - helpen studenten expertise te ontwikkelen die de toegang tot felbegeerde carrières zal vergemakkelijken. Met kleine klassen en intensieve begeleiding weerspiegelt de leeromgeving van Macromedia de Angelsaksische mastercultuur, inclusief individuele begeleiding door gediplomeerde docenten. Onze Graduate School voorziet je van de relevante methoden en tools om als professional actief vorm te geven aan de permanente transformatie van samenleving en economie en je voor te bereiden op een succesvolle carrière met uitstekende toekomstperspectieven.

De voordelen van het kiezen van Macromedia University

 • Toppositie in CHE Ranking 2014/15
 • Kleine klassen met intensieve, individuele begeleiding
 • Wereldwijd erkende, door de staat goedgekeurde graden
 • Campussen in Berlijn, München en Keulen; Berlijn en München staan in de Top 10 van "Best Student Cities 2017" van Topuniversiteiten
 • Authentieke, praktijkgerichte projecten met meer dan 500 bekende bedrijven
 • Hooggekwalificeerde professoren en insiders uit de industrie als docenten
 • Goed uitgeruste medialabs
 • Sterke carrièremogelijkheden in Duitsland: 18 maanden visum na succesvol afstuderen
 • De masterclasses worden drie dagen per week gegeven
 • Studieprogramma's volledig in het Engels
 • Campussen in industriële topsteden van Duitsland
 • Wereldwijd netwerk van partneruniversiteiten

Campusfuncties

Onze Campus – verbonden met de beste spelers in de Duitse industrie

Onze campussen zijn gevestigd in enkele van de meest levendige steden van Duitsland: München, Stuttgart, Keulen, Hamburg, Freiburg, Leipzig en Berlijn. Onze studenten profiteren van onze uitstekende verbinding met de lokale industrie op elke campuslocatie. De universiteit heeft zo'n 100 hoogleraren en gerenommeerde wetenschappers en experts van mediabedrijven, multinationals, universiteiten en communicatiebureaus in dienst. Tot nu toe zijn er ongeveer 3.000 studenten ingeschreven, waaronder een toenemend aantal internationale studenten die ervoor kiezen om bij Macromedia te studeren en zo de toch al bloeiende kosmopolitische cultuur aan de Macromedia University te versterken.

  Locaties

  Locaties
  • Munich

   Macromedia University of Applied Sciences Sandstrasse 9, 80335, Munich

   • Berlin

    Macromedia University of Applied Sciences Mehringdamm 33, 10961, Berlin

    Vragen