Keystone logo
Raffles Milan - International design institute

Raffles Milan - International design institute

Raffles Milan - International design institute

Invoering

De school die er niet was.

Degene die de markt al zo lang nodig had. Degene die de muren tussen mode en design, tussen leraar en student, tussen verleden en toekomst, doorbreekt. Degene die denkt en spreekt in de taal van de 14 landen waarin het actief is. De ene om de beste studenten ter wereld te brengen, heeft de beste maestro's gekozen.

De school die nu hier is.

Die waar ze je leren uitdagingen aan te gaan waar nog niemand aan heeft gedacht. De game waarbij je jezelf op de proef stelt en leert hoe je je kant van het spel kunt spelen ... met het gevoel voor de limieten. Die waar ze jouw taal spreken ... en nog eens 13! Degene die je nooit zult verlaten.

Raffles Milano Internationaal Ontwerpinstituut

Een nieuwe mode- en designschool in Milaan? Ja, en de naam is Raffles Milano Istituto Moda e Design . Een school met een eigenzinnige geest en werkwijze. Een school ontworpen voor studenten die de toekomst recht in de ogen willen kijken. En vooral een school die een formidabel team van docenten heeft samengesteld, in veel gevallen leidende namen in de internationale stijl- en designwereld.

In de startblokken zijn er onze driejarige cursussen in productontwerp, visueel ontwerp en modeontwerp, in het Italiaans en Engels, en een reeks masters om van de leiders te leren.

De kracht van een netwerk zonder grenzen

RM Milano komt om het bestaande internationale Raffles Group-netwerk te versterken, meer dan 25 jaar geleden opgericht in Singapore en nu energiek uitgebreid, met 26 hogescholen in 14 landen.

Het besluit om 'Milano' in de naam op te nemen, weerspiegelt ons streven naar uitmuntendheid en onze diepgaande affiniteit met een stad die al lang wordt erkend als de wereldhoofdstad van de ontwerpcultuur.

Een school die veel meer geeft

De onderwijsmethode die Raffles Milano gebruikt, is geïnspireerd op de praktijk van de Renaissance-workshop en heeft tot doel echt werk te maken van echte projecten voor echte klanten.

Vanaf de eerste dag zijn docenten en studenten betrokken bij een relatie zonder scheidingsmuren.

Docent-student dialoog, een constante zoektocht naar nieuwe wegen en een veilige basis voor een proces van individuele en teamgroei dat studenten opleidt voor morgen door hen voor te bereiden om het als een natuurlijke evolutie van vandaag te ervaren. Studenten leren zich aan te passen aan de dromen en ambities van de toekomst.

Een school die al een baan is

Raffles Milano is de school die er niet was, maar die bedrijven al zo lang eisen, net zo sterk op het gebied van de praktijk als op het gebied van theorie.

Al onze projecten hebben een doel, een context, een voorraad middelen, een achtergrond van eerdere ervaringen, een reeks redenen waarom ze gebeuren en, natuurlijk, een reeks muren om door te breken. Dit ademen onze studenten in bij elke stap die ze zetten.

De eerste steen van onze didactische paden is de werkende wereld. In onze driejarige cursussen leren studenten door te doen, de nauwste band te bereiken tussen theorie en praktijk, tussen idee en uitvoering. In onze mastercursussen komen studenten rechtstreeks in contact met de leidende namen op de markt in de collegezaal en hebben ze de kans om ze naast elkaar te werken.

Beurzen en financiering

Locaties

  • Milan

    Via Felice Casati, 16, 20124, Milan

Vragen