Keystone logo
Scientific College of Design

Scientific College of Design

Scientific College of Design

Invoering

Het Scientific College of Design is een particuliere kunst- en ontwerpinstelling voor hoger onderwijs in Muscat, Sultanaat Oman. Opgericht bij ministerieel besluit en gereguleerd door het ministerie van Hoger Onderwijs, startte het college officieel zijn academische programma's en diensten in oktober 2004. Het college wordt bestuurd door een raad van toezicht, geleid door het directoraat-generaal van particuliere universiteiten en hogescholen.

Het Scientific College of Design is opgericht op basis van het vaste geloof in en sterke pleidooi voor de rol van de kunsten als een integraal onderdeel van ons sociale bewustzijn, als een agent van progressieve verandering en als een krachtige katalysator bij het vormgeven van de gedachten en acties van onze nationale en mondiale gemeenschappen.

De oprichters van het college houden vast aan de filosofie dat design zowel een kunst als een wetenschap is, waarbij kunst creëren inhoudt dat je je bezighoudt met design en dat zinvol design gebaseerd is op een wetenschappelijke basis. Als zodanig is het college geworteld in de blijvende waarde van een holistisch onderwijs dat een liberaal kunst- en wetenschappenmodel van hoger onderwijs onderschrijft en een evenwicht vormt tussen een formele ontwerpstudie en een brede blootstelling aan menswetenschappen, literatuur en sociale wetenschappen. Het Scientific College of Design is gebaseerd op het principe van academische excellentie en geavanceerde creativiteit in kunst en design, afgezet tegen de dubbele criteria van internationale valuta en lokale relevantie.

Locaties

  • Muscat

    Muscat, Oman

    Vragen