Keystone logo
Politecnico di Milano

Politecnico di Milano

Politecnico di Milano

Invoering

Politecnico di Milano is altijd gebaseerd geweest op kwaliteit en innovatie in onderwijs en onderzoek, wat heeft geleid tot een vruchtbare relatie met de economische en productiewereld door middel van experimenteel onderzoek en de overdracht van technologie.

Wetenschappelijk onderzoek

Politecnico di Milano onderscheidt zich door haar sterke betrokkenheid bij onderzoek, voornamelijk uitgevoerd op het gebied van energie, transport, planning, management, architectuur, design, wiskunde, natuur- en toegepaste wetenschappen, ICT, milieu en cultureel erfgoed.

Het onderzoek vormt een belangrijk element voor vergelijking en concurrentie tussen de beste universitaire instituten op internationale basis, aangezien geavanceerde en innovatieve trainingsprogramma's worden ontworpen, waardoor een plek wordt gecreëerd waar universiteit en de wereld van het bedrijfsleven elkaar ontmoeten, en zo een sterke bijdrage leveren aan innovatie en de transformatie van de samenleving.

In Europa neemt Politecnico di Milano deel aan vele onderzoeks- en opleidingsprojecten met de best gekwalificeerde Europese universiteiten, en breidt het uit naar andere landen: van Noord-Amerika tot Zuidoost-Azië. De universiteit maakt deel uit van IDEA League , een strategische alliantie tussen vijf toonaangevende Europese technische universiteiten die tot doel heeft een nieuwe generatie ingenieurs op te leiden met buitenschoolse activiteiten voor geselecteerde, zeer getalenteerde studenten.

#VRAAGSTUDENT

Ben je je academische toekomst aan het plannen en wil je ervaringen uit de eerste hand horen?

Ranglijsten

QS-RANKINGEN 2024

 • 1e in Italië
 • 123e ter wereld

Campusfuncties

campussen

Politecnico di Milano heeft zeven campussen in de steden Milaan (Leonardo en Bovisa campussen), Como, Lecco, Cremona, Mantova en Piacenza. Deze multi-gecentreerde structuur wordt Politecnico Network genoemd. in Milaan, en de nabijgelegen steden vormen een van de grootste economische en culturele gebieden in Europa. Milaan zelf is wereldwijd bekend op het gebied van Mode en Design.

Welkom bij internationale studenten en sport bij PoliMi

Er zijn verschillende sportfaciliteiten beschikbaar bij Politecnico di Milano en in andere centra die bij de universiteit zijn aangesloten. Studenten kunnen atletiek, voetbal, rugby, zwemmen, fitness, golf, volleybal, basketbal, voetbal, judo, schermen, klimmen, skiën, enz.

  Locaties

  • Milan

   Piazza Leonardo da Vinci, 32 , 20133, Milan

  • Como

   Polo Territoriale di Como Via Natta 12/14 , 22100, Como

   • Lecco

    Polo Territoriale di Lecco Via Gaetano Previati, 1/c , 23900, Lecco

    • Cremona

     Polo Territoriale di Cremona Via Sesto 39/41 , 26100 , Cremona

     • Piacenza

      Polo Territoriale di Piacenza Via Scalabrini 76 , 29121, Piacenza

      • Mantua

       Polo Territoriale di Mantova Piazza d'Arco 3 , 46100, Mantua

       • Milan

        Milano Bovisa Campus, , Milan

        Vragen