Keystone logo
Pontifícia Universidade Católica do Paraná - PUCPR

Pontifícia Universidade Católica do Paraná - PUCPR

Pontifícia Universidade Católica do Paraná - PUCPR

Invoering

Het bevorderen van excellentie in het Braziliaanse onderwijs

Educatieve excellentie, innovatiegedreven ondernemerschap en multi- en intercultureel leren vormen de primaire doelstellingen van PUCPR. Als gevolg hiervan heeft de Pontifícia Universidade Católica do Paraná nationale en internationale erkenning gekregen via de belangrijkste ranking voor het hoger onderwijs in de wereld: The Times Higher Education, dat PUCPR heeft geplaatst bij de beste universiteiten in Brazilië. Met bijna 60 jaar toewijding aan hoger onderwijs en onderzoek is PUCPR de grootste particuliere hogeschool in de staat Paraná, en een van de meest gerenommeerde universiteiten in Brazilië.

107111_2012-059APC_3663.JPG

Overzicht

23.000 studenten

1200 afgestudeerde studenten

1.650 Faculteitsleden

280 Onderwijs- en onderzoekslaboratoria

PUCPR biedt onderwijs aan ervaren professionals om te fungeren als transformerende leiders in de samenleving. Door de bevordering van ethische waarden en betrokkenheid bij de lokale en regionale gemeenschap, heeft PUCPR zijn identiteit gevestigd en aanzienlijk bijgedragen aan de opbouw van een betere samenleving.

In de loop van de tijd heeft PUCPR meer dan 100.000 studenten gestudeerd. De universiteit heeft de weg geëffend voor globalisering door verschillende culturen te integreren en kennis internationaal te delen. PUCPR wordt een belangrijke promotor van innovatie en versterkt een netwerk dat kennisuitwisseling en toegepast onderzoek stimuleert.

Missie

De Pontifícia Universidade Católica do Paraná, geleid door ethische, christelijke en Maristenprincipes, heeft als missie de ontwikkeling en verspreiding van kennis en cultuur en de bevordering van een alomvattende en permanente kwalificatie van burgers en professionals die zich inzetten voor het leven en de vooruitgang van de samenleving .

Visie

Tot 2022 een instelling voor hoger onderwijs van wereldklasse worden met topprestaties op het gebied van lesgeven, kennisproductie, diensten en maatschappelijke relevantie.

107112_2012-059APC_3620.JPG

Waar we zijn

PUCPR heeft vier campussen in de staat Paraná, Brazilië, zijnde de belangrijkste campus in Curitiba, de hoofdstad van de deelstaat. De mooie en levendige hoofdcampus wordt dagelijks gedeeld door een gemeenschap van ongeveer 40.000 mensen, waaronder studenten, docenten, onderzoekers en personeel en is een erkend centrum voor onderwijs en onderzoek.

Met meer dan 1,7 miljoen mensen is Curitiba de grootste stad in Zuid-Brazilië. De hoofdstad heeft een van de beste groene ruimtetarieven per hoofd van de bevolking in Brazilië. Ongeveer 30 parken en bossen verfraaien de stad en dienen als plekken om te genieten van recreatie en sport. De stad heeft ook pionierswerk verricht op het gebied van recycling en duurzaam afvalbeheer in Brazilië. Plus: het openbaar vervoer van de stad is een referentie ter wereld, omdat de hogesnelheidsbus, die in exclusieve rijstroken circuleert, als inspiratie diende voor steden als Bogotá (Colombia), Mexico City (Mexico) en Los Angeles (Verenigde Staten).

De aanvullende campussenlocaties zijn Maringá, Londrina en Toledo. Maringá is de derde grootste stad in de staat Paraná en een van de 50 beste steden om in Brazilië te wonen, volgens de 2016 Verenigde Naties harken. Londrina is de vierde meest bevolkte stad in het zuiden van Brazilië, met bijna 600.000 inwoners. Londrina is een knooppunt voor regionale en nationale ontwikkeling en de campus richt zich op activiteiten gerelateerd aan de agribusiness. De stad Toledo, gelegen in het westen van Paraná, is een toonaangevende graanproducent in de staat. De bevolking telt tot 130.000 inwoners.

Wereldwijde PUCPR

Internationalisering opent de deuren van de universiteit naar de wereld. PUCPR gelooft dat het noodzakelijk is om over de grenzen heen te gaan om ervoor te zorgen dat wereldwijde kennis, onderzoek en menselijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk zijn.

 • Partnerschap met 240 instellingen voor hoger onderwijs over de hele wereld.
 • 50 cursussen in het Engels in verschillende niet-gegradueerde programma's.
 • 500 niet-gegradueerdenstudenten namen elk jaar deel aan uitwisselingsprogramma's (inkomend en uitgaand).
 • Aanwezigheid van internationale docenten en onderzoekers van over de hele wereld op PUCPR.
 • Double degree-overeenkomsten met universiteiten over de hele wereld op het gebied van economie, bedrijfsbeheer, architectuur en stedenbouw, productontwerp, literatuur, journalistiek, reclame, marketing en mechatronica.

Wereldwijde partners

PUCPR heeft academische samenwerkingsovereenkomsten gesloten met meer dan 240 partneruniversiteiten uit meer dan 25 landen op alle continenten, die studenten en faculteitsleden van verschillende instellingen de mogelijkheid bieden om Braziliaanse academische ervaring te hebben.

Meer informatie over de internationale projecten van PUCPR:

Engels semester

PUCPR is een van de eerste instellingen voor hoger onderwijs in Brazilië die academische cursussen aanbiedt die volledig in het Engels worden gegeven aan zowel de internationale als de lokale universitaire gemeenschap.

Buddy-programma

Een initiatief ontwikkeld door PUCPR-studenten, het programma is bedoeld om internationale studenten te helpen bij hun culturele en sociale aanpassingen bij PUCPR tijdens hun uitwisselingsprogramma.

American Academy

Het baanbrekende programma waarin de studenten hun undergraduate studies starten in Brazilië en de laatste twee of drie jaar in de Verenigde Staten doen, met de mogelijkheid van een dubbele graad. Een partnerschap tussen PUCPR en Kent State University (Ohio-VS) dat Brazilië het meest innovatieve programma in Latijns-Amerika brengt.

PIBIC International

Onderzoeksmogelijkheden voor studenten en afgestudeerden. Het Undergraduate Research Program is ontworpen om studenten kennis te laten maken met de wetenschappelijke onderzoeksomgeving, terwijl de PIBIC Master gericht is op getalenteerde oudere studenten die geïnteresseerd zijn in het volgen van een mastergraad aan PUCPR.

107113_2012-059APC_3638.JPG

Strategisch plan voor internationalisering

Internationalisering van het hoger onderwijs is niet langer een optie, maar een noodzaak voor elke universiteit die zich inzet voor de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en uitbreiding. De grote moderne uitdagingen van de samenleving, hoewel ze een lokale impact hebben, zijn van wereldwijde schaal - energie, duurzaamheid, steden, gezondheid, mensenrechten, onder anderen - en daarom zijn hun oplossingen afhankelijk van de vorming van leiders met een wereldwijde visie en aanwezigheid.

PUCPR besloot deze taak op zich te nemen toen het internationalisering als een institutionele prioriteit koos. In dit scenario heeft de pastorie, via de Pro-rectorium voor onderzoek, afgestudeerdenprogramma's en innovatie, en het Internationaliseringsbureau een voorstel voor de internationalisering van de universiteit gemaakt voor de periode van 2016 tot 2022. Het plan is georganiseerd in twee assen, InPUC genoemd - internationalisering op de campus - en OutPUC - de externe internationaliseringsactiviteiten - elk met drie richtlijnen en aangevuld met een activiteitenplan, sommige al in uitvoering en andere gepland voor de toekomst.

Het voorstel beoogt de gehele academische gemeenschap op te nemen in een poging om van PUCPR een universiteit te maken die werkelijk grenzeloos is.

Locaties

 • Curitiba

  R. Imaculada Conceição, 1155 - Prado Velho, Curitiba - PR, 80215-901 Brazil, , Curitiba

  • Londrina

   Av. Jockey Club, 485 - Hipica, Londrina - PR, 86072-360 Brazil, , Londrina

   • Maringá

    Av. Duque de Caxias, 1020 - Zona 7, Maringá - PR, 87020-025 Brazil, , Maringá

    • Toledo

     Avenida União, 500 - Jardim Coopagro, Toledo - PR, 85902-532 Brazil, , Toledo

     • Kent

      Kent State University P.O. Box 5190, 850 University Esplanade, Kent, Ohio 44242, , Kent

      Vragen