Keystone logo
Saint Martin’s University Bachelor Gender- en identiteitsstudies
Saint Martin’s University

Bachelor Gender- en identiteitsstudies

Lacey, Verenigde Staten

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

De minor gender- en identiteitsstudies is interdisciplinair en omvat werk uit verschillende academische disciplines. Keuzevakken worden aangeboden in de afdelingen communicatiewetenschappen, strafrecht, Engels, geschiedenis, politieke wetenschappen, psychologie, sociale rechtvaardigheid, maatschappelijk werk en sociologie. Om het belang van een interdisciplinair begrip van gender en identiteit te benadrukken, moeten studenten keuzevakken volgen in ten minste twee academische afdelingen buiten gender- en identiteitsstudies.

Waarom de Sint-Maartensuniversiteit?

De minor Gender- en identiteitsstudies zet zich, in overeenstemming met de katholieke benedictijnse traditie van gastvrijheid en respect voor personen, in voor educatieve inspanningen die de nadruk leggen op openheid naar anderen en betrokkenheid bij mensen die anders zijn dan wijzelf. Het programma Gender- en identiteitsstudies biedt een uitgebreid programma dat studenten voorziet van een multidisciplinair geheel van theoretische en toegepaste kennis over zowel gender als identiteit. Het programma legt de nadruk op werk dat gebaseerd is op vrouwenstudies, studies over mannen en mannelijkheid, queerstudies en kritische identiteitsstudies.

De minor geeft studenten informatie over de sociale constructie en conceptualisering van gender, gendergerelateerde ervaringen, genderidentiteit en de verandering in genderrollen door de geschiedenis heen. Het 112-programma legt ook de nadruk op de studie van sociale identiteiten en omvat lessen die ras, etniciteit, seksualiteit, leeftijd, (handicap) bekwaamheid, klasse, nationaliteit en religiositeit in de sociale wereld onderzoeken.

Onderzoek en stages

Studenten Gender- en Identiteitsstudies zijn actief op de campus. Hun inspanningen omvatten de coördinatie en productie van verschillende campusbrede bewustzijnsgerichte evenementen, waaronder Take Back the Night en het waslijnproject.

leerplan

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen