Keystone logo
OCAD University Bachelor in de schone kunsten in de fotografie
OCAD University

Bachelor in de schone kunsten in de fotografie

Toronto, Canada

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

fotografie

In het fotografieprogramma leer je vaardigheden van donkere kamer tot digitale fotografie. OCAD University heeft een aantal van de beste fotografiefaciliteiten in Canada en een van de weinige scholen met zowel een kleuren- als zwart-wit donkere kamer.

Je zult profiteren van het studeren van fotografie aan de grootste kunst-, design- en mediauniversiteit van Canada, waar je keuzevakken selecteert uit een breed scala aan creatieve gebieden. Deze omvatten onder meer keuzevakken in Beeldhouwen / Installatie, Grafiek en Tekenen & Schilderen.

In tegenstelling tot sommige andere fotografieprogramma's, die zich richten op commerciële fotografie, is het fotografieprogramma van OCAD U artistieker en experimenteler. Het programma benadrukt je artistieke visie en moedigt je aan om een breed scala aan kwesties en stijlen te verkennen. In de bovenbouw doe je praktijkervaring op door een plaatsing in de kunstgemeenschap of door een tentoonstelling van je foto's.

Aan het einde van dit vierjarige programma verdien je een Bachelor of Fine Arts-graad.

Toelatingseisen

 • Voor Ontario middelbare scholieren, een algemeen minimumgemiddelde van 70%
 • Portfolio (voorbeelden van uw werk en een visuele weergave van wie u bent)
 • Verklaring van intentie
 • Officiële transcripten
 • Andere vereisten

Op Studio-gebaseerd Degree-programma Toelatingseisen

 • Alle aanbiedingen van toelating tot OCAD U's studiogestuurde opleidingen, de Bachelor of Design (BDes) en de Bachelor of Fine Arts (BFA) zijn gebaseerd op de sterkte van de portfolio van de kandidaat en zijn afhankelijk van het voldoen aan de minimale academische vereisten en het leveren van alle vereiste documentatie zoals hieronder beschreven.
 • Nadat u zich heeft aangemeld, ontvangt u per e-mail de details voor het indienen van uw portfolio ter beoordeling. Informatie over het voorbereiden van een portfolio en tips voor uw inzending kunt u vinden op Een portfolio voorbereiden.

Niet-Studio Degree-programma Toelatingseisen

Toelating tot de Bachelor of Arts in Visual and Critical Studies is gebaseerd op een combinatie van een beoordeling van de schriftelijke opdracht en uw academische records. Kandidaten voor de BA in visuele en kritische studies moeten het volgende indienen om in aanmerking te komen voor toelating:

 • Verklaring van intentie
 • Originele schrijfsample die reageert op een toegewezen onderwerp van OCAD U
 • Officiële transcripten

Nadat je je hebt aangemeld, word je per e-mail op de hoogte gebracht van de exacte data en deadlines voor het indienen van je aanvullende aanmeldingsmaterialen, het onderwerp voor het schrijfvoorbeeld en wanneer je moet voldoen aan de academische toelatingseisen.

Academische toelatingseisen

Officiële transcripties (tenzij verzameld en ingediend via de OUAC), resultaten van de Engelse taalvaardigheidstest (indien vereist) en ondersteunende documenten moeten rechtstreeks van de bijgewoonde instelling of het testcentrum naar het Admissions & Recruitment-kantoor op het hoofdadres van OCAD U worden gestuurd. Aan de volgende academische vereisten moet worden voldaan om het toelatingsproces te voltooien.

Voor aanvragers van de middelbare school in Ontario:

 • Succesvolle afronding van het Ontario Secondary School Diploma (OSSD)
 • Grade 12 U Engels (ENG4U of EAE4U) met een minimum eindcijfer van 70%
 • Een totaal van ten minste zes Grade 12 U- of M-levelcursussen (inclusief ENG4U of EAE4U) met een minimum algemeen academisch gemiddelde van 70%

Let op: als uw eerste taal geen Engels is en u niet ten minste vier opeenvolgende jaren op de middelbare school hebt gewerkt in een Engelstalig schoolsysteem, moet u naast ENG4U ook resultaten voor de succesvolle Engelse taalvaardigheidstest (ELPT) overleggen.

