We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Riga Technical University

Riga Technical University

Riga Technical University

Invoering

Riga Technical University : de erkende Letse leider op de mondiale grens van het hoger onderwijs.

RTU, opgericht in 1862, is de oudste technische universiteit in de Baltische staten en is uitgegroeid tot vier faculteiten met 61 studieprogramma's in het Engels die onderwijs van wereldklasse bieden in veel veeleisende carrièregebieden, waaronder computerwetenschappen, werktuigbouwkunde, elektronica en materiële wetenschap. Met een inschrijving van 14.000, waaronder meer dan 5.000 internationale studenten die meer dan 101 verschillende landen vertegenwoordigen, biedt RTU een zeer diverse gemeenschap aan studenten, docenten en personeel.

221066_Kipsala_panorama1.JPG

Het RTU-voordeel

 • Studeer bij de RTU -faculteit van wereldklasse en profiteer van toegewijde onderzoeksmentoren die opereren op het snijvlak van mensen, informatie en technologie.
 • Rijke leerervaringen die een brede technische opleiding en diepgaande kennis van het vakgebied bieden.
 • Een bloeiende academische gemeenschap opgebouwd rond een dynamische campuscultuur.
 • De transformerende leeromgeving wordt gedreven door sociale betrokkenheid en een verlangen om de wereld te veranderen .
 • Verbeter uw wereldwijde netwerk in Riga, een hightech broeinest-metropool met historische charme in een kleine stad.
 • Versnel persoonlijke groei aan een universiteit die originaliteit, vindingrijkheid, eerlijkheid en moed waardeert.

221063_51996006872_11cf3d4aa8_o1.jpg

Al meer dan 160 jaar verleggen de mensen van RTU de grenzen van kennis en durven ze te dromen.

Tot onze alumni behoren Nobelprijswinnaars, Olympiërs, staatshoofden, leiders op het gebied van wetenschappelijke vooruitgang, ondernemers en toonaangevende onderzoekers.

RTU-studenten zijn fantasierijk en innovatief en leiden de weg naar een betere toekomst.

Ze zijn klaar voor wat morgen nodig heeft.

Ben je?

toelatingen

Stap 1 – Online-aanvraag

Het online aanvraagformulier moet worden ingediend bij Riga Technical University . Om de online aanvraag te voltooien, moet u een account aanmaken. Dit kan in meerdere sessies worden gedaan.

U moet ook het volgende indienen:

 • Een motivatiebrief – waarin wordt benadrukt waarom u het gekozen programma wilt volgen en waarin uw toekomstige academische en carrièredoelen worden uitgelegd;
 • CV – met vermelding van uw opleidingsachtergrond en professionele ervaring, indien van toepassing.

Nadat u uw persoonlijke gegevens heeft ingevuld en de motivatieverklaring heeft toegevoegd, dient u de volgende documenten in:

 • Kopieën van paspoortidentificatiepagina's;
 • Kopieën van uw vooropleidingsdocument of de meest recente transcripties als de eindscores nog niet beschikbaar zijn (officiële eindcertificaten en hun transcripties zijn vereist om de aanvraag te voltooien). Onderwijsdocumenten moeten vergezeld gaan van Engelse vertalingen van alle certificaten en transcripties, samen met goedkeuring van de authenticiteit van het document;
 • Bewijs van een Engels certificaat of andere acceptabele informatie, volgens de taalvereisten van de Riga Technical University .

Let op: Van aanvragers wordt verwacht dat zij ten minste 60% van de maximaal mogelijke resultaten hebben behaald om in aanmerking te komen voor studies aan de RTU.

PS Voordat u op de laatste knop VERZENDEN drukt, verzoeken wij u uw aanvraag en bijlagen nog een laatste keer te controleren op juistheid. Nadat u alle vereiste informatie heeft verstrekt en aan de geschiktheidscriteria voldoet, ontvangt u een voorwaardelijke acceptatiebrief.

Stap 2 – Aanvraagkosten

Om tot verder onderzoek over te gaan, moet een inschrijfgeld van € 150 per student (niet-restitueerbaar) worden betaald.

Na het indienen van de aanvraag ontvangt de aanvrager een factuur met de benodigde bankgegevens voor internationale geldoverboekingen. Aanvragen worden pas in behandeling genomen nadat de aanvraagkosten zijn ontvangen.

Om de verwerking soepeler te laten verlopen, raden wij de kandidaten aan een ontvangstbewijs van de betaling van de aanmeldingskosten te uploaden naar het online sollicitatiesysteem.

Let op: de kandidaat is verantwoordelijk voor het dekken van alle bankcommissiekosten voor internationale overboekingen.

Beurzen en financiering

In overeenstemming met bilaterale samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van onderwijs en wetenschap die zijn gesloten tussen de Letse regering en een lijst van partnerschapslanden, biedt Letland studiebeurzen aan buitenlandse studenten, onderzoekers en onderwijzend personeel aan voor studies, onderzoek en deelname aan zomerscholen in Letse instellingen voor hoger onderwijs (HOI's). voor het studiejaar 2024/2025.

De Letse staatsbeurs kan worden aangevraagd door burgers van landen die een overeenkomst met Letland hebben ondertekend of hun eigen beurzen aanbieden aan Letse burgers. Controleer de lijst met in aanmerking komende aanvragers om te zien of u in aanmerking komt: Letse staatsbeurzen | Valsts izglītības attīstības aģentūra (viaa.gov.lv)

Beurzenaanvragen voor bachelor- en eerstegraads beroepsopleidingen in het hoger onderwijs worden geaccepteerd van studenten die op het moment van aanmelding (februari, maart) met succes ten minste één academisch studiejaar hebben afgerond (hetzij aan de thuisinstelling voor hoger onderwijs, hetzij één in Letland). 2024).

Meer informatie over de Letse staatsbeurs vindt u hier: Studies | Valsts izglītības attīstības aģentūra (viaa.gov.lv) .

Houd er rekening mee dat uw beursaanvraag niet in overweging wordt genomen als u uw aanvraag indient zonder de acceptatiebrief van de universiteit.

Ranglijsten

Riga Technical University is genoemd als een van de beste universiteiten in Europa, volgens de allereerste editie van de QS World University Rankings: Europe 2024.

Wereldwijd hoger onderwijsanalist QS Quacquarelli Symonds heeft zijn eerste Europese ranglijst gepubliceerd, de enige significante regionale ranglijst van Europese universiteiten. Uit de resultaten blijkt dat RTU op de 262e plaats staat in Europa en op de eerste plaats van de zeven Letse universiteiten, waardoor RTU tot de top 300 van universiteiten in Europa behoort.

Riga Technical University is geen onbekende op de internationale ranglijsten van universiteiten.

 • Riga Technical University stond op nummer 751-760 in de 2024-editie van de QS World University Rankings en ontving “5 QS Stars” in zeven categorieën: Algemeen, Onderwijs, Inzetbaarheid, Internationalisering, Faciliteiten, Innovatie en Inclusiviteit. RTU was de hoogste van de drie Letse universiteiten die op de lijst stonden en is al enkele jaren de leidende universiteit in Letland in de QS World University Rankings.
 • RTU werd niet alleen in Letland, maar ook in de Baltische staten erkend als de beste in de internationale QS World University Rankings: Sustainability: 2023. RTU stond op de 451e-500e plaats van de wereldranglijst en behaalde de beste resultaten in het beoordelingsgedeelte dat een de impact van de universiteit op het milieu, met een 421e plaats op deze positie. De QS World University Rankings: Sustainability 2023 is de eerste ranglijst in zijn soort en is ontwikkeld om te beoordelen hoe universiteiten handelen bij het oplossen van mondiale problemen – milieu-, sociale en bestuursproblemen.
 • RTU verbeterde zijn positie in de prestigieuze internationale ranking “QS World University Rankings by Subject 2023.” De QS World University Rankings by Subject worden jaarlijks samengesteld om toekomstige studenten te helpen de leidende universiteiten op een bepaald onderwerp te identificeren. RTU staat gerangschikt tussen 301-350 voor 's werelds beste universiteiten in de disciplines energie en elektronica. RTU stond ook op de 401-450 plaats op het gebied van techniek en technologie - de enige Letse universiteit in deze positie.
 • RTU werd erkend als de 247e beste universiteit ter wereld in de Times Higher Education (THE) World University Rankings van 2023. Het ranglijstsysteem bestaat uit dertien zorgvuldig gekalibreerde prestatie-indicatoren die de prestaties van een instelling meten op vier gebieden: onderwijs, onderzoek, kennisoverdracht en internationale vooruitzichten. De World University Rankings 2023 beoordeelde 1799 universiteiten uit 104 landen en regio's, waardoor deze editie de grootste en meest diverse universiteitsranglijst tot nu toe is. RTU wordt al jaren uitgeroepen tot een van de 300 beste universiteiten ter wereld.

Locaties

 • Riga

  Ķīpsalas iela,6a, 1048, Riga

Vragen