Keystone logo
Sabanci University

Sabanci University

Sabanci University

Invoering

Met zijn faculteit van wereldklasse, wereldwijd gerangschikt onderwijs in het Engels en betaalbaar collegegeld in vergelijking met gelijk gerangschikte universiteiten over de hele wereld, is SU de plek om in Turkije te studeren. De universiteit biedt ook sterke beurzen voor studenten van alle landen en alle onderwijsgebieden, wat een toegankelijk onderwijs van hoge kwaliteit voor iedereen garandeert. SU biedt alle programma's aan op de groene campus in Tuzla, İstanbul, Turkije.

Nu wetenschap, technologie en sociale structuren met de dag vooruitgaan, heeft de wereld meer gekwalificeerde personen nodig die over de kennis en vaardigheden beschikken die nodig zijn om een carrière waar ook ter wereld na te streven. Zich bewust van deze dringende kwestie, besloot de Sabanci Group in 1994 om een "werelduniversiteit" op te richten onder leiding van de Sabanci Foundation. De zaden van de Sabanci-universiteit, het meest uitgebreide project op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid van de Sabanci-groep op het gebied van onderwijs, werden in de zomer van 1995 gezaaid tijdens een zoekconferentie. Op dit moment is Sabanci University de hoogst gerangschikte Turkse universiteit in THE World University-ranglijsten en staat ze in de 500-600-klasse.

Sabancı Holding is een strategisch portefeuillebedrijf dat zich richt op het creëren van toegevoegde waarde met het ecosysteem van de Groep en prioriteit geeft aan een cultuur met hoge prestaties. De bedrijven van de Sabancı-groep zijn momenteel actief in 12 landen. Sabancı Group heeft 70 bedrijven en 60.000 werknemers. Deze ondernemingen hebben gezamenlijk ook aanzienlijk bijgedragen tot de ontwikkeling van de Turkse economie. De eigen aandelen van Sabancı Holding, evenals de aandelen van haar 11 dochterondernemingen, zijn genoteerd aan Borsa Istanbul (BIST) en vertegenwoordigen 8,1% van de totale marktkapitalisatie van de Turkse aandelenmarkt.

Onderwijs

De universiteit biedt interdisciplinair onderwijs aan in haar drie faculteiten met elf niet-gegradueerde programma's. Bij SU krijgen studenten de kans om hun majors te kiezen na hun eerste of tweede studiejaar. Dit stelt studenten in staat om te beslissen welk programma aan de universiteit te studeren met meer inzicht in het hoger onderwijs en over hun eigen academische en loopbaanbelangen en talenten.

Onderzoek

Sabanci University positioneert zichzelf als een van de meest innovatieve en onderzoeksgerichte universiteiten in Turkije. Als onderdeel van haar filosofie wil de universiteit haar onderzoeksinspanningen primair richten op toegepast en strategisch onderzoek met als doel kennis te bevorderen, onderwijs te ondersteunen en bij te dragen aan de vooruitgang van de gemeenschap. De universiteit beschikt over een groot aantal laboratoria en onderzoekscentra, waaronder het meest geavanceerde onderzoeks- en toepassingscentrum voor nanotechnologie in de regio. SU heeft ook de hoogste onderzoeksinkomsten per faculteitslid van alle Turkse universiteiten.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van Sabanci University worden zeer gewaardeerd in alle sectoren en in veel landen, zowel professioneel als in de academische wereld. 96% van de afgestudeerden vindt binnen een jaar na afstuderen een baan. 81% van de totale alumni streeft naar een professionele loopbaan bij bekende bedrijven. Unilever, Accenture, Procter & Gamble, Ford en Deloitte & Touche behoren tot de bedrijven waar onze alumni zijn gaan werken.

Het SU-diploma is ook waardevol als je een wetenschappelijke carrière wilt nastreven. De universiteiten die onze afgestudeerden als hun bestemming voor hun graduate school kozen, zijn Carnegie Mellon University, University of California, Politecnico di Milano, Boston University, Harvard University, Brown University, Stanford University en de University of Massachusetts.

Elke SU-student moet een verplichte stage lopen voordat hij afstudeert. Het Career Development and Internship Office van SU, dat loopbaanbegeleiding aan studenten biedt, brengt ook wereldwijd veel baan- en stagemogelijkheden voor SU-studenten en organiseert wervingsevenementen op de campus met bekende bedrijven.

Campusfuncties

  Programma Toelatingseisen

  Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

  Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

  Locaties

  • Istanbul

   Sabancı University, Orta Mahalle, Üniversite Caddesi No: 27 Tuzla, 34956, Istanbul

   Vragen