Voor Canadese middelbare schoolaanvragers van buiten Ontario:

 • Afgestudeerd aan de middelbare school
 • Het equivalent van 70% minimumgemiddelde in voorbereidende universitaire cursussen
 • Academische cursus Engels op seniorniveau minimaal eindcijfer van 70% en / of gelijkwaardige test

Let op: als uw eerste taal geen Engels is en u niet ten minste vier opeenvolgende jaren van de middelbare school in een Engelstalig schoolsysteem hebt volbracht, bent u verplicht om naast de Grade 12 Engels ook resultaten voor de resultaten van de succesvolle Engelse taalvaardigheidstest (ELPT) in te dienen (of gelijkwaardig).

Voor internationale middelbare schoolaanvragers: middelbare schooldiploma equivalent aan graad 12 in Ontario met een algemeen gemiddelde van B of 70% numeriek equivalent in het laatste jaar en:

 • Als u vanuit een land of schoolsysteem solliciteert met Engels als officiële instructietaal, is een minimumcijfer B of 70% numeriek equivalent in het Engels 12 of een vergelijkbare cursus vereist.
 • Als u vanuit een land of schoolsysteem solliciteert met een andere taal dan het Engels als officiële instructietaal, OF als uw eerste taal geen Engels is en u ten minste vier opeenvolgende jaren van de middelbare school niet hebt voltooid op een Engelstalige school systeem, moet u de succesvolle resultaten van een Engelse taalvaardigheidstest (ELPT) presenteren.

Alle internationale studenten moeten een geldige studievergunning / studentenvisum hebben voordat ze zich inschrijven bij OCAD U. We raden ten zeerste aan dat u uw studievergunning aanvraagt zodra het aanbod van toelating is ontvangen.

 • Internationaal baccalaureaat (IB): het toelatingsgemiddelde voor een IB-diplomaataanvrager wordt over het algemeen berekend op 3 hogere niveaus en 3 standaardniveauvakken. Een minimale eindscore van 24 punten is vereist. IB Engels moet worden opgenomen als een van deze cursussen met een eindcijfer van 4 of hoger. Overdrachtskrediet kan worden toegekend aan studenten die een cijfer van ten minste 5 behalen in IB-cursussen van het Hoger Niveau die zijn goedgekeurd als gelijkwaardig aan OCAD U-cursussen.
  • Let op: kandidaten die het volledige IB-diploma niet behalen, moeten officiële transcripties en een bewijs van middelbare school afstuderen geven dat overeenkomt met Grade 12 in Ontario met een algemeen gemiddelde van B of 70% numeriek equivalent in het laatste jaar en voldoen aan de Engelse toelatingseisen.
 • Advanced Placement (AP) Cursussen: OCAD U erkent de waarde van AP-cursussen en zal succesvolle afronding van deze cursussen in overweging nemen bij het beoordelen van academische vereisten. Overdrachtskrediet kan worden toegekend aan studenten die een cijfer van 4 of hoger behalen in cursussen die zijn goedgekeurd als gelijkwaardig aan OCAD U-cursussen.
 • Brits patroon Curriculum: Aanvragers moeten het bewijs van voltooiing van het Algemeen Certificaat van Secundair Onderwijs (GCSE / IGCSE) leveren met vijf O-niveau vakken met een minimum C-graad of beter, evenals Algemeen Certificaat van Onderwijs Gevorderde of Geavanceerde Aanvullende Niveaus (GCE- A of GCE-AS) met ten minste twee A-niveaus of vier AS-niveaus. Een minimumcijfer van C in elk A / AS-niveau is vereist. Engels op A-niveau of AS-niveau wordt aanbevolen, maar moet op zijn minst op O-niveau worden voltooid.
 • Niet-traditionele aanvragers: om als een volwassen aanvrager te worden beschouwd, moet u ten minste 20 jaar oud zijn op 1 september van het jaar waarin u bent ingeschreven en gedurende ten minste twee jaar geen formeel onderwijs volgen. Bevredigend bewijs van bekwaamheid in het Engels (een cursus of een test) is vereist van alle aanvragers.
 • NIEUW: OCAD University is een partnerschap aangegaan met het Academic Bridging Program van het Woodsworth College van de University of Toronto. OCAD U accepteert nu succesvolle voltooiing van het Academic Bridging Program als gelijkwaardig aan het voldoen aan de vereisten voor toelating en zal Liberal Arts & Science-overdrachtskredieten toekennen aan studenten die via die Pathway binnenkomen.
 • Voor Transfer Aanvragers (studenten afkomstig van een andere universiteit of hogeschool): Bezoek onze Transfer Pathways sectie.
 • Verklaring over de aanbiedingsvoorwaarden: Toelating tot een undergraduate-opleiding aan de OCAD University is voornamelijk gebaseerd op de beoordeling van de portfolio / aanvullend aanvraagmateriaal van een kandidaat die aangeeft of een kandidaat geschikt en in staat is om succesvol te zijn binnen het aangevraagde programma. Toelating tot de OCAD University is concurrerend; voldoen aan minimale academische toelatingseisen is geen garantie voor toelating. Definitieve beslissingen over toelatingskwesties berusten bij de Undergraduate Admissions Office. Alle toelatingsbesluiten zijn definitief en zijn niet vatbaar voor beroep.
 • Verklaring over toepassingsfraude: het is de verantwoordelijkheid van de aanvrager om ervoor te zorgen dat de toepassingsinformatie en alle ondersteunende documentatie waarheidsgetrouw, volledig en correct is. OCAD University behoudt zich het recht voor om alle informatie die als onderdeel van de aanvraag wordt verstrekt, te verifiëren. Het is een daad van ernstig academisch wangedrag om valse of misleidende informatie te verstrekken (hetzij door weglating of door commissie) in een aanvraag. Als is bewezen, of als de universiteit redelijke gronden heeft om te concluderen, dat enige informatie in de aanvraag, of in enig materiaal dat ter ondersteuning van de aanvraag is ingediend, als onjuist of misleidend wordt beschouwd, of is geschreven door een derde partij, de aanvraag kan ongeldig worden verklaard naar het absolute en exclusieve oordeel van OCAD University . Dit kan leiden tot onmiddellijke afwijzing van de aanvraag of tot intrekking van een aanbod tot toelating of tot beëindiging van de inschrijving bij OCAD University . Dergelijke informatie kan door OCAD University worden gedeeld met andere universiteiten en hogescholen in heel Canada.

OCAD University behoudt zich het recht voor om de enige scheidsrechter te zijn van wat het op academische en equivalente basis zal accepteren. Toelatingseisen en academische toelatingseisen kunnen worden gewijzigd.

Banen die u kunt krijgen

Afgestudeerden van het programma werken in:

 • Artistieke praktijk
 • Freelance fotografie
 • Mode-, commerciële of redactionele fotografie
 • Digitale / gedrukte publicaties of beeldarchieven
 • Kunst- of galeriebeheer
 • Artistieke vertegenwoordiging, productie of fotobewerking

Co-ops / Stages

OCAD U biedt zoveel meer dan co-ops omdat creatieve carrières vele vormen aannemen. Onze aanpak is gespecialiseerd en individueel afgestemd op de behoeften en doelen van elke student. U kunt profiteren van:

 • Korte ervaringsgerichte leerstages uit honderden organisaties
 • Creatieve in-class projecten met partners uit de echte wereld
 • Exclusieve zomerstages
 • Galerijtentoonstellingen van uw werk
 • Freelance creatieve kansen
 • Banen na het afstuderen

OCAD University toegewijde ondersteunende diensten van OCAD University helpen u bij het opbouwen van een professionele gemeenschap, waardevolle ervaring en vaardigheden die nodig zijn voor een zinvolle carrière.

Wat je gaat doen in het programma

Eerste jaar

Voordat je je op fotografie richt, zit je eerste jaar aan OCAD University in ons eerstejaars kunstprogramma. Je hebt een heleboel keuze in het volgen van een ander soort lessen om een goede basis te krijgen voor de komende jaren. Een paar zijn verplicht, zoals kunstgeschiedenis, kleur en tekenen, maar de rest van je lessen kunnen zijn:

 • Sculptuurconcepten
 • Wearable kunst
 • fotografie
 • schilderij
 • animatie
 • Lichaam en technologie
 • printmaking
 • Kunst en code

Tweede jaar

In het tweede jaar bestudeer je onderwerpen als:

 • Kleurenfotografie
 • Geschiedenis van fotografie
 • Concept en proces
 • Digitale beeldvorming

Derde jaar

Cursussen van het derde jaar kunnen onderwerpen bevatten als:

 • Fotografie - theorie en kritiek
 • Studio keuzevakken
 • Professionele oefening
 • Creativiteit op aanvraag

Vierde jaar

In je vierde jaar kun je kiezen tussen de Thesis en de Directed Studio-opties. Bij de optie Scriptie werk je samen met een scriptiepanel om een oeuvre van professionele tentoonstellingskwaliteit te onderzoeken, produceren en presenteren. In de Directed Studio-optie werk je aan verschillende projecten en verfijn je je technische vaardigheden en conceptueel begrip.

