
Queen's University of Belfast - Medical Faculty
BSc in Voedingswetenschappen en VoedingBelfast, Verenigd Koninkrijk
DUUR
3 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Sep 2025
COLLEGEGELD
GBP 25.300 *
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* EU en internationale studenten
Invoering
Deze opleiding gaat over het verwerven van kennis en begrip van belangrijke gebieden met betrekking tot voedselproductie en -consumptie.
Voedingswetenschap houdt zich bezig met de 'geschiktheid voor het doel' van ons voedsel in termen van uiterlijk (bijv. kleur en oppervlaktekwaliteiten, textuur, smaak en geur) en hoe deze kunnen worden verbeterd, naast de fysieke, microbiologische en chemische aspecten van ons voedsel die schadelijk kunnen zijn voor de menselijke gezondheid en hoe deze kunnen worden geminimaliseerd.
Voeding heeft betrekking op de toevoer van voedingsstoffen uit voedingsmiddelen die nodig zijn om het menselijk lichaam in gezondheid en tijdens een slechte gezondheid in alle levensfasen te ondersteunen.
Deze graad benadrukt de onderlinge relatie tussen deze gebieden en hun gelijke belang in de voedselproductie.
Hoogtepunten van voedingswetenschap en -voeding
- Professionele accreditaties
- Carrièreontwikkeling
- Verdere studiemogelijkheden
toelatingen
leerplan
Year 1
- Chemistry for Food Scientists (20 credits)
- Sustainable Food Systems (20 credits)
- Microbiology for Food Scientists (20 credits)
- Composition of Foods (20 credits)
- Fundamentals of Nutrition and Physiology (40 credits)
Year 2
- Food Innovation, Diet & Health (40 credits)
- Principles of Food Quality (20 credits)
- Food Commodities, Processing, and Hygiene (40 credits)
Year 3
- Research Project (40 credits)
- Nutrition Pathways in Health and Disease (20 credits)
- Food Supply Chain Safety and Security (40 credits)
- Business Innovation and Entrepreneurship (20 credits)
Assessment
De manier waarop u wordt beoordeeld, verschilt afhankelijk van de leerresultaten van elke module en we ontwerpen onze beoordelingsstrategieën om een beroep te doen op verschillende leerstijlen van studenten. Het is ons doel om onze studenten niet alleen te ontwikkelen in termen van technisch/wetenschappelijk vermogen, maar ook om u kansen te bieden om de essentiële "zachte" vaardigheden te ontwikkelen die door werkgevers zeer worden gewaardeerd. Deze vaardigheden omvatten creativiteit, probleemoplossing, teamwerk, leiderschap, communicatie, veerkracht, flexibiliteit, ondernemerschap en timemanagement. Details over hoe elke module wordt beoordeeld, worden weergegeven in de studentenhandleiding die aan alle studenten wordt verstrekt tijdens hun eerste jaar van introductie.
Some modules are assessed solely through project work or written assignments.
Anderen worden beoordeeld door een combinatie van cursuswerk en examens aan het einde van het semester. Voorbeelden van cursuswerk zijn echte casestudies uit de voedingsindustrie, videopitches in "Dragon's Den"-stijl, praktische rapporten, essays, online quizzen, debatten, presentaties van een bedrijfsplan aan een panel van experts uit de industrie en ontwikkeling van een innovatief voedingsproduct op basis van een technische briefing. Sommige beoordelingen worden op individuele basis door de student uitgevoerd en bij andere werk je samen met klasgenoten in een team.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Studeren voor een opleiding Levensmiddelenwetenschappen en Voeding met een Professional Studies-diploma aan Queen's helpt je bij het ontwikkelen van de kernvaardigheden en het opdoen van werkervaring die door werkgevers, beroepsorganisaties en academische instellingen worden gewaardeerd.
Although the majority of our graduates are interested in pursuing careers in the food industry or health promotion, some develop careers in a wide range of other sectors. The following is a list of the major career sectors that have attracted our graduates in recent years:
- Food industry – graduate recruitment schemes
- Food industry – new product development
- Food industry – technical and production management roles
- Food industry – quality management
- Food Retailers – food technology, food security, marketing, buying, supply chain management and logistics
- Charities – health promotion
- Nutrition – assistant dietician in a hospital trust
- Teaching – Nutrition & Food Science [PGCE needed]
- Lecturing
- Consultancy – training and technical advice to the food industry
- Onderzoek – Brancheonderzoeksvereniging
- Research – PhD studies
Employment Links
We regularly consult and develop links with a large number of employers including all those who provide work placement opportunities. These range from multinationals such as Moy Park and Sainsbury’s to local companies such as Irwin's and Tayto.
Many companies provide support for the course and students by repeatedly offering 16 or 46-week work placements. A number of such placements lead to employment for the students when they graduate.
Placement Employees
Our past students have also gained work placement with organizations such as Sainsbury’s, Marks & Spencer, Kerry Group, Kraft Foods, Moy Park, Tayto, Ulster Cancer Foundation, hospital trusts, and many more.
Degree Plus/Future Ready Award for extra-curricular skills
In addition to your degree program, at Queen's, you can have the opportunity to gain wider life, academic, and employability skills. For example, placements, voluntary work, clubs, societies, sports, and lots more. So not only do you graduate with a degree recognized by a world-leading university, but you'll also have practical national and international experience plus a wider exposure to life overall. We call this the Degree Plus/Future Ready Award. It's what makes studying at Queen's University Belfast special.
Getuigenissen van studenten
Programma levering
Contact Teaching Hours
Medium Group Teaching
- 3 (hours maximum)
- Typically 3 tutorials of 1 hour duration each week.
Large Group Teaching
- 15 (hours maximum)
- Typical values for Stage 1. Includes up to 6 hours practical each week.
Personal Study
- 22 (hours maximum)
- Includes own private study related to topics and coursework.
Learning and Teaching
Studenten van de BSc in Food Science and Nutrition worden blootgesteld aan een scala aan leerervaringen, waardoor onze studenten in contact kunnen komen met vakexperts, eigenschappen en perspectieven kunnen ontwikkelen die hen zullen uitrusten voor het leven en werk in een mondiale samenleving, en gebruik kunnen maken van innovatieve technologieën en een bibliotheek van wereldklasse die hun ontwikkeling als onafhankelijke, levenslange lerenden verbetert. Voorbeelden van de leermogelijkheden die in deze cursus worden geboden, zijn:
- Studieadviseur
- Certificates/awards
- Learning Technologies
- Lectures
- Peer Mentor
- Personal Tutor
- Practicals
- Self-directed study
- Seminars/tutorials
- Supervised projects
- Work placements
- Work-Related Learning/Field Trips/Study Tours