Keystone logo
Morgan State University

Morgan State University

Morgan State University

Invoering

Welkom bij Morgan State University !

Morgan State University , opgericht in 1867, is een door Carnegie geclassificeerd doctoraal onderzoeksinstituut dat instructies geeft aan een multi-etnisch, multiraciaal, multinationaal studentenlichaam en meer dan 125 academische programma's aanbiedt die leiden tot graden van het baccalaureaat tot het doctoraat. Als vooraanstaande openbare stedelijke onderzoeksuniversiteit in Maryland vervult Morgan haar missie om de behoeften en uitdagingen van de moderne stedelijke omgeving aan te pakken door intensieve studie op gemeenschapsniveau en baanbrekende oplossingen.

Morgan's indrukwekkende, 152 hectare grote campus ligt in een charmante woonwijk in het noordoosten van Baltimore, in de buurt van de historische wijken Morgan Park en Wilson Park. Het beschikt over ultramoderne faciliteiten gericht op innovatief onderwijs en leren in de 21e eeuw. De campus, door de National Trust for Historic Preservation aangewezen als National Treasure, biedt een veilige en uitnodigende leeromgeving met gemakkelijke toegang tot het beste dat de stad te bieden heeft: cultuur, tentoonstellingen, restaurants, winkelen, activiteiten, bezienswaardigheden en werkgelegenheid. De off-campus mogelijkheden strekken zich ook uit tot gemeenschapsprojecten en maatschappelijke betrokkenheid.

Morgan is sinds zijn oprichting meer dan 150 jaar geleden meer dan 50.000 kandidaten afgestudeerd en heeft een gepassioneerd korps alumni voortgebracht dat succes heeft gevonden op alle gebieden van de onderneming, in de VS en daarbuiten. Onder de meest uiteenlopende historisch zwarte hogescholen en universiteiten van het land, en de grootste in Maryland, wil Morgan ervoor zorgen dat de deuren van het hoger onderwijs voor zoveel mogelijk mensen zo wijd mogelijk worden geopend.

Morgan in één oogopslag

Morgan State University , een co-educatieve instelling, bevindt zich in een woonwijk van Baltimore, Maryland. De campus heeft een oppervlakte van meer dan 143 hectare.

De universiteit biedt een uitgebreid scala aan academische programma's via het doctoraat. Morgan is ook een van de oprichters van de Mid-Eastern Athletic Conference (MEAC).

Morgan State University is een instelling voor positieve actie voor gelijke kansen in het hoger onderwijs. Zie het non-discriminatiebeleid.

Door actie van de wetgevende macht van Maryland is de universiteit aangewezen als de meest vooraanstaande openbare stedelijke onderzoeksuniversiteit van Maryland, met de verantwoordelijkheid om tegemoet te komen aan de behoeften van bewoners, scholen en organisaties in het grootstedelijk gebied van Baltimore. Morgan State University ligt in een woonwijk in het noordoosten van Baltimore City. Het is gemakkelijk bereikbaar vanuit het centrum, de ringweg van Baltimore en de Interstate 95. Elk jaar schrijft de school gemiddeld 7.700 studenten in voor programma's van het baccalaureaatniveau via het doctoraat.

Morgan is vernoemd naar de eerwaarde Lyttleton F. Morgan, die van 1876-1886 voorzitter van de Board of Trustees was. Morgan stond vroeger bekend als het Centenary Biblical Institute. Het werd in 1890 Morgan College genoemd.

Morgan trekt studenten uit elke staat en veel andere landen. Ongeveer 35% van alle studenten die bij Morgan zijn ingeschreven, komt van buiten de staat Maryland. Het is een van de toonaangevende instellingen op het gebied van landelijke aanvragen voor afgestudeerden van Afro-Amerikaanse middelbare scholen. De grootste bronnen van zijn inschrijvingen buiten Maryland zijn New York, New Jersey en Pennsylvania.

De universiteit heeft een uitgebreid undergraduate curriculum met meer gespecialiseerde aanbiedingen op master- en doctoraatsniveau. Morgan heeft traditioneel een sterke nadruk gelegd op de kunsten en wetenschappen op het bachelorniveau en op de voorbereiding van studenten op geavanceerde studie. Bovendien biedt het een verscheidenheid aan programma's op professionele gebieden, waaronder engineering, business, lerarenopleiding, architectuur, gastvrijheidbeheer en sociaal werk.

Hoewel Morgan een historisch zwarte instelling is, heeft het studenten van alle rassen en etnische achtergronden gediend. De missie van vandaag is om een studenteninstituut in te schrijven dat divers is in zijn sociaaleconomische en academische status en om het volledige scala aan ervaringen en diensten te bieden waarmee studenten met succes een breed scala aan doelen en behoeften kunnen dienen.

De universiteit kent meer bachelor-diploma's toe aan Afro-Amerikaanse studenten dan elke campus in Maryland. Op veel gebieden, maar vooral in engineering en de wetenschappen, is Morgan goed voor grote percentages graden ontvangen door Afro-Amerikanen van Maryland-instellingen. Een bovengemiddeld percentage afgestudeerden van Morgan gaat naar de afgestudeerde en professionele school. Historisch gezien is de universiteit landelijk een van de beste openbare campussen in het aantal afgestudeerden dat promoveert.

foto met dank aan Morgan State University

131231__PAG3681-Pano.jpg

Visie, missie en kernwaarden van Morgan State University

Morgan State University visie en missieverklaringen van Morgan State University evenals de institutionele kernwaarden zijn consistent met de Carnegie Foundation-classificatie van de universiteit als doctoraatsonderzoeksuniversiteit en zijn bedoeld om de strategische groei van Morgan het komende decennium te sturen.

Visie

Morgan State University is de belangrijkste openbare stedelijke onderzoeksuniversiteit in Maryland, bekend om zijn excellentie in onderwijs, intensief onderzoek, effectieve openbare dienstverlening en maatschappelijke betrokkenheid. Morgan bereidt diverse en competitieve afgestudeerden voor op succes in een mondiale, onderling afhankelijke samenleving.

Mission Statement

Morgan State University dient de gemeenschap, regio, staat, natie en de wereld als een intellectuele en creatieve bron door hoogwaardige, diverse afgestudeerden te ondersteunen, in staat te stellen en voor te bereiden om de wereld te leiden. De universiteit biedt innovatieve, inclusieve en onderscheidende educatieve ervaringen aan een brede dwarsdoorsnede van de bevolking in een uitgebreid scala van disciplines op baccalaureaat, master, doctoraal en professioneel niveau. Door middel van samenwerkingsactiviteiten, wetenschappelijk onderzoek, creatieve inspanningen en toegewijde openbare dienstverlening geeft de universiteit aanzienlijke prioriteit aan het aanpakken van maatschappelijke problemen, met name die in stedelijke gemeenschappen.

Kernwaarden

De volgende institutionele kernwaarden geven richting aan de promotie van leren en succes van studenten, facultaire studie en onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid bij Morgan:

 • Uitmuntendheid. Bij Morgan wordt voortdurend gestreefd naar excellentie in onderwijs, onderzoek, studiebeurzen, creatieve inspanningen, studentenservices en in alle aspecten van de activiteiten van de universiteit om institutionele effectiviteit en efficiëntie te waarborgen.
 • Integriteit. Bij Morgan wordt van alle leden van de universitaire gemeenschap eerlijke communicatie, ethisch gedrag en verantwoordelijkheid voor woorden en daden verwacht.
 • Respecteren. Elke persoon bij Morgan moet met respect en waardigheid worden behandeld en moet in alle situaties billijk worden behandeld.
 • Diversity. Brede diversiteit van mensen en ideeën worden verwelkomd en ondersteund bij Morgan als essentieel voor kwaliteitsonderwijs in een wereldwijd onderling afhankelijke samenleving. Studenten hebben redelijke en betaalbare toegang tot een uitgebreid aanbod van hoogwaardige educatieve programma's en diensten.
 • Innovatie. Morgan stimuleert en ondersteunt zijn faculteit, personeel en studenten bij alle vormen van studiebeurzen, waaronder het ontdekken en toepassen van kennis bij het lesgeven en leren en bij het ontwikkelen van innovatieve producten en processen.
 • Leiderschap. Morgan streeft naar rigoureuze academische curricula en uitdagende co-curriculaire mogelijkheden om de ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten bij studenten te bevorderen en om de ontwikkeling van leiderschap bij docenten, medewerkers en studenten te vergemakkelijken.

Korte geschiedenis van Morgan State University

Opgericht in 1867 als het Centenary Biblical Institute door de Baltimore Conference van de Methodist Episcopal Church, was de oorspronkelijke missie van het instituut het trainen van jonge mannen in de bediening. Vervolgens heeft het zijn missie uitgebreid om zowel mannen als vrouwen als leraren op te leiden. De school werd in 1890 omgedoopt tot Morgan College ter ere van dominee Lyttleton Morgan, de eerste voorzitter van de Board of Trustees, die land schonk aan het college. Morgan heeft zijn eerste baccalaureaat in 1895 toegekend aan George F. McMechen. McMechen behaalde later een licentiaat in de rechten aan Yale en keerde uiteindelijk terug naar Baltimore, waar hij burgerschapsleider en een van Morgan's sterkste financiële aanhangers werd.

In 1915 gaf wijlen Andrew Carnegie de school een voorwaardelijke subsidie van $ 50.000 voor het centrale academische gebouw. De voorwaarden van de subsidie omvatten de aankoop van een nieuwe site voor het College, de betaling van alle uitstaande verplichtingen en de bouw van een naar hem genoemd gebouw. Het College voldeed aan de voorwaarden en verhuisde in 1917 naar de huidige locatie in het noordoosten van Baltimore. Carnegie Hall, het oudste originele gebouw op de huidige MSU-campus, werd twee jaar later gebouwd.

Morgan bleef een particuliere instelling tot 1939. In dat jaar kocht de staat Maryland de school in reactie op een staatsstudie die vaststelde dat Maryland meer kansen moest bieden aan zijn zwarte burgers.

Vanaf het begin als een openbare campus stond Morgan open voor studenten van alle rassen. Tegen de tijd dat het een openbare campus werd, was het college een relatief uitgebreide instelling geworden. Tot het midden van de jaren zestig, toen de lerarenopleidingen van de staat begonnen met hun overgang naar campussen voor vrije kunsten, waren Morgan en de University of Maryland College Park de enige twee openbare campussen in de staat met uitgebreide missies.

Toen de lerarenopleidingen van Maryland hun doel begonnen te verbreden, werden Morgan en andere soortgelijke instellingen ondergebracht in een systeem van een staatscollege bestuurd door een raad van bestuur. In 1975 wees de staatswetgever Morgan echter aan als universiteit, gaf hij de bevoegdheid om te promoveren en voorzag hij opnieuw in een eigen bestuur. In 1988 reorganiseerde Maryland de structuur van het hoger onderwijs en versterkte het de coördinatiecommissie, de Higher Education Commission. De campussen in het State College-systeem werden onderdeel van het University of Maryland System. Morgan and St. Mary's College of Maryland was de enige openbare baccalaureaat-verlenende instellingen die bevoegd zijn om hun eigen bestuur te hebben. De wetgeving versterkte ook Morgan's autoriteit om geavanceerde programma's aan te bieden en wees de campus aan als de Public Urban University van Maryland.

Morgan bezoeken

De universiteit heeft de voordelen van het leven in de buitenwijken en de nabijheid van een stedelijk centrum. Gebouwd op twee hellingen, is de campus strategisch gelegen in het pittoreske noordoostelijke deel van Baltimore, een stad met meer dan 657.000 inwoners, en wordt het omringd door snelgroeiende woongemeenschappen. Het centrum van de stad is gemakkelijk bereikbaar vanaf de universiteitscampus.

Informatie over Baltimore

Morgan's campus in het noordoosten van Baltimore biedt gemakkelijke toegang tot alle goede dingen die de stad te bieden heeft: musea van wereldklasse, de Baltimore Symphony, geweldige jazzclubs, etnische festivals, fantastische restaurants, Major League Sports, winkelen en bezienswaardigheden in de Inner Harbor. Je zult ook geweldige kansen vinden voor stages, gemeenschapsprojecten en andere off-campus ervaringen in de stad die Chase Econometrics begroeten als een van de top tien toekomstige arbeidsmarkten in Amerika.

Waar te verblijven

Morgan's voorsteden-achtige omgeving is een ruime 140 hectare grote campus gelegen in een aangename woonwijk, gelegen tussen glooiende heuvels in het noordoostelijke deel van Baltimore City. De campus is binnen ongeveer een kwartier bereikbaar vanaf hotels in de Inner Harbor. De campus ligt op tien minuten van accommodatie in het Towson-gebied en op 10-15 minuten van hotels in Noord-Baltimore County.

Locaties

Locaties
 • Baltimore

  East Cold Spring Lane,1700, 21251, Baltimore

  • facebook
  • twitter
  • youtube
  • instagram
  • linkedin

Vragen