Keystone logo
Prague University of Economics and Business - Faculty of International Relations

Prague University of Economics and Business - Faculty of International Relations

Prague University of Economics and Business - Faculty of International Relations

Invoering

De Faculteit Internationale Betrekkingen (FIR) is een van de grootste faculteiten van de Prague University of Economics and Business. Er zijn twee hoofdrichtingen in zowel onderwijs als onderzoek: International Business en International Politics and Diplomacy. Andere programma's, gericht op Business and Law, International Politics and Diplomacy of Tourism, spelen ook een onvermijdelijke rol. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van FIR is het hoge niveau van internationalisering in alle stadia met een sterke nadruk op de taalkennis van studenten. FIR is de eerste faculteit in Tsjechië die door EFMD is geaccrediteerd voor een opleiding. Twee masteropleidingen International Business hebben voor de periode van 5 jaar het EFMD Accreditedlabel gekregen.

De missie van de Faculteit Internationale Betrekkingen is het ontwikkelen van onderwijs en kennis op het gebied van internationale economische en politieke betrekkingen en het verzorgen van internationaal erkende opleidingen op basis van kritisch denken en openheid, persoonlijke en maatschappelijke verantwoordelijkheid en inzet voor een leven lang leren.

De visie van de Faculteit Internationale Betrekkingen - het is de beste onderwijs- en onderzoeksinstelling op het gebied van internationale economische en politieke betrekkingen in de Tsjechische Republiek en door haar strategie van internalisering en internationaal geverifieerd proces van kwaliteitsborging en -verbetering is het een internationaal erkende instelling, die behoort tot de top drie van best gerangschikte scholen in de regio Midden- en Oost-Europa.

Afgestudeerden van zowel de bachelor- als masteropleidingen vinden banen in het bedrijfsleven, met name bij multinationals die hun uitzonderlijk hoge niveau van zowel taalvaardigheid als economische en managementvaardigheden enorm waarderen. De vaardigheid van afgestudeerden wordt bepaald door het interdisciplinaire karakter van de instructie die door UEP wordt gegeven.

Een groot aantal bachelor- en masteropleidingen van de faculteit kan gebruik maken van de mogelijkheden om in het buitenland te studeren. Sinds het begin van de jaren negentig oefent de faculteit een op studiepunten gebaseerd systeem van studie uit en heeft ze het nodige mechanisme ontwikkeld en ingevoerd om de uitwisseling van studentenoverdracht en cumulatie van studiepunten mogelijk te maken, zoals voorzien door ECTS (het European Credit Overdrachtssysteem). Met uitzondering van sommige postdoctorale programma's, zomeruniversiteiten en programma's voor levenslang leren, is de studie aan de UEP gratis.

Algemene informatie

De faculteit Internationale Betrekkingen (FIR) biedt opleidingen aan op alle drie niveaus van het hoger onderwijs. Als zeer erkende onderwijs- en onderzoeksinstelling bieden we al onze studenten alleen hoogwaardige programma's met internationaal erkende diploma's. Je studeert cursussen die economische theorie combineren met bedrijfs- en managementpraktijken. Bij IDS-programma's voeg je de vraagstukken van internationale betrekkingen toe.

Over het algemeen krijg je door te studeren aan FIR wat het bedrijfsleven nodig heeft. En dit alles zal gebeuren in een van de mooiste en veiligste steden ter wereld, Praag.

Redenen om bij FIR te studeren

 1. Door bij FIR te studeren, krijg je een hoogwaardige en internationaal erkende opleiding die je carrière een boost zal geven.
 2. Je studeert in Praag, een van de mooiste en veiligste steden ter wereld.
 3. Je studeert in het Engels, maar daarnaast leren we je nog een vreemde taal. Kennis van twee vreemde talen is tegenwoordig een must.
 4. FIR biedt je uitzonderlijke mogelijkheden om een semester aan onze partneruniversiteit door te brengen. U kunt kiezen uit meer dan 200 van hen. Wie dat wil, wordt ondersteund door de faculteit.
 5. Een stage in het buitenland behoort ook tot de mogelijkheden. Het wordt erkend als een groep reguliere cursussen.
 6. Al onze afgestudeerden beginnen aan een succesvolle carrière.
 7. Je kunt studeren aan de faculteit die behoort tot een club van 7 scholen die het EFMD Accreditated-label hebben gekregen voor twee programma's voor de periode van 5 jaar.
 8. Sommige opleidingen bieden verschillende minoren aan waarmee je je nog meer kunt specialiseren.
 9. Je zult hier niet alleen zijn. Studenten uit je opleiding helpen je de gewenningsperiode te doorstaan en je kunt ook deelnemen aan veel studentenorganisaties.

Internationale samenwerking

Lidmaatschap van internationale consortia is cruciaal voor de Faculteit Internationale Betrekkingen, gezien haar strategie van brede internationalisering die alle gebieden van academische activiteiten bestrijkt. De Faculteit Internationale Betrekkingen profileert zich als een internationaal erkende instelling die opleidingen aanbiedt die vergelijkbaar zijn met die van prestigieuze buitenlandse universiteiten en business schools. Om de basisstrategie en de individuele instrumenten voor de uitvoering ervan te bepalen, is het noodzakelijk om de positie van de faculteit voortdurend vanuit internationaal perspectief te evalueren en zich aan te passen aan de nieuwste trends in het beheer van instellingen voor hoger onderwijs, studieprogramma's en moderne leer methodes.

EFMD

 • De European Foundation for Management Development (EFMD) is een toonaangevende non-profitorganisatie van op management gerichte universiteiten en bedrijven. Het doel is om de ontwikkeling van managementopleiding en management zelf te ondersteunen, met de nadruk op de kwaliteit van processen en output. EFMD heeft bijna 900 leden in 88 landen.

CEEMAN

 • De Central and East European Management Development Association (CEEMAN) heeft tot doel management development te ondersteunen, met name in de Centraal- en Oost-Europese regio, ook al komen haar 220 leden uit 55 landen van over de hele wereld en is het dus eigenlijk een wereldwijd opererende organisatie.

Case Center

 • Case Center is een consortium van de beste economische scholen ter wereld dat zich richt op het delen van ervaringen met het maken en onderwijzen van casestudy's. Het consortium heeft momenteel meer dan 500 leden wereldwijd en biedt toegang tot de meest gebruikte casestudy's op het gebied van internationaal zakendoen.

Door lidmaatschap van deze organisaties kan de faculteit kennis overdragen van de beste managementgerichte scholen over de hele wereld, met de nadruk op de nieuwste trends in onderwijs en maatschappelijke behoeften. Het bepaalt ook de standaard vergelijkende benchmark voor alle kernactiviteiten van de faculteit. Bijzondere voordelen van het lidmaatschap kunnen worden onderverdeeld in drie basisgroepen:

 1. Accreditatieprocessen en trainingen,
 2. Toegang tot informatiebronnen, thematische conferenties en personeelstraining,
 3. Platformen creëren en projecten aangaan.

EFMD Geaccrediteerde accreditatie en MIB EPAS Consortium

Het lidmaatschap van EFMD is ook een sleutelfactor in het feit dat FIR met succes de prestigieuze internationale accreditatie EFMD Accredited for International Business en International Trade- studieprogramma's heeft verdedigd, maar dit keer voor vijf jaar. Met dit buitengewone succes behoort FIR tot de eliteclub van slechts acht universiteiten wereldwijd die de langst mogelijke accreditatie voor meer dan één programma hebben verdiend.

De faculteit is ook een van de oprichters van het MIB EPAS Consortium, dat scholen associeert met programma's op het gebied van International Business met het EFMD Accredited-label. Een van de projecten is het double degree programma dat FIR aan studenten aanbiedt.

Waarom studeren in Praag?

 • Veiligste land ter wereld: Tsjechië werd gerangschikt als het 6e veiligste land ter wereld volgens de Global Peace Index 2017! Het is veiliger dan Zwitserland, Canada of Noorwegen.
 • Beste studentenstad ter wereld: Praag werd gerangschikt als de 26e beste studentenstad ter wereld en de 10e beste van Europa volgens de QS Best Student Cities 2017.
 • Groenste stad: Praag werd op nummer 6 geplaatst in de Green Cities Index, die steden in de wereld erkent die momenteel grote inspanningen leveren om duurzaam te zijn door zowel ecologische gebieden als door de mens gemaakte groene locaties te behouden.
 • Internationale universiteitsstudenten: Praag heeft een grote en levendige internationale gemeenschap. Momenteel wonen er meer dan 150.000 buitenlanders in Praag en meer dan 20.000 van hen zijn universiteitsstudenten.

Campusfuncties

Afdelingen

 • Afdeling Internationale Economische Betrekkingen
 • Afdeling Internationaal Zakendoen
 • Afdeling Internationale en Diplomatieke Studies
 • Vakgroep Ondernemingsrecht en Europees recht
 • Ministerie van Toerisme
 • Afdeling Engels
 • Afdeling Duits
 • Afdeling Romaanse Talen
 • Afdeling Slavische talen

Internationaal Onderzoekscentrum

In 2018 werd het International Research Centre (IRC) opgericht. IRC biedt een dynamische en internationale onderzoeksomgeving om ideeën uit te wisselen en onderzoekssamenwerkingen te stimuleren.

  Statistieken van alumni

  Locaties

  • Prague 3

   Faculty of International Relations, nám. W. Churchilla 1938/4, 13067, Prague 3

  Vragen