Keystone logo
Queen's University of Belfast - Medical Faculty

Queen's University of Belfast - Medical Faculty

Queen's University of Belfast - Medical Faculty

Invoering

Queen's University Belfast staat gerangschikt in de Top 200 Universities in the World (QS World University Rankings 2019)

140 in de wereld voor afgestudeerde prospects (QS Graduate Employability Rankings 2020)

Opgericht in 1845 als Queen's College Belfast, een van de drie Queen's Colleges in Ierland, werd het in 1908 een onafhankelijke universiteit en is het de negende oudste universiteit in het VK. Tegenwoordig is Queen's lid van de Russell Group en combineert excellentie in onderzoek en onderwijs met een studentgericht ethos.

Queen's staat op de 8e plaats in het Verenigd Koninkrijk voor onderzoeksintensiteit (REF 2014 / Times Higher Education) en meer dan 75% van haar onderzoek wordt beoordeeld als 'wereldleider' of 'internationaal uitstekend' in REF 2014.

We zijn een wereldwijde universiteit

Studenten genieten ervan om opgeleid te worden door vooraanstaande academici die in de voorhoede van hun disciplines werken en een aanzienlijke investering in de studentenervaring heeft geleid tot hoge studententevredenheid en inzetbaarheidscijfers.

Wereldwijde onderzoeksinstituten

Voortbouwend op haar disciplinaire excellentie heeft de universiteit vier vlaggenschip Global Research Institutes gecreëerd die vooraanstaande academici samenbrengen om enkele van de grootste wereldwijde uitdagingen van onze tijd aan te pakken op het gebied van: Global Peace, Security and Justice; Cyberbeveiliging; Gezondheidswetenschappen; en voedselveiligheid.

De faculteit Geneeskunde, Health & Life Sciences

De Faculteit Geneeskunde, Gezondheids- en Levenswetenschappen van Queen's biedt hoogstaand, toonaangevend onderwijs, via personeel van wereldklasse, gericht op de behoeften van de samenleving. We bieden een educatieve ervaring die door onderzoek wordt geleid en onze studenten intellectueel, sociaal en cultureel verrijkt.

Onze hoop is dat studenten van over de hele wereld met ons zullen samenwerken om zowel te leren als nieuwe ideeën en benaderingen te brengen om onze ambities om het leven te verbeteren en vooruit te helpen, te stimuleren. Queen's vormt het hart van de cultuur van Belfast, evenals van de kunst- en sociale scènes. We zijn er trots op deel uit te maken van een bruisende, kosmopolitische stad met een levendig sociaal leven en een rijk cultureel erfgoed.

Het aanpakken van wereldwijde uitdagingen

Via ons onderwijs en onderzoek streven we ernaar enkele van 's werelds grootste uitdagingen aan te pakken, onze academische medewerkers ondernemen wereldwijd toonaangevend onderzoek via onze Scholen en wereldwijde onderzoeksinstituten in Health Sciences en Global Food Security. Dit heeft geresulteerd in nieuwe behandelingen voor patiënten en een hogere mate van bescherming voor het voedsel dat we eten.

Facultaire Scholen

De school voor biologische wetenschappen
De school voor geneeskunde, tandheelkunde en biomedische wetenschappen
De school voor verpleegkunde en verloskunde
De School of Pharmacy

Locaties

  • Belfast

    Queen's University Belfast University Road Northern Ireland, BT7 1NN, Belfast

Vragen