BEng in Electronics
Sønderborg, Denemarken
DUUR
7 Semesters
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
15 Mar 2025*
EERSTE STARTDATUM
01 Sep 2025
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* 15 maart om 12 uur 's middags
* free for full degree students from the Nordic countries or from the EU/EEA countries and Switzerland; 5,350 EUR per semester for students with a non-EU/EEA-citizenship or non-Swiss-citizenship
leerplan
Programmastructuur
De Bachelor of Engineering omvat een stage van een half jaar in Denemarken of in het buitenland. De opleiding is beroepsgericht, wat betekent dat je na 3½ jaar klaar bent om de arbeidsmarkt te betreden. Het diploma geeft je ook de mogelijkheid om je studie voort te zetten en een Master of Science in Engineering te volgen. Het programma wordt in het Engels gegeven.
Tijdens de semesterprojecten werk je met de volgende thema’s:
- Ontdek het elektronische ontwikkelingsproces.
- Bouw industriële elektronica.
- Ontwikkel intelligente dynamische elektronische systemen.
- Ontwerp van embedded architecturen.
- Experts in teams
- Stage
- Laatste project
Eerste semester:
In het eerste semester krijg je een eerste inzicht in wat elektronica is en wat er nodig is om elektronische producten te ontwikkelen. Je gaat aan de slag met onderwerpen als embedded systemen, analoge basiselektronica en de bijbehorende wiskunde en natuurkunde. Met je projectgroep ontwerp en bouw je een klein elektronisch product, waarbij je het hele ontwikkelingsproces doorloopt.
Tweede semester:
Hier werk je met meer geavanceerde elektronische systemen, waaronder versterkers en circuits voor analoge signaalverwerking, maar ook met meer geavanceerde ingebedde systemen. Je verwerft kennis over systeemcomponenten en hun interacties. Als onderdeel van het semesterproject werk je met elektronische schakelingen, analoog-naar-digitaal-conversie en een microcontrollersysteem.
Derde semester:
In dit semester bouw je voort op de kennis die je hebt opgedaan over elektronica en krijg je inzicht in het gebruik van elektromotoren en de ontwikkeling van besturingssystemen en daarmee de ontwikkeling van dynamische elektronische systemen. In het semesterproject ontwikkel je een elektronisch systeem – dat bijvoorbeeld de snelheid van een elektromotor kan regelen door elektronica en softwareoplossingen in een compleet systeem te integreren.
Vierde semester:
In het vierde semester werk je met geavanceerde embedded systemen. Dit omvat meer regeltechniek en digitale signaalverwerking in theorie en praktijk. Je leert hoe je embedded architecturen in hardware (digitale systemen) ontwerpt en hoe je deze test en implementeert in de modernste technologieën (System on Chips). In het semesterproject ontwikkel je een digitaal systeem met signaalverwerkingsalgoritmen, in een context met externe componenten voor in- en uitgangen – waarbij je externe gegevens waarneemt en externe apparaten bestuurt.
Vijfde semester:
Dit semester gaat over innovatie, multidisciplinaire vaardigheden en ondernemerschap (Experts in Teams). Jij en je projectgroep organiseren jezelf in een virtueel bedrijf waar je alle ontwikkelingsfasen doorloopt, van idee tot creatie van een volledig functionerend prototype - rekening houdend met de economie, externe leveranciers, enz. Je gaat verder met verdere specialisatiekeuzevakken. Je kunt er ook voor kiezen om een semester in het buitenland te studeren.
Zesde semester:
Als Bachelor of Engineering student loop je verplicht stage in een bedrijf. De stage vindt plaats in je zesde semester en kan in Denemarken of in het buitenland worden doorgebracht.
Tijdens je stage breng je het geleerde in praktijk en wordt de theorie getoetst aan de concrete uitdagingen in een bedrijf; Daarnaast ontwikkel je een netwerk. Tijdens je stage ontwikkel je en krijg je een goed inzicht in de werktaken waar je toekomstige carrière om zal draaien.
Met een stage krijg je inzicht in wat je kunt verwachten als je klaar bent met studeren. Je krijgt taken die aansluiten bij de kennis die je hebt, maar er is ook ruimte om je professionele vaardigheden te ontwikkelen zoals jij dat wilt. Je wordt nog beter in het plannen en uitvoeren van opdrachten waarmee je tijdens eerdere colleges al kennis hebt gemaakt.
Dat netwerk dat je tijdens je stage opbouwt, kun je tijdens je laatste semester gebruiken. Veel studenten die stage lopen, ontwikkelen ideeën voor hun bachelorscriptie. Ook werken veel studenten samen met hun stagebedrijf aan hun bachelorscriptie.
Wellicht levert de stage en de samenwerking met het stagebedrijf na je afstuderen een vaste baan op.
Stage in het buitenland
Met een stage in het buitenland doe je internationale ervaringen op – en train en gebruik je je taalvaardigheden terwijl je een ervaring voor het leven hebt. Daarnaast is het van grote waarde om je stage bij een bedrijf in het buitenland op je CV te kunnen vermelden, met het oog op toekomstige sollicitaties na je afstuderen.
Zevende semester:
Hier schrijf je, veelal in samenwerking met een bedrijf, je afstudeerproject waarin je al je kennis en vaardigheden uit de voorgaande semesters samenbrengt.
Galerij
Carrièremogelijkheden
Waar leidt het programma toe?
Elektronica- en computeringenieurs zijn bijvoorbeeld gekwalificeerd om mobiele telefoons, robots en bewakingssystemen te ontwikkelen.
Afgestudeerden beschikken over competenties op gebieden die worden gekenmerkt door snelle technologische veranderingen – en hebben een grote impact op de ontwikkeling van de samenleving. Je bent geschikt voor werk in zowel de private als de publieke sector.
Over het algemeen houden elektronica-ingenieurs zich bezig met ontwikkeling, projectengineering, consultancy, verkoop en management.
Je zou bijvoorbeeld kunnen werken in:
- Medische uitrusting
- Computers en datanetwerk
- Telecommunicatie: mobiele telefoons, tv, radio, enz.
- Energietechnologie (windturbines, zonnecellen, batterijen)
- Elektrische apparaten en apparaten: van meetapparatuur tot energiecentrales
- Robots en drones
- Software ontwikkeling
- Controle en automatisering van productieprocessen
- Industriële elektronica.