Keystone logo
University of Southern Denmark BEng in werktuigbouwkunde
University of Southern Denmark

BEng in werktuigbouwkunde

Sønderborg, Denemarken

7 Semesters

, Engels

Full time

15 Mar 2025*

01 Sep 2025

Request tuition fees

Op de campus

* 15 maart om 12 uur 's middags

* gratis voor volwaardige studenten uit de Scandinavische landen of uit de EU/EER-landen en Zwitserland; 6.950 EUR per semester voor studenten met een niet-EU/EER-burgerschap of niet-Zwitsers staatsburgerschap

Invoering

Met een sterke nadruk op het toepassen van verworven theorie in de praktijk, zowel door teamwork in grotere projecten als kleinere praktische taken, bereidt de opleiding je voor op een carrière als ontwikkelingsingenieur of projectmanager op een R&D-afdeling. In de grotere projecten leer je hoe je kunt samenwerken - ook over verschillende technische disciplines heen - bij het oplossen van ontwikkelingstaken die door de industrie worden geleverd. Hier pas je ook prototyping-vaardigheden toe met behulp van onze ultramoderne prototyping-faciliteiten.

Als onderdeel van de opleiding zul je een heel semester in een bedrijfsstage werken aan ontwikkelingstaken als onderdeel van het engineeringteam van het bedrijf. Evenzo heb je de mogelijkheid om je afstudeerproject binnen een bedrijf uit te voeren.

Als werktuigbouwkundig ingenieur kun je een carrière nastreven als bijv

  • Development engineer of projectmanager in middelgrote of grote bedrijven in industriële productie of machinebouw;
  • hoofd van de productieafdeling;
  • Verkoopmanager;
  • Projectverantwoordelijk voor de ontwikkeling, productie, verkoop en inkoop;
  • Als ondernemer eigen ideeën ontwikkelen en businessplannen, prototypes, tests en documentatie maken.

Een bachelor (of engineering) degree in Mechanical Engineering is een drie-en-een-half-jarige opleiding gericht op directe tewerkstelling als werktuigbouwkundig ingenieur. Verder kwalificeer je je om je studie voort te zetten voor een Master of Science in Engineering-graad.

Tijdens je studie leer je projecten plannen en uitvoeren en krijg je inzicht in het ontwerpen van industriële producten.

toelatingen

leerplan

Over de school

Vragen