Keystone logo
Queen's University Belfast

Queen's University Belfast

Queen's University Belfast

Invoering

Queen's University Belfast is een van de toonaangevende universiteiten in het VK en Ierland met een vooraanstaand erfgoed en geschiedenis.

Opgericht in 1845 als Queen's College Belfast, werden we in 1908 een onafhankelijke universiteit. Tegenwoordig is het geen verrassing dat universitaire vakken regelmatig in de Top 200 van de wereld staan (QS-wereldranglijst 2022). De universiteit staat in de top 170 van de wereld voor afgestudeerde vooruitzichten (QS Graduate Employability Rankings 2022), en is lid van de Russell Group van onderzoeksintensieve universiteiten in het VK, die excellentie in onderzoek en onderwijs combineert met een studentgerichte ethos.

Queen's campus ligt in het hart van Belfast in Noord-Ierland, met de laagste kosten van levensonderhoud in het VK (Mercer Cost of Living City Ranking 2021), waardoor het een meer betaalbare optie is voor studenten.

Een onderwijs- en studentenervaring van wereldklasse

Queen's biedt onderwijs van wereldklasse dat onze studenten voorbereidt op leiderschap en burgerschap in een mondiale samenleving.

Onze inspirerende alumni omvatten uitstekende wetenschappers, Nobelprijswinnaars - zoals Seamus Heaney en David Trimble - en invloedrijke leiders die een impact hebben in Noord-Ierland en over de hele wereld.

Programma's zijn gericht op het voorbereiden van studenten op een toekomstige baan. Studenten leren niet alleen het belangrijkste academische materiaal van het personeel in de voorhoede van hun discipline, maar leren ook hoe ze het in de praktijk kunnen brengen door middel van praktische workshops en hands-on sessies, zodat studenten na hun afstuderen klaar zijn om op te treden als de volgende generatie van industrieleiders.

Leiders in innovatie en impact

Queen's is een aanjager van innovatie en talent op basis van uitmuntendheid. We zijn wereldwijd verbonden en hebben een netwerk met strategische partnerschappen over de hele wereld, waardoor we onze impact op de bredere samenleving lokaal, nationaal en wereldwijd kunnen vergroten.

We zijn leiders op het gebied van commerciële impact en hebben een totale 5-jarige IP-inkomsten (2014-15 tot 2018-19) van meer dan £ 80 miljoen. Sinds 1985 hebben we meer dan 100 spin-outbedrijven opgericht, waaronder 3 PLC's. Kainos, Andor Technology en Fusion Antibodies zijn beursgenoteerd op de London Stock Exchange.

We staan op nummer één in het VK voor wat betreft de impact op het ondernemerschap (Octopus Ventures, 2020) en uit een rapport van London Economics uit 2018 blijkt dat Queen's £ 1,9 miljard bijdraagt aan de Britse economie, 3.700 medewerkers in dienst heeft en nog eens 2.750 banen in het VK ondersteunt.

Een globale en inclusieve universiteitscommunity

Queen's staat op de 17e plaats in de wereld voor internationale vooruitzichten (Times Higher Education World University Rankings 2022) en trekt wereldwijd talent naar Belfast.

We hebben momenteel medewerkers en studenten uit meer dan 80 landen, die helpen om een multiculturele en levendige campus te creëren. Ze sluiten zich aan bij een universiteit die zich inzet voor het aantrekken, behouden en ontwikkelen van het beste wereldwijde talent in een omgeving die hen in staat stelt hun volledige potentieel te realiseren.

Queen's, een innovatieve, gastvrije en inclusieve plek om te werken en te studeren, is een leider op het gebied van gendergelijkheid en diversiteit en heeft momenteel een prestigieuze Athena Swan Silver Award. De universiteit heeft ook 14 School Awards, waaronder 3 gouden, 6 zilveren en 5 bronzen.

Team work, work colleagues, working together
Annie Spratt / unsplash

Investeren in de toekomst

Queen's, de negende oudste universiteit van het VK, combineert haar trotse erfgoed met geavanceerde faciliteiten voor de beste ervaring van het universitaire leven.

Onze investering van £ 700 miljoen in faciliteiten transformeert de universiteitscampus en breidt een omgeving uit die onderwijs en onderzoek van wereldklasse stimuleert, mogelijk maakt en ondersteunt.

De universiteit heeft de afgelopen tien jaar fors geïnvesteerd om haar studenten en medewerkers uitstekende faciliteiten te bieden. Dit omvatte de ontwikkeling van een ultramoderne Graduate School, die de thuisbasis is van een bloeiende postdoctorale gemeenschap; de bekroonde McClay Library; Computerwetenschappen gebouw; School voor de Rechten; en het Wellcome-Wolfson Instituut voor Experimentele Geneeskunde. De universiteit heeft ook geïnvesteerd in sportfaciliteiten, nieuwe, speciaal gebouwde studentenhuisvesting in het stadscentrum van Belfast en het gloednieuwe studentencentrum dat tegen het einde van de zomer van 2022 wordt geopend en in september 2022 klaar is voor studenten.

Onderzoek dat werelden vormt

Queen's University Belfast is wereldwijd verbonden en heeft een netwerk met toonaangevende universiteiten over de hele wereld en staat op de 24e plaats in het VK voor Research Power (REF 2021/ Times Higher Education).

We blijven onderzoek stimuleren om werelden vorm te geven, waarbij we ons concentreren op vijf belangrijke gebieden. Zorgen voor een gezond leven voor iedereen door oplossingen en behandelingen voor ziekten te ontwikkelen; bijdragen aan een transformatieve en duurzame economie voor toekomstige generaties; wat leidt tot veilig verbonden intelligentie en AI en de datarevolutie. We lopen voorop bij het leveren van toekomstgerichte mens-omgevingsrelaties; en zullen onze sterke geschiedenis van expertise in conflictoplossing en het bouwen van inclusieve en hechte gemeenschappen voortzetten.

Gerangschikt als 24 in het VK voor onderzoekskracht

We zijn vooruitstrevende denkers en zullen onderzoek blijven leiden en vormgeven om een werkbare omgeving en samenleving te helpen ondersteunen.

88% van ons onderzoek is beoordeeld als toonaangevend en internationaal excellent, 99% van onze onderzoeksomgeving is beoordeeld als wereldleidend of internationaal excellent en we staan op de 24e plaats in het VK voor Research Power (REF 2021/ Times Higher Education) .

Taken in the foothills of Mount Slemish at sunrise in May a few years back, long before CoVID.
Brian Hamill / unsplash

De legendarische schoonheid van Noord-Ierland

Queen's University is gevestigd in Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland.

In een stad waar innovatie centraal staat, infiltreren technologische ontwikkelingen in elke sector en helpen ze ons concurrentievermogen op het wereldtoneel op te bouwen. Belfast staat in de top 10 van digitale economieën van de toekomst - de enige Britse stad buiten Londen die op de lijst staat (Financial Times' fDi Intelligence, 2018) en werd uitgeroepen tot een van de 15 vriendelijkste steden in Europa (Condé Nast Traveller, Readers' Keuze Awards 2021).

Het is een van Europa's meest hippe, levendige en betaalbare steden, geprezen om zijn energie en rijk aan cultuur en geschiedenis. De prachtige campus van Queen ligt in de Queen's Quarter van Belfast, met cafés, bars, restaurants, uitstekende winkels en uitgaansgelegenheden (Complete University Guide 2022).

Ranglijsten

Universitaire vakken worden regelmatig gerangschikt in de Top 200 van de wereld (QS-wereldranglijst 2022).

De universiteit staat in de top 170 van de wereld voor afgestudeerde vooruitzichten (QS Graduate Employability Rankings 2022).

Queen's staat op de 17e plaats in de wereld voor internationale vooruitzichten (Times Higher Education World University Rankings 2022).

Queen's University Belfast staat op de 24e plaats in het VK voor Research Power (REF 2021/ Times Higher Education).

Statistieken

Leiders in innovatie en impact

Queen's is een aanjager van innovatie en talent op basis van uitmuntendheid. We zijn wereldwijd verbonden en genetwerkt met strategische partnerschappen over de hele wereld, waardoor we onze impact op de bredere samenleving lokaal, nationaal en wereldwijd kunnen vergroten.

We zijn toonaangevend op het gebied van commerciële impact en hebben in totaal over 5 jaar IP-inkomsten (2014-15 tot 2018-19) van meer dan £ 80 miljoen. Sinds 1985 hebben we meer dan 100 spin-outbedrijven opgericht, waaronder 3 PLC's. Kainos, Andor Technology en Fusion Antibodies zijn genoteerd aan de London Stock Exchange.

We staan op de eerste plaats in het VK voor ondernemersimpact (Octopus Ventures, 2020) en uit een rapport uit 2018 van London Economics bleek dat Queen's £ 1,9 miljard bijdraagt aan de Britse economie, 3.700 medewerkers in dienst heeft en nog eens 2.750 banen in het VK ondersteunt.

  Campusfuncties

  Investeren in de toekomst

  Queen's, de negende oudste universiteit van het VK, combineert haar trotse erfgoed met geavanceerde faciliteiten voor de beste ervaring van het universitaire leven.

  Onze investering van £ 700 miljoen in faciliteiten transformeert de universiteitscampus en breidt een omgeving uit die onderwijs en onderzoek van wereldklasse stimuleert, mogelijk maakt en ondersteunt.

  De afgelopen tien jaar heeft de universiteit fors geïnvesteerd om haar studenten en medewerkers van uitstekende faciliteiten te voorzien. Dit omvatte onder meer de ontwikkeling van een ultramoderne Graduate School, die de thuisbasis is van een bloeiende postdoctorale gemeenschap; de bekroonde McClay-bibliotheek; Computerwetenschap gebouw; School voor de Rechten; en het Wellcome-Wolfson Instituut voor Experimentele Geneeskunde. De universiteit heeft ook geïnvesteerd in sportfaciliteiten, nieuwe speciaal gebouwde studentenhuisvesting in het centrum van Belfast en het gloednieuwe studentencentrum dat tegen het einde van de zomer van 2022 open gaat en klaar is voor studenten in september 2022.

   Accreditaties

   Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

   Locaties

   • Belfast

    University Road, BT7 1NN, Belfast

   Vragen