Keystone logo
Richmond American University London BA (Hons) Kunstgeschiedenis en visuele cultuur
Richmond American University London

BA (Hons) Kunstgeschiedenis en visuele cultuur

London, Verenigd Koninkrijk

4 Years

Engels

Full time

30 Jun 2024

Aug 2024

GBP 15.645

Op de campus

Invoering

Je wordt meegenomen op een fascinerende creatieve reis, die in het eerste jaar begint met een verkenning van fotografie, media en communicatie en de culturele geschiedenis van de wereld. Geworteld in de Amerikaanse liberale kunsttraditie, ervaar je in Richmond een breed scala aan onderwerpen, van wetenschappelijk redeneren tot creatieve expressie, die allemaal je kritische denkvermogen zullen aanscherpen.

Het tweede jaar zal zich richten op hoe kunst in verschillende culturen verandert, en de impact ervan op onze economie, gezondheid en welzijn, samenleving en onderwijs, waarbij de beeldende kunst in hun bredere culturele en politieke context wordt geplaatst. Onze introductie tot visuele cultuur stelt je in staat alles te ontdekken, van de geschiedenis en theorie van schilderkunst en beeldhouwkunst tot print, fotografie, film, reclame en mode, en je communicatie- en onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen.

Londen wordt het tweede klaslokaal in jaar drie, waarin je een verscheidenheid aan kunst- en beeldculturen ontdekt, van de prehistorie tot het heden, in de toonaangevende musea en kunstgalerieën die ter wereld vlak voor de deur liggen. Excursies naar kunstcentra in Groot-Brittannië en het buitenland zullen uw perspectief vergroten.

Thema's in de hedendaagse Amerikaanse kunst, culturele theorie, geschiedenis van design en werken in de kunstwereld zijn allemaal kernonderwerpen in de tweede helft van dit programma.

Maak je keuze uit een aantal spannende keuzevakken, waaronder het in vraag stellen van renaissancekunst, mode en media, film in Amerika en kunst in het prehistorische Europa.

We zijn er trots op dat we in dit programma een sterk element van de professionele praktijk kunnen aanbieden, door onze onderwijsaanpak en onze nadruk op het belang van het opdoen van praktijkervaring. De cursus Working in the Art World verkent de creatieve en culturele industrieën in Londen en er wordt een stage aangeboden bij een toonaangevende kunst- of creatieve organisatie, om je inzetbaarheid na je afstuderen te verbeteren.

Zoals bij al onze programma's in Richmond kun je één programma studeren en twee graden behalen, één uit Groot-Brittannië en één uit de VS.

toelatingen

Beurzen en financiering

Programma collegegeld

Over de school

Vragen