Je presenteert je werk op GradEx _ OCAD U's GradEx, de grootste gratis kunst- en designtentoonstelling in Toronto met meer dan 40.000 bezoekers.

Hoe aan te vragen

 1. Kies je studieprogramma OCAD University biedt drie bachelordiploma's - een Bachelor of Fine Arts (BFA), Bachelor of Design (BDes) of een Bachelor of Arts (BA) - in een breed scala aan programma's.
  Alle undergrad-programma's kunnen worden afgerond in vier jaar voltijdstudie. Als je hulp nodig hebt bij het beslissen welk programma voor jou is:
  • Kom het hele jaar door naar een van onze vele evenementen
  • Lees ons viewbook, programmapagina's en cursuskalender
  • Maak wat huiswerk door te praten met mensen die op deze gebieden werken.
  • Bekijk het werk van studenten om te zien wat u voor uw portfolio kunt voorbereiden
 2. Lees meer over onze toelatingseisen en academische toelatingseisen Toelating tot OCAD U is voornamelijk gebaseerd op een portfolio of schriftelijke inzending, maar sterke academische vaardigheden zijn essentieel voor uw algehele succes. Alle aanbiedingen van toelating zijn afhankelijk van het voldoen aan ten minste de minimale academische toelatingseisen. Bekijk onze vereisten voordat u solliciteert en neem contact met ons op als u vragen heeft.
  Internationale kandidaten zijn welkom en u dient zich vertrouwd te maken met eventuele speciale vereisten.
  OCAD U biedt vele overdracht Pathway mogelijkheden voor studenten met eerdere post-secundair ervaring.
 3. Dien uw aanvraag online in Alle aanvragers melden zich aan via het Ontario Universities 'Application Center (OUAC). Je kunt je aanmelden in oktober 2019. De aanbevolen deadline om je aan te melden voor het studiejaar 2020/2021 is 4 februari 2020. Aanvragen die na 4 februari 2020 zijn ontvangen, kunnen in overweging worden genomen als er plaats is, maar sommige opleidingen accepteren mogelijk geen aanvragen na de aanbevolen deadline.
 4. Dien uw portfolio of aanvullende items in Als u zich aanmeldt voor ons programma Visuele en Kritische Studies, moet u een voorbeeldopdracht en een intentieverklaring indienen. U ontvangt een e-mail met het onderwerp voor het schrijfvoorbeeld en andere details nadat uw aanvraag is verwerkt.
  Als u zich aanmeldt voor ons Creative Writing-programma, moet u een schrijfportfolio en een intentieverklaring indienen via SlideRoom. Uw portfolio moet uw originele werk bevatten in poëzie, proza, gesproken woord, hiphop, hybride of experimentele vormen. U ontvangt meer informatie per e-mail nadat uw aanvraag is verwerkt.
  Als je je aanmeldt voor een ander undergraduate-programma bij OCAD U, moet je online een portfolio indienen via SlideRoom. Bezoek onze pagina voor het voorbereiden van een portfolio voor meer informatie over wat we zoeken in uw portfolio-inzending. U ontvangt een e-mail met deadlines en verdere details nadat uw aanvraag is verwerkt.
  De meeste portfolio- en schrijfinzendingen worden elk jaar vanaf februari beoordeeld.
 5. Wacht op uw voorwaardelijke aanbod van toelating. Toegangsaanbiedingen worden vanaf eind maart 2020 per e-mail verzonden. De uiterste datum die u van ons mag verwachten met een beslissing is 27 mei 2020. Alle aanbiedingen zijn afhankelijk van de voltooiing van het toelatingsproces (voldoen aan academische toelatingseisen en het indienen van vereiste documenten). U ontvangt per e-mail details met belangrijke data, deadlines en informatie over de volgende stappen om het proces te voltooien.
 6. Reageren op je aanbod tot toelating Nadat je hebt gereageerd op je aanbod tot toelating via OUAC, krijgt OCAD U elektronisch bericht dat je je aanbod tot toelating hebt geaccepteerd. Je moet een niet-restitueerbare aanbetaling van $ 500 betalen om je plek bij OCAD U veilig te stellen.
 7. Plan je jaar Zorg ervoor dat je over de nodige financiële middelen beschikt voor collegegeld, vergoedingen, benodigdheden en kosten van levensonderhoud. Schik indien nodig huisvesting. Woon onze zomer oriëntatieprogramma's bij en schrijf je online in voor je lessen. Bekijk onze nieuwe studentenpagina voor meer gedetailleerde informatie.
 8. Ik zie je in september!

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen