Slaapzaal
Het comfort van onze studenten wordt verzekerd door 40 tweepersoonskamers met hun eigen aparte badkamers. Beide verdiepingen van de slaapzaal hebben een gedeelde keuken en een gemeenschappelijke wasruimte, waar studenten gratis gebruik van kunnen maken. Er is ook een ruime lounge voor gemeenschappelijk gebruik. Internettoegang is per kamer beschikbaar.
Aanvragen voor studentenkamers kunnen dit studiejaar via het Neptun-systeem worden ingediend. Nadat u bent ingelogd op Neptun, kunt u uw aanvraag indienen door onder het menu-item Administratie de optie Aanvragen te selecteren.
Onze internationale studenten (Photography MA en Interaction Design MA) moeten contact opnemen met onze collega's over de details van het intrekproces van de slaapzalen.
Onderzoekshubs
Het Innovatiecentrum doet onderzoek op vijf hoofdgebieden, elk vertegenwoordigd door een aparte hub.
Materiaalonderzoekscentrum
Interdisciplinaire onderzoeksgroep gericht op tastbare technologie, dynamische oppervlakken, biomaterialen, elektronisch textiel en zachte robotica. Ze ontwikkelen prototypes, onderzoeken fabricagemethoden en creëren nieuwe materialen.
Data Storytelling-hub
Het verzamelen van gegevens is een dagelijkse praktijk in de 21e eeuw, maar de verhalen achter de gegevens worden zelden onthuld. Data storytelling helpt met interactieve tools en verhalende methoden om patronen te laten zien die ons kunnen helpen bij het nemen van beslissingen.
Hub voor duurzame industrie
Gebruikmakend van traditionele ecologische kennis, state-of-the-art technologieën en menselijk vernuft en intuïtie, onderzoeken we manieren waarop de industrie meer kan doen met minder, en niet alleen de economie maar ook de ecologie dient.
Interactie- en onderdompelingshub
In de Interaction and Immersion Hub kijken we naar de ontwerplacunes van de Metaverse-achtige omgevingen en streven we ernaar om zulke prototypes te maken die een gunstig effect kunnen hebben op onze geestelijke gezondheid en ook op ons dagelijks leven.
Sociale ontwerphub
Ontwikkelen en ondersteunen van praktijkgericht ontwerpend onderzoek om kansen te zoeken voor een duurzamere levensstijl en economie.
Incubatie
Ons doel is om ondernemersvaardigheden te ontwikkelen, het zelfvertrouwen te vergroten en innovatieve ideeën te helpen omzetten in meer ontwikkelde bedrijfsconcepten. We hebben onze sterke punten in het koesteren van jong talent geïntegreerd in een ontwerpgestuurd incubatieprogramma.
MOME heeft zich een ambitieus doel gesteld om tegen 2030 de leidende creatieve industrie en innovatiehub in Midden- en Oost-Europa te zijn. Als aanvulling op de inspanningen van de universiteit om dit doel te bereiken, hebben we een ontwerpgestuurd incubatieprogramma gelanceerd om jonge innovators, onderzoekers en aspirant-ondernemers in Hongarije te helpen.
Iedereen kan zich aanmelden voor deelname aan ons incubatieprogramma, ongeacht iemands leeftijd, opleiding, discipline, branche of studierichting. We streven naar een interdisciplinaire groep deelnemers, en de voorkeur gaat uit naar projecten die impactgericht zijn, verband houden met welzijn of op een andere manier aansluiten bij de expertise- of onderzoeksgebieden van MOME.
TechPark
MOME Technology Park (TechPark) - met 25 werkplaatsen en studio's - levert de technologie, apparatuur, workshops en toegepaste beheersing die nodig zijn voor academisch onderwijs. Een plek waar studenten kunnen experimenteren, ervaren en hun ideeën tot leven kunnen brengen met ondersteuning en begeleiding van Techpark-experts.
TechPark bestaat uit werkplaatsen/laboratoria/studio's die onafhankelijk zijn van de faculteitsafdelingen van het onderwijs en onder toezicht staan van het management van TechPark - werkend en afgestemd door constant overleg met faculteitsafdelingen met betrekking tot professionele training en ontwikkelingskwesties.
TechPark heeft gewerkt als een technologisch servicecentrum en biedt expertise, bouwcapaciteit en infrastructuurtoegang voor de Academie en IK (IC), en daarnaast voor externe klanten (filmproductie, geluidsopname, evenementen, cursussen, kampen, enz.).
Workshops/laboratoria/studio's zijn volledig open en toegankelijk voor alle studenten, afhankelijk van het verwerven van de nodige vaardigheden en privileges, afhankelijk van de prioriteiten en capaciteiten op het gebied van onderwijs en onderzoek. (gebruik/huur apparatuur en ruimtes).
Werkplaatsen en studio's
Beton Laboratorium
Het lab biedt studenten de mogelijkheid om verschillende soorten beton te mengen en te gieten. Uitrusting omvat: •
- Kleine mixer
- Mixer van 50 liter
- Schubben
- Vibrotable Potentiële gevaren
Het is verboden om zonder instructeur in de werkplaats te verblijven. Het gebruik van de apparatuur is mogelijk na ongevallenpreventietraining en introductie.
Lederen werkplaats
Naast het uitvoeren van opdrachten uit de specialisatie Garment Accessory Design van de opleiding Textile Design, worden ook leerambachten en technieken voor het maken van schoenen en hoeden aangeleerd. Het is een modelleerwerkplaats met ultramoderne apparatuur die ook samenwerkt met andere werkplaatsen (modelleren, metaal, 3D-printer, lasersnijden). Naast ruwe materialen gemaakt van natuurlijk leer, behandelt deze workshop ook textiel, films en andere alternatieve materialen.
Lab voor het maken van digitale objecten
Het lab introduceert moderne technologie in de wereld van het maken van objecten. Technologieën in de werkplaats zijn onder meer lasersnijden, graveren, 3D-printen, 3D-scannen, snijden van vinylfilm (plottersnijden), printen van keramische emblemen en prototyping. Er zijn vier computers beschikbaar voor studenten. Houd er rekening mee dat het afdrukken tot 10-20 uur kan duren, dus informeer tijdig over de nodige informatie. Breng uw 3D-modellen in .stl formaat.