Keystone logo
Queen's University Belfast BEng Werktuigbouwkunde
Queen's University Belfast

BEng Werktuigbouwkunde

Belfast, Verenigd Koninkrijk

3 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 23.100 / per year *

Op de campus

* Internationale

Invoering

Mechanische ingenieurs passen vaardigheden en kennis op het gebied van wiskunde, wetenschap en software toe om innovatieve, efficiënte en betrouwbare technologie te ontwerpen en te produceren tegen geoptimaliseerde kosten. Werktuigbouwkundigen lopen voorop in duurzame oplossingen voor een betere wereld in de 21e eeuw. Voorbeelden zijn de volgende generatie milieuvriendelijke materialen (bijv. biobased polymeren) en apparaten voor hernieuwbare energiebronnen (bijv. windturbines). Mechanische ingenieurs zijn betrokken bij het ontwerp, de fabricage en de recyclebaarheid van de meeste producten: van mobiele telefoons tot medische apparaten tot Formule 1-raceauto's. Deze cursus ontwikkelt de technische, persoonlijke, interpersoonlijke en professionele vaardigheden die nodig zijn in de machinebouw.

highlights

We leggen de nadruk op hands-on, projectmatig leren en investeren zwaar in onze ultramoderne faciliteiten en flexibele projectruimten om deze activiteit te ondersteunen.

Wereldwijde kansen

De school biedt uitgebreide mogelijkheden om waardevolle buitenlandse ervaring op te doen, hetzij tijdens de zomervakantie, hetzij door een jaar vrij te nemen van de opleiding. We nemen deel aan de IAESTE en Erasmus uitwisselingsprogramma's voor studenten, waardoor studenten werkervaring kunnen opdoen bij bedrijven en universiteiten over de hele wereld. De afgelopen jaren hebben studenten gewerkt in landen als Brazilië, Finland, VS, Frankrijk, IJsland, Argentinië, Uruguay, Japan, Zuid-Afrika en Portugal. Het Study USA Initiative biedt studenten na fase 2 de mogelijkheid om een jaar te studeren aan een universiteit in de VS, wat een uitstekende gelegenheid biedt om vertrouwd te raken met internationale bedrijfstechnieken. Ons inzetbaarheidsprogramma ondersteunt activiteiten zoals deze, door hulp en advies te bieden bij het opstellen van cv's, interviewvaardigheden en een aanspreekpunt voor de duur van stages.

Professionele accreditaties

Zowel de BEng- als de MEng-graden zijn geaccrediteerd door de Institution of Mechanical Engineers (IMechE).

Industry Links

De school heeft sterke banden met zowel lokale technische werkgevers zoals Bombardier, Caterpillar, Sensata en Collins Aerospace en internationale technische werkgevers zoals Jaguar Land Rover, Lotus, McLaren F1, Michelin en Rolls Royce, Glaxo Smith Kline (GSK).

Het curriculum wordt sterk geïnformeerd door vertegenwoordigers van het bedrijfsleven die zitting hebben in een adviesraad binnen de school.

toelatingen

leerplan

Beurzen en financiering

Programma collegegeld

Accreditaties

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen