Keystone logo
© NKUA
National and Kapodistrian University of Athens

National and Kapodistrian University of Athens

National and Kapodistrian University of Athens

Invoering

Een vierjarig BA-programma, gegeven in het Engels, gewijd aan de studie van de Griekse oudheid. Het programma wordt aangeboden door de National and Kapodistrian University of Athens (gevestigd in de School of Philosophy). Het is gericht op internationale studenten en biedt een unieke kans om de cultuur van het oude Griekenland te bestuderen en tegelijkertijd kennis uit de eerste hand te verwerven over enkele van de belangrijkste archeologische monumenten en locaties van Griekenland, zoals de Atheense Akropolis en het Parthenon, Delphi en Olympia. Het programma omvat cursussen in Griekse archeologie, oude Griekse geschiedenis en literatuur, en modern Grieks. Met een academische traditie van meer dan 180 jaar garandeert de National and Kapodistrian University of Athens een kwalitatief hoogstaand bachelorprogramma, gebaseerd op ervaringsleren en biedt zowel systematische disciplinaire kennis als kritische en creatieve denkvaardigheden.

Het idee om een universiteit in Griekenland op te richten ontstond tijdens de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog, ook wel bekend als de Griekse Revolutie. De National and Kapodistrian University of Athens , officieel opgericht op 14 april 1837, is de eerste universiteit, niet alleen van Griekenland, maar van zowel het Balkanschiereiland als het oostelijke Middellandse Zeegebied.

studenten

Meer dan 68.000 studenten en postdoctorale studenten zijn geselecteerd om te studeren aan een van onze 43 afdelingen, verdeeld over negen scholen.

Er worden meer dan 200 masterprogramma's aangeboden die een verscheidenheid aan wetenschapsgebieden en kunsten bestrijken. Vier van deze postdoctorale programma's worden aangeboden in samenwerking met grote onderzoeksinstituten zoals het Biomedische Wetenschappen Onderzoekscentrum “Of Alexander Fleming”, het Nationaal Centrum voor Wetenschappelijk Onderzoek (NCSR) “Demokritos”, de Griekse Commissie voor Atoomenergie, enz. Er zijn samenwerkingsovereenkomsten gesloten opgericht met 28 Europese universiteiten voor de co-supervisie van proefschriften die alle wetenschapsgebieden van onze universiteit bestrijken.

2.100 docenten, onderzoeks- en technisch personeel zullen u helpen met uw studie en onderzoek en ongeveer 1.000 administratieve medewerkers zullen u ondersteunen.
Faculteit, onderzoekers en studenten van de National and Kapodistrian University of Athens zetten zich het hele jaar door in voor onderzoeksactiviteiten. Een totaal aantal van 224 universitaire laboratoria, evenals 11 bibliotheken en 13 thematische musea zijn verdeeld over alle relevante scholen die zowel educatieve als fundamentele en toegepaste onderzoeksdoeleinden dienen. Klinisch onderzoek en onderwijs worden ook uitgevoerd in de 71 klinieken van de School of Health Science. Ze zijn actief in ziekenhuizen in Athene (Attikon, Evangelismos, Hippokrateion, Laikon, enz.) of in de gebouwen van de gerelateerde academische afdelingen.

7.600 internationale studenten zijn geregistreerd in de 9 scholen van de universiteit. We moedigen alle inkomende studenten aan om betrokken te zijn bij zoveel mogelijk studie- en vrijetijdsvoorzieningen.

Onderzoek

De National and Kapodistrian University of Athens is een toponderzoeksintensieve universiteit waar docenten, Ph.D. kandidaten en onderzoekers verleggen voortdurend de grenzen van de kennis en publiceren hun werk in hoogwaardige onderzoekstijdschriften. Deze intensieve inspanning resulteerde in de rangschikking van de NKUA als de eerste van de Griekse universiteiten en de 41e in de topuniversiteiten ter wereld volgens Google Scholar Citations van Webometrics.

Onderzoek en ontwikkeling – individueel en collectief, gefinancierd en niet-gefinancierd – is een prioriteit voor de academische gemeenschap, gericht op:

  • Het verbeteren van onze interne mechanismen voor samenwerking, het bevorderen en delen van goede praktijken,
  • Bijdragen aan de implementatie van onderzoeksprojecten op doctoraal en postdoctoraal niveau door wetenschappelijke groepen en individuele onderzoekers van de universiteit in samenwerking met onderzoekers van andere instellingen in Griekenland en in het buitenland,
  • Deelnemen als coördinator of partner in Europese en internationale onderzoeksprojecten,
  • Het ontwikkelen van onderzoeksvaardigheden door niet-gegradueerde en postdoctorale studenten, die - als onderdeel van hun studie - ook moeten oefenen in laboratoria en/of universitaire klinische afdelingen, moeten deelnemen aan conferenties met paperpresentaties, discussies, seminars, opgravingen, schriftelijke eindopdrachten, enz., afhankelijk van hun studiegebied, enz.,
  • Het vergroten van de betrokkenheid bij het bedrijfsleven en de industrie en het identificeren, in kaart brengen, promoten en economisch exploiteren van onderzoeksresultaten, het beschermen van intellectueel eigendom door de verwerving van patenten, en de oprichting van spin-offbedrijven.

Locaties

  • Athens

    University Campus, Zografou, Athens, Greece, 157 72, Athens

Vragen