Keystone logo
Sapienza University of Rome Bachelor's Degree in Classics
Sapienza University of Rome

Bachelor's Degree in Classics

Rome, Italië

3 Years

Engels

Full time

29 Jul 2024

Oct 2024

EUR 1.500 / per year *

Op de campus

* per academisch jaar

Invoering

Klassiek studeren betekent omgaan met de mensen en de samenleving die culturen, talen en politiek in de westerse wereld hebben gevormd. Artefacten en teksten uit het oude Italië, Griekenland en andere "provincies" van het Romeinse rijk (Europa, Nabije Oosten, Noord-Afrika) zijn nog steeds substantiële en relevante markeringen in de huidige fysieke en culturele landschappen in heel Europa en de Middellandse Zee.


Polina Zimmerman / Pexels

140500_pexels-photo-3747468.jpeg

De studie van het Oudgrieks en Latijn stelt je in staat de stem van de klassieke wereld te lezen en te begrijpen: dichters, historici, toneelschrijvers, wetenschappers, wiskundigen, architecten, advocaten, magistraten, heersers maar ook ambachtslieden, boeren, bakkers, metselaars, mannen , en vrouwen in hun dagelijks leven.

Aan de andere kant zullen archeologische instrumenten, procedures en methoden je in staat stellen om de materiële complexiteit van de veranderende structuur van monumenten, plaatsen en territoria te onthullen, waar te nemen, te reconstrueren en te communiceren.

Zo'n manier om betrokken te zijn bij en naar klassiekers te kijken, zal je het verleden onthullen als onderdeel van een historisch proces dat ons heden heeft beïnvloed en nog steeds zal beïnvloeden. Moderne vragen en huidige uitdagingen zijn de beste culturele toegang tot ‘actuele’ kennis, interpretatie en verspreiding van de Griekse en Romeinse cultuur als onderdeel van het gemeenschappelijk menselijk erfgoed.

Je neemt de methodes van filologie, kunstgeschiedenis, archeologie, recht, filosofie en wetenschap over. Dit alles zal je alle nodige tools bieden om het verleden te begrijpen en je gemakkelijk te verplaatsen tussen de twee culturen die samensmolten onder de insignes van het Romeinse rijk.

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Over de school

Vragen