Keystone logo
University of Southern Denmark BSc in Engineering - Elektronica
University of Southern Denmark

BSc in Engineering - Elektronica

Sønderborg, Denemarken

3 Years

Engels

Full time

15 Mar 2025*

01 Sep 2025

Request tuition fees

Op de campus

* 15 maart om 12 uur 's middags

* gratis voor studenten met een volledige opleiding uit de Scandinavische landen of uit de EU / EER-landen en Zwitserland; 6.950 EUR per semester voor studenten met een niet-EU / EER-staatsburgerschap of niet-Zwitsers staatsburgerschap

Invoering

Elektronica-ingenieurs gaan een uitzonderlijk mooie toekomst tegemoet. Ben jij een van hen?

Met een bachelordiploma Elektrotechniek kun je een reële impact hebben op de maatschappij. Elektrische auto's, groene energietechnologie zoals windturbines of zonnepanelen, elektronica voor het intelligente huis of energiebesparende systemen zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden. Heb jij een passie voor het ontwikkelen van innovatieve elektronische apparatuur? Lees dan verder.

Maak een kwantumsprong - word ingenieur in elektronica

De wereld vertrouwt op de vindingrijkheid van elektrotechnici die kunnen innoveren, samenwerken en hun stempel op de wereld kunnen drukken. Met een diploma in Elektrotechniek van SDU kun je je potentieel inschakelen.

Garantie op een eerste baan

Als pas afgestudeerde ingenieur aan SDU Sønderborg krijg je 6 maanden werk aangeboden als je na je MSc-studie nog geen eerste baan hebt gevonden.

Wat ga je leren?

Je leert verschillende soorten elektronische producten te ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld zijn binnen groene energiesystemen zoals windturbines en zonnecellen, robots, elektrische auto's of elektronica voor medische apparatuur.

Je zal

 • leren over analoge, digitale en vermogenselektronica en signaalverwerking
 • leren geavanceerde software te ontwikkelen en computergebaseerde modellerings- en simulatietools te gebruiken voor elektronische componenten en circuits
 • leren dat het ontwerpen van elektronische schakelingen sterke vaardigheden vereist in geavanceerde wiskunde en een goed begrip van de onderliggende fysica
 • leren om niet alleen naar de technische aspecten te kijken - er is een bredere benadering nodig bij het ontwikkelen van nieuwe elektronische producten
 • leren om alle relevante aspecten, zoals economie en milieu, mee te nemen in de ontwikkeling van nieuwe producten
 • werken in projectgroepen, waarbij jij en je medestudenten problemen voor bedrijven oplossen door middel van casestudy's
 • leren hoe je de theoretische kennis in de praktijk toepast en hoe je aan een project werkt, inclusief projectplanning, risicobeoordeling, teamwerk enz.

Hoe is het onderwijs gestructureerd?

Het programma bestaat uit een combinatie van theoretische cursussen en praktisch projectwerk in groepen. Elk semester bestaat uit een hoofdthema, dat de basis vormt voor de theorie en het projectwerk.

 • In het eerste semester maak je kennis met elektronische basiscomponenten en hoe je elektronische schakelingen analyseert. Je leert hoe je een programma schrijft voor een ingebed computersysteem en je bouwt je kennis op in wiskunde en natuurkunde.
 • In het tweede semester leer je meer geavanceerde elektronische schakelingen met actieve componenten, signaalverwerking met behulp van elektronische filters en meer geavanceerde wiskundige hulpmiddelen voor circuitanalyse.
 • In het derde semester bouw je verder op je kennis van elektronica en werk je met complexere elektronische systemen, zoals frequentieomzetters en elektromotoren, en leer je de basisprincipes van regeltechniek.
 • In het vierde semester werk je voornamelijk met digitale elektronica en met geavanceerde hardware en software die bijvoorbeeld wordt gebruikt in digitale signaalverwerking of binnen geavanceerde regeltechnische systemen.
 • Het vijfde semester staat in het teken van interdisciplinair samenwerken, waarbij je in een projectgroep samenwerkt met studenten van andere ingenieursdisciplines en waarbij je jouw elektronica-expertise combineert met hun expertise binnen bijvoorbeeld werktuigbouwkunde om een complex product te ontwikkelen. Je kunt er ook voor kiezen om dit semester in het buitenland te studeren.
 • In het zesde semester, terwijl je je bachelorproject schrijft, kun je je verder specialiseren door keuzevakken te volgen.

Wat kan je worden?

Met een bachelordiploma Elektronica is het mogelijk om verder te studeren met een masterdiploma Elektronica. Als afgestudeerde (Master of Science) in Elektronica werk je meestal in ontwikkeling, projectmanagement, consulting of verkoop. Je kunt bijvoorbeeld werken met elektronica voor duurzame energietechnologie of voor medische apparatuur, computers en datanetwerken, softwareontwikkeling, robot- en dronetechnologie en vele andere soorten producten die zijn gebaseerd op geavanceerde elektronica. Het programma biedt je verschillende carrièremogelijkheden - zowel in Denemarken als in het buitenland.

Kun je verder studeren?

De bacheloropleiding duurt drie jaar, waarna je de tweejarige masteropleiding volgt om een masterdiploma Elektronica te behalen. Een bachelor in Elektronica vervolgt het programma daarom vaak met een relevante master in bijvoorbeeld Elektronica in Sønderborg.

leerplan

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen