Keystone logo
© Urheber: Oliver Pracht Copyright: Osnabrück University of Applied Sciences
Osnabrück University of Applied Sciences

Osnabrück University of Applied Sciences

Osnabrück University of Applied Sciences

Invoering

Welkom bij de Hogeschool Osnabrück, een van de grootste hogescholen in Duitsland. Wij bieden meer dan 100 geaccrediteerde bachelor- en masteropleidingen waarmee je aan je toekomst kunt bouwen en je opleiding aan je behoeften kunt aanpassen. Onze studenten zijn erg tevreden over ons, zoals blijkt uit onze ranking in de top 5 van studycheck.de dit jaar. Waarom? Onze opleidingen bieden zowel theoretische als projectmatige leermogelijkheden, zodat je de vaardigheden kunt ontwikkelen die werkgevers zoeken.

Onze professoren brengen persoonlijke ervaring uit nationale en internationale bedrijven mee en bereiden je specifiek voor op je carrière. En als je later een academische carrière ambieert, is dat ook mogelijk. De steden Osnabrück en Lingen bieden een persoonlijke, veilige en betaalbare omgeving waarin je je snel op je gemak voelt. Ons Centrum voor Internationale Studenten staat klaar om je te helpen met al je vragen, van je aanmelding tot je afstuderen. Laten we deze reis samen beginnen. We zijn verheugd je te ontmoeten!

Campusfuncties

De Hogeschool Osnabrück is de grootste hogeschool in Nedersaksen met meer dan 13.500 studenten (vanaf winterseizoen 2015/16). Toch biedt het de sfeer van een prettig intieme, open en uitnodigende onderwijs- en leerlocatie op de vier campussen. Dit komt doordat de locaties samen met hun omgeving zijn gegroeid. Daarbij gaat het altijd om enerzijds oog houden voor de wensen van studenten en docenten en anderzijds zorgvuldig omgaan met de regionale omstandigheden.

Campus Westerberg

Campus Westerberg is de thuisbasis van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Informatica. Ook historisch gevestigde en moderne architectuur zijn hier verenigd. Gebouwen van de voormalige von Stein-kazerne zijn nog steeds centrale onderwijs- en leerruimtes van de universiteit. Daarnaast zijn sinds 2012 een moderne cafetaria met grote glazen puien, een collegezaalgebouw met een ‘zwevende’ ruimte en de nieuwe bibliotheek op Campus Westerberg gebouwd. De bibliotheek wordt gedeeld door de Hogeschool en de Universiteit van Osnabrück. De hele campus is de thuisbasis van beide universiteiten. Het voorplein van de cafetaria is ook de locatie van het jaarlijkse Terrasfestival aan de universiteit. Als 15.000 mensen drie dagen vieren, wordt duidelijk dat hier een moderne, levendige campus is ontstaan.

Caprivi Campus en het Instituut voor Muziek

De Caprivi Campus bevindt zich tevens op de plek van een voormalige kazerne, de Caprivi Kazerne. Het is een campus die wordt omgeven door historische gebouwen. Gelegen in het centrum is er een kleine, maar fijne kantine en cafetaria; aan de westzijde werd in 2004 de nieuwbouw van seminarie- en collegezalengebouw officieel geopend. Hierdoor ontstaat een compacte campus, die een weids uitzicht over de stad biedt. Sinds 2014 is de Caprivi Lounge een toevluchtsoord weg van onderwijs en onderzoek, bedoeld om te praten, te ontspannen of te vieren.

Haast Campus

De Haste Campus, gelegen in het noordelijke district van Osnabrück, is de thuisbasis van de Faculteit der Landbouwwetenschappen en Landschapsarchitectuur. Een blik op de campus maakt duidelijk waarom we spreken van de ‘Groene faculteit’. Het is geïntegreerd in een prachtig park. Met de proefpercelen van de universiteit, de kassen, de meerjarige tuinen, het onderwijs- en onderzoekscentrum voor voedingswetenschappen op de traditioneel rijke locatie "Schmied im Hone", een voormalig excursierestaurant, evenals het WABE-centrum en de proefoperatie Waldhof zijn er veel aanknopingspunten voor praktijkgericht onderwijs en onderzoek. Decennia lang was deze campus een plek waar het kon floreren.

