Keystone logo
School of Business, Renmin University of China GBBA

School of Business, Renmin University of China GBBA

School of Business, Renmin University of China GBBA

Invoering

Welkom bij de Business School, Renmin University of China (RMBS)! Als een van China's belangrijkste business schools heeft RMBS de langste geschiedenis van managementonderwijs in China, die teruggaat tot 1950. De sterke punten van onze school zijn geworteld in de rijke accumulatie van intellectuele activa van onze moederuniversiteit in de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen, een lange- vaste traditie van nauwe integratie tussen theorie en praktijk, nauwe betrokkenheid bij ondernemingen en overheden, en een groot alumnibestand. De school is een leider met een globaal perspectief en een inzichtelijk begrip van Chinees management.

De school ligt op schema om "een businessschool van wereldklasse als expert in Chinees management" te worden. We cultiveren toekomstige leiders met mondiale perspectieven en een sterk gevoel voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en bedrijfsethiek. Om dit doel te bereiken hebben we zeer innovatieve onderwijsprogramma's ontwikkeld, waarbij de nadruk ligt op case-based lesgeven, ervaringsleren, reflectief leren en actieleren. "China root, Global bereik" omvat onze Chinese geschiedenis en mondiale toekomst. Ons onderzoek omvat inheemse managementpraktijken in China en het naleven van de strikte internationale normen.

In de afgelopen jaren heeft onze school haar niveau van internationalisering snel verhoogd in haar onderzoek, onderwijsprogramma's, docenten- en studentensamenstelling en schoolbestuur. Het is een van de eerste Chinese business schools die is geaccrediteerd door EQUIS en AACSB en lid van het Global Network for Advanced Management (geïnitieerd door de Yale School of Management). Gebaseerd op partnerschappen met meer dan 80 toonaangevende business schools over de hele wereld, bieden we ruime uitwisselingsmogelijkheden voor een semester in het buitenland, double degree-opties en toegang tot programma's en cursussen die worden aangeboden door toonaangevende business schools over de hele wereld.

Onze kernwaarden zijn een innovatie in het streven naar uitmuntendheid. Door kennis te creëren en te verspreiden, dragen we bij aan de wereld terwijl we zelfrealisatie bereiken. We verwelkomen altijd nieuwe docenten en medewerkers met ideeën en passie, en studenten met een droom om uit te blinken in de zakenwereld om samen met ons in de voorhoede van managementonderwijs te komen.

Decaan en professor
Business School,
Renmin Universiteit van China

142973_1.jpg

Feiten en cijfers

De geschiedenis van de school gaat terug tot 1950. Bekend als een pionier in managementonderwijs in China, was het een van de eerste academische instituten die China's eigen MBA-programma, EMBA-programma, MPAcc-programma en Ph.D. aanbood. programma's in industriële economie, algemeen management en boekhouding. Het was ook de eerste die een Chinees-buitenlands gezamenlijk EMBA-programma leverde.

Met bijna 4.000 studenten is RMBS de grootste en meest geïnternationaliseerde van alle 32 scholen aan de Renmin University of China (totale studentenpopulatie: 25.000+; op nummer 1 in sociale wetenschappen en geesteswetenschappen in China door het Ministerie van Onderwijs) .

De school heeft 7 academische afdelingen, waaronder de algemene managementafdeling, de afdeling Organisatie en Human Resources, de afdeling Marketing, de afdeling Management Science and Engineering, de afdeling Handelseconomie, de afdeling Boekhouding en de afdeling Financiën. Van de 138 fulltime faculteitsleden heeft 30% overzeese Ph.D. graden uitgereikt door onder andere Princeton University, Carnegie Mellon University en Rutgers University. In 2012 stond de bedrijfsadministratiediscipline van Renmin University (onder de Business School) op de eerste plaats in de nationale beoordeling van eerstelijnsdisciplines door het ministerie van Onderwijs. In 2017 werd het erkend als een van de top-tier (hoogste niveau: A +) in China.

Onze school heeft zowel EQUIS (in 2010) als AACSB (in 2013) accreditaties behaald en is onlangs door de Financial Times in de MBA-, EMBA- en EE-programma's gerekend tot de top 50. De school is een van de oprichters van het Global Network for Advanced Management (GNAM) dat in 2012 door Yale School of Management is geïnitieerd.

142974_2.jpg

Missie, visie en waarden

Missie

Om Chinese managementwijsheid en wereldwijde leiderschapstalenten bij te dragen aan de wereld.

Visie

Een business school van wereldklasse zijn als expert in Chinees management.

waarden

Innovatie bij het nastreven van uitmuntendheid.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

In lijn met het strategische doel om "de meest gerespecteerde business school te worden", heeft de school op 1 april 2013 de Ethics and Social Responsibility Committee opgericht, die tot doel had het bewustzijn van personeel en studenten over ethiek, sociale verantwoordelijkheid en duurzaamheid te vergroten met de assistentie van Bureau Studentenzaken, Bureau Algemeen, Vereniging Studenten Vrijwilligers en Vakbond.

142975_3.jpg

Locaties

  • Beijing

    Mingde Business Building, No.59, Zhongguancun Street, Haidian District, 100872, Beijing

    Vragen