Keystone logo
Rome University of Fine Arts (RUFA) Bachelor of Arts in Fotografie
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Bachelor of Arts in Fotografie

Rome, Italië

3 Years

Italiaans

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 10.000 / per year *

Op de campus

* eerste twee jaar - jaar 3; € 5.700,00

Invoering

Jouw visie op de wereld.

Je zult ontdekken hoe je je creativiteit kunt uiten, veel technieken leert en je nieuwsgierigheid vergroot om de wereld om je heen te kennen en te vertellen: je krijgt een attente en persoonlijke kijk, die je de gelegenheid geeft om naar het hedendaagse beeld te verschijnen.

De fotograaf wordt een kunstenaar wanneer hij wordt voorzien van creativiteit , de techniek kent en een multidisciplinaire aanpak hanteert: een professional die zijn talent kan exploiteren en dynamisch opereert in de wereld van het beeld , gebieden zoals reportage, reclame en modefotografie, foto verkennen boek, beeldende kunst, video en multimedia.
De overproductie van beelden heeft de rol van fotografie en de fotograaf , die constant moet evolueren, een open en eigentijdse visie moeten herdefiniëren.
RUFA Bachelor of Arts in Photography, mede dankzij de derdejaars Masterclass gecoördineerd door Contrasto , een toonaangevend bureau op het gebied van kunstfotografie, wil de student begeleiden op een zeer professioneel pad dat de benadering van reportage combineert met artistiek onderzoek. Door de vaardigheden die tijdens de drie jaar zijn opgedaan in de praktijk te brengen, krijgen studenten de gelegenheid om een persoonlijke kijk op de realiteit om hen heen te ontwikkelen en uit te drukken.
Geleid door professionele docenten op het gebied van kunst, design, communicatie en mediakunst, verwerven de afgestudeerden van RUFA Bachelor of Arts in Photography de mogelijkheid om waarde te geven aan een idee, het om te zetten in een succesvol project, in staat om professionaliteit en artistieke persoonlijkheid aan te tonen met de mogelijkheid om op het internationale toneel te verschijnen . Academiegraden zijn gelijkwaardig aan universitaire graden van bachelor.

Coördinator: Michele Palazzi

Tutor: Christian Rizzo

Docenten: Alessandro Carpentieri, Stefano Compagnucci, Bruno D'Annunzio, Antonio Faccilongo, Niccolò Fano, Giorgio Di Noto, Gianfranco Manzo, Nicolas Martino, David Mozzetta, Leone Orfeo, Michele Palazzi, Lorenzo Pesce, Augusto Pieroni, Fiorenza Pinna, Livia Regali, Christian Rizzo, Roberto Scavizzi, Fabio Severo, Raffaele Simongini, Giulia Tornari, Raffaele Vella, Alessandro Vergoz.

Voorgesteld trainingsprogramma - Ontwerpafdeling

Jaar Onderwerpen CFA uren
I jaar Fotografie 1 12 150
Digitale beeldverwerking 1 6 75
Kunstgeschiedenis: artistieke stijlen

Toelating tot bacheloropleidingen

Deelnemen aan de RUFA-gemeenschap is niet moeilijk, maar vereist inzet en vastberadenheid. Om te worden toegelaten tot de Bachelor of Arts-programma's moet je een toelatingstest afleggen , waarmee we je motivatie en geschiktheid om te studeren aan RUFA kunnen beoordelen. Toelatingstoetsen variëren afhankelijk van de gekozen cursus, cyclus en als de student overstapt van een andere universiteit.

Om je in te schrijven voor een Bachelor of Arts Degree-programma, moet je het volgende indienen:

 • een einddiploma dat bevestigt dat je 12 jaar onderwijs hebt gevolgd. erkend door een "Declaration of Value in Loco (DV)" en legalisatie van de kwalificatie (aan te vragen bij de Italiaanse ambassade / consulaat van uw land);
 • een certificaat waaruit blijkt dat u bent geslaagd voor het bewijs van het academische geschiktheidsexamen, indien vereist om te worden toegelaten tot universiteiten in uw land (Selectividad, YKS, enz.);
 • een certificaat waaruit blijkt dat u een voldoende niveau van Italiaans of Engels hebt (afhankelijk van of u een BA in het Italiaans of het Engels wenst bij te wonen), behaald in de afgelopen 10 jaar. Als u uw kwalificatie in een Engels / Italiaans sprekend land hebt behaald, of als het programma dat u volgt in het Engels / Italiaans was, hoeft u mogelijk geen taalcertificering in te dienen.
 • voor niet-EU-studenten: studievisum vereist voor deelname aan de academische programma's. Studenten moeten 8 dagen na aankomst in Italië een kopie van hun verblijfsvergunning / verblijfsvergunning aanvragen bij het internationale studentenkantoor.

Deadlines voor toelating

Deadline om de test aan te vragen

 • Eerste sessie: 16 januari 2020
 • Tweede sessie: 16 april 2020
 • Derde sessie: 4 juni 2020
 • Vierde sessie: 10 september 2020
 • Vijfde sessie: 1 oktober 2020

Toelatingstest

 • Eerste sessie: 20-24 januari 2020
 • Tweede sessie: 18 april 2020
 • Derde sessie: 8-12 juni 2020
 • Vierde sessie: 14-15 september 2020
 • Vijfde sessie: 5-6 oktober 2020

Directe inschrijvingsdeadline

 • 1 oktober 2020

leerplan

Carrièremogelijkheden

toelatingen

Programma collegegeld

Over de school

Vragen