Campus Lingen

Dat zie je weer terug in de architectuur. Het meest sprekende voorbeeld is de in 2012 officieel geopende Lingen Campus. Het werd geïntegreerd in een fascinerend huis-in-huisconcept in de hallen I/II van de niet meer gebruikte spoorwegreparatiewerkplaats met een rijke geschiedenis in het hart van de stad. Er worden lichte, inspirerende ruimtes gecreëerd die plaats bieden aan ruim 2.000 studenten van de Faculteit Management, Cultuur en Technologie.

  toelatingen

  Aanvraag voor een bacheloropleiding

  Hoe u uw aanvraag indient bij uni-assist in Berlijn

  Bij gebruik van de in Berlijn gevestigde uni-assist-service geldt het volgende:

  • Buitenlandse aanvragers die hun middelbare schooldiploma of hun universitair diploma in het buitenland hebben behaald
  • Duitse kandidaten die hun middelbare schooldiploma of hun universitair diploma in het buitenland hebben behaald (behalve Duitse internationale scholen)

  Kandidaten die hun school- of universitaire studie in het buitenland hebben afgerond, dienen hier hun aanvraag in. Uni-assist controleert of aan de academische toelatingseisen van de Hogeschool Osnabrück is voldaan. De beslissing om de aankomende student al dan niet toe te laten, wordt echter niet genomen door uni-assist, maar door de Hogeschool van Osnabrück. De universiteitsregistrar is verantwoordelijk voor de toelating en inschrijving van internationale studenten. Uni-assist geeft geen informatie over studeren aan de Hogeschool Osnabrück of over de toelatingseisen.

  Aanvraag voor een masteropleiding

  Solliciteren met uni-assist

  • Buitenlandse aanvragers die hun middelbare schooldiploma of hun universitair diploma in het buitenland hebben behaald
  • Duitse kandidaten die hun middelbare schooldiploma of hun universitair diploma in het buitenland hebben behaald (behalve Duitse internationale scholen)

  Kandidaten die hun school- of universitaire studie in het buitenland hebben afgerond, dienen hier hun aanvraag in. Uni-assist controleert of aan de academische toelatingseisen van de Hogeschool Osnabrück is voldaan. De beslissing om de aankomende student al dan niet toe te laten, wordt echter niet genomen door uni-assist, maar door de Hogeschool van Osnabrück. De universiteitsregistrar is verantwoordelijk voor de toelating en inschrijving van internationale studenten. Uni-assist geeft geen informatie over studeren aan de Hogeschool Osnabrück of over de toelatingseisen.

  Deadlines voor aanmelding met uni-assist

  Deadlines voor aanmelding voor het wintersemester 2024/25 bij aanmelding met uni-assist

  Voor alle aanvragers met universitaire diploma's uit landen buiten Duitsland:

  • Voor opleidingen met beperkte toelating start de aanmeldingsperiode van 1 maart tot 15 juni* (ontvangst aanmeldingsdocumenten door uni-assist)
  • Voor opleidingen met open toelating start de aanmeldingsperiode van 1 maart tot 1 augustus* (ontvangst aanmeldingsdocumenten door uni-assist)
  • Voor de opleiding Communicatie en Management eindigt de aanmeldingsdeadline op 15 mei 2024
  • Algemeen: Duitse taalcertificaten kunnen tot 31 augustus 2024 rechtstreeks bij de Hogeschool van Osnabrück worden ingediend (op het volgende adres: Hochschule Osnabrück, Studierendensekretariat, Postfach 1940, 49009 Osnabrück, Duitsland)

  *Voor sommige opleidingen kan de aanmeldingsdeadline afwijken van de bovengenoemde datum. Controleer dit nog eens op de website van de door jou gekozen opleiding.

  Beurzen en financiering

  Betalen voor levensonderhoud, eten en leermateriaal: de financieringsvraag speelt voor veel mensen een belangrijke rol bij het kiezen van een studie. Voor alle studenten aan de Hogeschool Osnabrück geldt een semestertarief. Hiermee wordt uw kaartje voor het openbaar vervoer gefinancierd, dat u kunt gebruiken in bussen en treinen in Nedersaksen. Ook de redelijke prijzen in de cafetaria's zijn hiermee mogelijk.

  Tips over studiefinanciering hebben we verzameld onder de volgende punten: van BAföG-beurzen en studieleningen tot studiebeurzen tot huidige deeltijdbanen.

  BAFöG (Federale wet inzake ondersteuning in het onderwijs)

  Het Berufsausbildungsförderungsgesetz (BAföG) (federale wet inzake ondersteuning in het onderwijs) helpt je een studie te voltooien, ongeacht de financiële situatie van je gezin. De helft van de BAföG-uitkeringen krijgt u als schenking en de andere helft als renteloze lening die u in maximaal 20 jaar terugbetaalt.

  Onderwijslening

  Ongeacht de BAföG kunnen studenten in een gevorderd stadium van hun opleiding ook een onderwijslening aanvragen bij het Federale Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (BMBF) voor een maandelijks bedrag van maximaal € 300,- voor maximaal 24 maanden. Dit is een lening met een lage rente voor de algemene financiering van de opleiding of voor de financiering van bijzondere studiematerialen, een studie in het buitenland of een stage.

  Studenten lening

  Via de KfW Förderbank kunnen studenten in een bacheloropleiding tussen de € 100 en € 650 per maand ontvangen om hun kosten van levensonderhoud van de KfW Förderbank te financieren. Over het algemeen worden maximaal tien semesters gefinancierd. Alle studenten krijgen hetzelfde rentetarief, ongeacht de studierichting of locatie, cijfers, inkomen of het inkomen van de ouders. Er is geen onderpand vereist.

  Naast voltijdopleidingen komen aanvullende, aanvullende, postdoctorale en tweedegraadsopleidingen en doctoraatsprogramma’s voor financiering in aanmerking.

  Ranglijsten

  We ontvangen topposities in nationale rankings zoals studycheck.de en de CHE University Ranking .

  Campusleven & Faciliteiten

  Op zoek naar een kamer in een gedeeld appartement, het opzetten van een gedeeld appartement of het opzetten van een klein appartement of een huis - wij helpen u zich vanaf het begin thuis te voelen in Osnabrück en Lingen en de juiste nieuwe woning voor u te vinden. Tips en contacten voor het zoeken naar een appartement hebben we hier verzameld.

  Kamers en appartementen in de slaapzalen

  De Studentenvoorzieningen Osnabrück onderhoudt talrijke woonvoorzieningen voor studenten. Van eenpersoonskamers in gedeelde appartementen tot familieappartementen, het biedt ongeveer 2.000 studenten in Osnabrück en Lingen huisvestingsmogelijkheden tegen gunstige huurprijzen.

  Privé-accommodatieservice

  Student Services

  De Studentendienst Osnabrück biedt voornamelijk kamers en appartementen aan in haar slaapzalen, maar adviseert ook in het algemeen over de woningmarkt en Osnabrück, en Lingen en beheert verschillende appartementen op de markt.

  Andere woningruil

  Op woensdag en zaterdag worden appartementen geadverteerd in de Neuen Osnabrücker Zeitung (NOZ) en de Lingener Tagespost. Studenten kunnen gratis advertenties plaatsen op verschillende andere portalen - of ze nu op zoek zijn naar een gedeeld appartement of een nieuwe huurder nodig hebben.

  Meer tips voor het vinden van accommodaties

  • Begin zo vroeg mogelijk met het zoeken naar accommodatie - vlak voor het wintersemester is de vraag naar gedeelde kamers in appartementen en slaapzalen zeer hoog
  • Probeer de studentenkamer tijdens de vakantie te huren en niet aan het begin van het semester
  • Veel studenten verhuren hun kamer voor een semester als ze naar het buitenland gaan. Dus wat dacht je van een interim kamer om te beginnen? Dit betekent dat je tijdens het semester kunt blijven zoeken als de huizenmarkt is gekalmeerd.
  • Kijk niet alleen in de binnenstad, maar ook in de omliggende buitenwijken en regio’s. U kunt Osnabrück snel met de bus of met de fiets verkennen. Ook de universiteitslocaties zijn zeer goed te bereiken.
  • Hoe zit het met het opzetten van een gedeeld appartement? Vooral voor het wintersemester kan het gemakkelijker zijn om een groter appartement te huren. Ga samen met andere studenten in gesprek met verhuurders en woningbouwverenigingen.

  Locaties

  • Osnabrück

   P.O. Box 1940, Osnabrück , 49009, Osnabrück

  Vragen