Keystone logo
Prague School of Creative Communication

Prague School of Creative Communication

Prague School of Creative Communication

Invoering

Prague School of Creative Communication is een privéschool die je perfect voorbereidt op een carrière in alle gebieden van de creatieve industrie. Onze opleidingen/specialisaties Creatieve Marketing en Communicatie (Digitale Marketing en Communicatie, Creatieve Marketing, Management in Creatieve Industrie), Creatief Schrijven (Literaire Kunsten, Commercieel Schrijven in Media) en Beeldende Kunsten (Fotografie en Audiovisuele Kunsten, Animatie en Visuele Effecten, Grafisch en Mediavormgeving) zijn gekoppeld aan de praktijk van reclamebureaus, grafische studio's, uitgeverijen en media-instellingen. Tijdens je studie werk je aan echte bestellingen.

En wat onderscheidt Prague School of Creative Communication van andere Tsjechische hogescholen en universiteiten? Wij zijn een instelling van wereldklasse! We laten ons inspireren door het model van Scandinavische en Britse scholen, dus tijdens je studie doe je niet alleen kennis en vakmanschap op, maar ook ervaring en contacten, die een garantie zijn voor succes bij het vinden van een baan in het door jou gekozen vakgebied. Onder begeleiding van ervaren professionals word je gewilde tekstschrijvers, journalisten, PR-medewerkers, moderators, grafisch ontwerpers, fotografen, filmmakers, animators, artiesten van speciale of visuele effecten. Een afgestudeerde van de Prague School of Creative Communication is een professional die zijn of haar vak, moderne technologie en zelfpromotie voortreffelijk beheerst.

De Prague School of Creative Communication bouwt voort op traditie. Op het gebied van beeldende en reclamekunsten bouwen we voort op het erfgoed van de school, Michael, opgericht in 1994 door schrijver en reclamemaker Zdeněk Štěpánek. In de discipline Creatief Schrijven profiteren we van de ervaring van docenten van de voormalige Josef Škvorecký Literaire Academie - we zijn momenteel de enige hogeschool in Tsjechië die doorlopend onderwijs op het gebied van creatief schrijven biedt.

Wij staan klaar om u voor te bereiden op succes!

 • Het programma wordt in het Engels gegeven en is een internationale cursus die studenten verwelkomt die geïnteresseerd zijn in een carrière in de creatieve industrie.
 • Geïnspireerd door Britse en Scandinavische internationale academische tradities, is PSCC een zusterschool van haar Tsjechische tegenhanger, de University of Creative Communication (VŠKK). Ze zijn beide in hetzelfde gebouw gevestigd, waardoor de internationale studenten de kans krijgen om lokale studenten te ontmoeten.
 • Hooggekwalificeerde docenten met aanzienlijke ervaring in hun vakgebied bieden een professionele omgeving waar studenten kennis kunnen opdoen en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen.
 • PSCC is er trots op dat studenten de kans krijgen om hun potentieel te demonstreren in live zakelijke projecten. Hun kennis en vaardigheden kunnen in de praktijk worden toegepast via het bureau Creatief dat onderdeel is van de school.

Tijdens je tijd bij de Prague School of Creative Communication krijg je de kans om je kennis en vaardigheden in verschillende creatieve disciplines te ontwikkelen, maar krijg je tegelijkertijd de kans om deze vaardigheden toe te passen tijdens je studie met specifieke opdrachten en projecten. Om je hierop voor te bereiden, leren je docenten je over de huidige trends in marketingcommunicatie en geven ze je de kans om aan reclamecampagnes te werken. Deze praktijk wordt bij PSCC gebruikt om u aan te moedigen meer creatieve denkvaardigheden te ontwikkelen en deze in uw voordeel te gebruiken in communicatie, zowel in online als offline media en platforms. De cursus behandelt ook sociaalwetenschappelijke disciplines en helpt je communicatietools onder de knie te krijgen, die je verder zullen uitrusten voor je toekomstige carrière. Onze opleiding is zo samengesteld dat je als afgestudeerde perfect bent voorbereid op een toekomstige creatieve of leidinggevende functie. PSCC zorgt er ook voor dat het Engelse niveau van al onze studenten op een voldoende zakelijk niveau is, waardoor plaatsingsmogelijkheden bij multinationale bedrijven worden gegarandeerd.

De nadruk van onze opleiding ligt op creatieve disciplines (deelname aan klantprojecten op het gebied van het maken van creatieve concepten) en creatief denken. We zijn ons er evenzeer van bewust dat een zeer creatieve persoon een basiskennis moet hebben van planning en de financiële waarde van zijn of haar werk. De Prague School of Creative Communication is vastbesloten om alle studenten vertrouwen te geven in hun vakgebied en een stevige voorsprong te geven op hun carrière in de creatieve industrie.

Vaardigheden die we nastreven:

 • Actieve samenwerking
 • Beheersing van marketingtools
 • Kennis van mechanismen achter creatief denken
 • Praktische ervaring

Carrière inzetbaarheid:

 • Creatief directeur
 • Artistiek directeur
 • Tekstschrijver
 • Grafisch ontwerper

Campusfuncties

Op de Prague School of Advertising zijn er allerlei soorten kamers. Via studio's, computerlokalen, bibliotheek naar plekken die zijn ontworpen voor studenten. Daarnaast biedt onze school ook ruimte voor lezingen, congressen, workshops en seminars. De bovengenoemde kamers zijn uitgerust met moderne technologie. De studio's beschikken over apparatuur die onder meer is aangepast voor fotografie. De bibliotheek is rijk aan allerlei literaire stijlen en genres. Klaslokalen zorgen voor voldoende ruimte voor iedereen. De studentenruimtes zijn uitgerust met banken, tafelvoetbal en alles wat studenten zoeken om te ontspannen tussen de colleges door. Onderdeel van de school is ook café Domeček, waar leerlingen zich kunnen versterken met een stevige lunch of een lichte snack. Goede koffie is gegarandeerd.

  toelatingen

  Toelatingseisen:

  1. Diploma middelbare school.
  2. Tsjechische universiteiten eisen over het algemeen dat studenten hun eerdere studies laten erkennen door de Tsjechische autoriteit. Het proces van herkenning van eerdere studies wordt "nostrifikace" genoemd.
  3. Entreegesprek (Zoomvergadering of persoonlijk indien mogelijk).
  4. Ook is het collegegeld een voorwaarde voor toelating tot PSA. Het basiscollegegeld is 2790€.

  Locaties

  • Prague

   Na Pankráci 420/54, 140 00, Prague

   Vragen