Keystone logo
Sapienza University of Rome Bachelor's degree in toegepaste informatica en kunstmatige intelligentie
Sapienza University of Rome

Bachelor's degree in toegepaste informatica en kunstmatige intelligentie

Rome, Italië

3 Years

Engels

Full time

29 Jul 2024

Oct 2024

EUR 1.500 / per year *

Op de campus

* per academisch jaar

Invoering

De opleiding Toegepaste Informatica en Kunstmatige Intelligentie is een nieuwe bacheloropleiding die een zeer belangrijk en trending gebied bestrijkt. Het programma is gericht op het bieden van solide competentie en vaardigheden op het gebied van toegepaste informatica en op het opbouwen van een grondige kennis van grondslagen en toepassingen van kunstmatige intelligentie.

Woman sitting at a desk in front of coding computer screen

De aangeboden cursussen, zorgvuldig verdeeld over de drie jaar van het programma, behandelen een verscheidenheid aan onderwerpen in CS en AI, die intelligent met elkaar verweven zijn:

  • CS-cursussen, variërend van programmeren en algoritmen tot architecturen en systemen, tot mens-computerinteractie en beveiliging, bieden de nodige achtergrond voor het ontwerpen en implementeren van niet-triviale computertoepassingen, evenals de mogelijkheid om de AI-onderwerpen aan te pakken
  • AI-cursussen, variërend van kunstmatige intelligentie tot machine learning tot diep leren, zullen een grondige kennis van de fundamenten van dit veld bieden, waarbij de implementatie en toepassing van op AI-gebaseerde technieken op holistisch ontworpen computersystemen en -toepassingen wordt beheerst.

Laboratoriumcursussen zullen de implementatiemogelijkheden van studenten op realistische problemen trainen met behulp van de modernste tools, IDE's en SDK's. Seminars, gehouden door academici en bedrijfsexperts, zullen het kennisspectrum aanvullen met praktische toepassingen en oplossingen.

Als afgestudeerde student van het eerste niveau in deze bachelordiploma, kun je met succes omgaan met zowel een masteropleiding (in Italië of in het buitenland) als met een professionele carrière in een bedrijf. De industrie en de academische wereld zijn op zoek naar experts op dit gebied en er wordt verwacht dat ze de komende jaren steeds meer afgestudeerden in AI aannemen.

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Over de school

Vragen