Keystone logo
Saxion University of Applied Sciences Bachelor in elektrische en elektronische engineering
Saxion University of Applied Sciences

Bachelor in elektrische en elektronische engineering

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 8.600 / per year *

Op de campus

* collegegeld (EU/EER-studenten) €2530 per jaar

Invoering

Ligt jouw toekomst in het vinden van elektrische en elektronische oplossingen voor de energietransitie, het ontwerpen van de variabele informatieborden boven onze snelwegen, of een innovatieve elektrische motorfiets en slimme OV-toegangshekken om onze transportsystemen gebruiksvriendelijker te maken? Of wat dacht je van een zelfsturende drone? Met een diploma hoger onderwijs in elektrische en elektronische techniek ligt de wereld aan je voeten!

Internationale

Het vakgebied engineering is zeer internationaal georiënteerd. Saxion heeft een wereldwijd netwerk van partneruniversiteiten, met actieve inkomende en uitgaande uitwisselingsprogramma's. Je werkt samen met studenten van meer dan 25 andere nationaliteiten. Buiten het klaslokaal heb je de mogelijkheid om lid te worden van een studievereniging en in contact te komen met gelijkgestemden die jouw passies delen.

Unieke studieroute Nanotechnologie

Na het tweede jaar kun je je verdiepen in nanotechnologie. Als je voor deze minor kiest, ontdek je de kleinste sensoren ter wereld, ruik je met een elektronische neus of ontwikkel je een lab-on-a-chip om bloedglucose te meten.

Optie Toegepaste Informatica

De eerste semesters van Electrical and Electronic Engineering en Applied Computer Science zijn vrijwel hetzelfde. En mocht je ontdekken dat je het programmeren van technische systemen leuker vindt dan het werken met hardware? Dan kun je overstappen naar Toegepaste Informatica.

Tijdens je studie

In Electrical and Electronic Engineering leer je hoe je micro-elektronica ontwerpt. Dit omvat het inzetten van printplaten, chips en batterijen voor apparaten die je elke dag gebruikt. Je maakt ook kennis met duurzame energie, automatisering en hardware en leert hoe je hardware programmeert. Het programma biedt veel praktische modules en projecten.

toelatingen

Beurzen en financiering

Programma collegegeld

Over de school

Vragen