Keystone logo
New Mexico State University Bachelor of Science in genetica en biotechnologie
New Mexico State University

Bachelor of Science in genetica en biotechnologie

Las Cruces, Verenigde Staten

4 Years

Engels

Full time, Deeltijd

01 Jul 2024

Request earliest startdate

USD 26.784 / per semester *

Op de campus

* voor niet-ingezeten studenten| $ 8,458 voor ingezeten studenten.

Invoering

Heb je je ooit afgevraagd waarom je haar- of oogkleur, gelaatstrekken of de bouw van je lichaam lijkt op die van je ouders, grootouders of andere naaste familieleden? Welke factoren zijn verantwoordelijk voor het genereren van alle verschillende kleuren en vormen van bloemen, bomen en verschillende soorten dieren? Als deze vragen bij je opgekomen zijn, dan heb je aan genetica gedacht; de wetenschap van erfelijkheid. Genetica wordt bestudeerd op het niveau van DNA / gen / genoom (moleculaire genetica, biotechnologie, genomica en bio-informatica), het niveau van organismen (klassieke of Mendeliaanse genetica), en binnen / tussen populaties van individuen (populatie en kwantitatieve genetica).

Genetica is de wetenschap van erfelijkheid en variatie in levende organismen. Genetica wordt bestudeerd op het niveau van DNA / gen / genoom (moleculaire genetica, biotechnologie, genomica en bio-informatica), het niveau van organismen (klassieke of Mendeliaanse genetica), en binnen / tussen populaties van individuen (populatie en kwantitatieve genetica). Een van de belangrijkste wetenschappelijke prestaties in de geschiedenis is het gebruik van genomische technologieën om onlangs de meeste menselijke genen te identificeren, evenals de meeste genen voor een aantal andere dieren, planten, schimmels en bacteriën.

Een van de belangrijkste wetenschappelijke prestaties in de geschiedenis is het gebruik van genomische technologieën geweest om recentelijk de meeste menselijke genen te identificeren, evenals de meeste genen voor een aantal andere dieren, planten, schimmels en bacteriën. Genetici hebben nu enorme mogelijkheden om moleculaire, biochemische, wiskundige en op computerwetenschappen gebaseerde (bio-informatica) benaderingen te gebruiken om te onderzoeken hoe deze genen waarneembare eigenschappen bepalen. Deze informatie kan worden gebruikt om de menselijke gezondheid en het welzijn aanzienlijk te verbeteren en om aan de voedsel- en vezelbehoeften van de wereld te voldoen.

Een graad in genetica kan een uitstekende voorbereiding bieden op een loopbaan in academisch onderzoek en technische ondersteuning, onderwijs, landbouw, de biotechnologie-industrie, geneeskunde en gezondheidswetenschappen, forensische wetenschappen, technisch schrijven en verkoop of marketing. Het is ook een uitstekende achtergrond voor studenten die willen deelnemen aan een graduate programma, een medische school en een diergeneeskundige school.

Studenten in het Genetica-programma moeten een cijfer C- of beter behalen om krediet te krijgen voor departementale en niet-departementale verplichte cursussen. Binnen de door de afdeling vereiste cursussen moeten Niveau I-cursussen door alle hoofdvakken worden gevolgd, voor een totaal van 31 studiepunten*. Om tegemoet te komen aan de verschillende interesses van studenten, wordt een reeks Tier II-cursussen van 9-11 studiepunten aangeboden. Ethische overwegingen van op genetische gebaseerde technologieën zullen in het hele curriculum worden opgenomen, met een gerichte cursus over wetenschap en ethiek in het niveau III-gedeelte van het kerncurriculum.

Carrièremogelijkheden

leerplan

toelatingen

Programma collegegeld

Beurzen en financiering

Voorzieningen

Over de school

Vragen