
Bachelor in Electrical & Electronic Engineering (short degree program)
Enschede, Nederlanden
DUUR
2 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Sep 2025
COLLEGEGELD
EUR 9.030 / per year
STUDIE FORMAAT
Op de campus
Invoering
Zal jouw toekomst bestaan uit het vinden van elektrische en elektronische oplossingen voor de energietransitie, of het ontwerpen van de variabele informatieborden boven onze snelwegen, een innovatieve elektrische motorfiets en slimme toegangspoorten voor het openbaar vervoer om onze transportsystemen gebruiksvriendelijker te maken? Of wat dacht je van een zelfsturende drone? Met een diploma hoger onderwijs in elektrische en elektronische techniek ligt de wereld aan je voeten!
Internationale
Elektrotechniek voor Energietransitie (ET)
Hoe maak je elektrische energie zo duurzaam mogelijk beschikbaar voor mensen? Denk hierbij aan het slim inzetten van windturbines en zonneparken, maar ook aan het aanbod aan elektrische auto’s of oplossingen op het gebied van Industriële Automatisering.
Digitale Ontdekkingsdag - woensdag 21 mei, 8:45 - 16:15 CET Online
Doe mee met de Digital Discovery Day en ontdek je toekomst bij Saxion University of Applied Sciences . Het is dé gelegenheid om je favoriete bacheloropleiding te verkennen, in contact te komen met docenten en studenten en een b
toelatingen
Beurzen en financiering
Wij zijn er trots op dat wij beurzen aanbieden aan getalenteerde internationale studenten die zich aanmelden voor een bachelor- of masteropleiding aan Saxion University of Applied Sciences .
Saxion Beurzenprogramma
Door de jaren heen hebben we verschillende beurzen ontwikkeld die beschikbaar zijn voor getalenteerde internationale bachelor- en masterstudenten van buiten de EU/EER.
- Orange Tulip Scholarship Programma (OTS)
- Oranje Kennisprogramma (OKP)
- MENA Scholarship-programma (MSP)
- Holland Scholarship (HS)
Andere beurzen
Meer informatie over hoe en waar u een beurs kunt aanvragen, kunt u verkrijgen bij de dichtstbijzijnde Koninklijke Nederlandse Ambassade of bij de Nederlandse Onderwijsorganisatie NUFFIC.
leerplan
Binnen de korte opleiding volg je een semester modules en projecten in een specialisatie naar keuze (EIE of EEET). Naast de technische basiskennis volg je modules op het gebied van analoge en digitale elektronica en programmeren, werk je in projectteams en leer je hoe je een ontwikkelproces doorloopt. Leren werken in teams, communiceren, presenteren, rapporteren en demonstreren zijn hierbij essentiële onderdelen en je leert de opgedane kennis in de praktijk te brengen. Het volgende jaar is afhankelijk van je achtergrond en ervaring en kan een stageperiode en een afstudeersemester omvatten.
- Contacturen 16-20 uur
per week
- Zelfstudie 24 uur
per week
Extra kosten € 300
per jaar voor boeken en ander studiemateriaal
Progressiepercentage 71%
doorgaan naar het tweede studiejaar
HET EERSTE JAAR
Elektrotechniek en Elektronica kent twee specialisaties:
Elektrotechnische Informatiekunde (EIE)
Je leert alles over micro-elektronica en de link naar de 'echte wereld' met sensoren. Je leert ook technieken om chips goed te laten werken, hoe je chips programmeert en over draadloze communicatie.
Elektrotechniek voor Energietransitie (EEET)
Hoe maak je elektrische energie zo duurzaam mogelijk beschikbaar voor mensen? Denk hierbij aan het slim inzetten van windturbines en zonneparken, maar ook aan de actieradius van de elektrische auto of oplossingen in de onderwerpen Industriële Automatisering.
Kies jij voor EIE of EEET?
Als je in het tweede jaar de specialisatie EIE kiest, dan werk je aan micro-elektronica met embedded software. Je werkt bijvoorbeeld aan een draadloze hartslagmeter. In de specialisatie EEET werk je aan een industrieel automatiseringsproject en aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied, zoals duurzame energietransitiesystemen, gelijkstroomnetwerken en duurzame opwekking. Dit doe je in samenwerking met bedrijven.
Onderwerpen in het eerste jaar
- Elektrische netwerken: DC (gelijkstroom), AC (wisselstroom)
- Digitale en analoge elektronica
- Programmeren in C
- Fysica
- Communicatieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling
- Projecten: zowel hardware als software (ontwerpmethodologieën, projectmanagement en samenwerking)
Je vergroot je wiskundige vaardigheden binnen een aantal van deze vakken.
HET TWEEDE JAAR
In het tweede jaar loop je zes maanden stage. Tot slot doe je een afstudeeropdracht bij een bedrijf om te laten zien dat je klaar bent om als elektrotechnisch ingenieur aan de slag te gaan.
Cursussen voor EIE-specialisatie
- microcontrollers
- Datanetwerken en telecommunicatie
- Digitale en analoge signaalverwerking
- Persoonlijke ontwikkeling
- Projecten: embedded systeemontwerp
Cursussen voor de specialisatie Energietechnologie
- Vermogenselektronica en systemen
- Duurzame energievoorziening: slimme netwerken, stroomkwaliteit, opwekking, transmissie en distributie
- Elektrische aandrijvingen
- Persoonlijke ontwikkeling
- Projecten: industrieel automatiseringssysteem
Diploma: Bachelor of Science (BSc)
Na het afronden van het programma mag je de BSc-graadtitel voeren. Je kunt voor verschillende bedrijven werken en een beroep kiezen als technicus, ontwikkelaar of onderzoeker.
Programma resultaat
Diploma: Bachelor of Science (BSc)
Na het afronden van het programma mag je de BSc-graadtitel voeren. Je kunt voor verschillende bedrijven werken en een beroep kiezen als technicus, ontwikkelaar of onderzoeker.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Als elektrotechnisch ingenieur kun je overal aan de slag, van MKB tot multinational, in de maakindustrie of ontwikkelingsbedrijven. Heb je internationale ambities? Met je diploma Elektrotechniek en Elektronica kun je wereldwijd aan de slag.
Programma Toelatingseisen
Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op een business school door het GMAT-examen af te leggen. Dit is het meest gebruikte toelatingsexamen dat uw kritisch denk- en redeneervaardigheden meet.
Download de GMAT-miniquiz om een idee te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.