Keystone logo
Shih Chien University

Shih Chien University

Shih Chien University

Invoering

Shih Chien University, voorheen bekend als Shih Chien College of Home Economics, werd in 1958 opgericht door de heer Tung-Min Shieh. De naam "Shih Chien", wat in het Chinees "praktijk" betekent, komt voort uit het geloof van Wang Yangming, een groot Chinees filosoof: "Kennis is het begin van praktijk. Doen is de voltooiing van weten" (1498). Shih Chien University hield dit motto in gedachten bij het implementeren en uitbreiden van haar onderwijsvisie.

In de loop der jaren evolueerde het instituut van een junior college naar een instelling die bachelordiploma's toekent en werd in 1991 omgedoopt tot Shih Chien College of Design and Management. In 1997 werd het instituut gepromoveerd tot universiteit. Vandaag de dag bestaat de universiteit uit het College of Human Ecology, het College of Design, het College of Management, het College of Business and Information en het College of Culture and Creativity. De universiteit heeft een campus in Taipei en een andere in Kaohsiung en is de thuisbasis van ongeveer 12.000 studenten en 620 docenten en medewerkers.

Grondbeginselen

Doel van de oprichting

Om gezinnen te stimuleren om ethisch, wetenschappelijk, artistiek en economisch redelijk te zijn, zodat onze samenleving harmonieus zal zijn en het land rijk en machtig.

Pedagogische doelen

Onderzoek doen naar en promotie maken voor de technologie van de toegepaste wetenschap van het leven, en het welzijn en de zin van het leven verbeteren.

Principes voor het leveren van educatieve diensten

Beoefening en realisatie; cultivatie, regulering, bestuur en vrede; bevordering van wereldwijde eenheid

Onderwijsprioriteiten

Schooldisciplines

Eén overtuiging en drie deugden Eén overtuiging is "ijver maakt gelukkig" en drie deugden zijn "hoffelijk zijn", "netjes en opgeruimd zijn" en "ordelijk zijn".

Rekening houden met zowel traditionele als moderne trends

 • Integratie van geesteswetenschappen en technologie.
 • Onderwijzen van algemene en specialistische kennis.
 • Het cultiveren van het lokale en internationale perspectief van studenten.
 • Het bieden van software- en hardwarefaciliteiten.
 • De universiteit combineren met de gemeenschap.
 • Coördinatie Taipei Ta-Chin Campus en Kaohsiung Campus.

Visum vereisten

Alle uitwisselingsstudenten, van wie de totale verblijfsduur in Taiwan meer dan 90 dagen maar niet 180 dagen bedraagt, moeten een bezoekersvisum aanvragen bij een vertegenwoordigingskantoor in Taipei. De vereiste visumaanvraagdocumenten en aanvraag- en betalingsmethoden kunnen per land verschillen, dus zorg ervoor dat u de meest recente instructies ophaalt bij uw dichtstbijzijnde kantoorlocatie.

Studenten die langer dan 180 dagen in Taiwan verblijven, moeten een Resident Visa aanvragen bij een vertegenwoordigingskantoor in Taipei. Houders van een ingezeten visum moeten binnen 15 dagen vanaf de volgende dag na aankomst het Alien Resident Certificate (ARC) en de Re-entry Permit aanvragen bij de National Immigration Agency in Taipei. Studenten mogen in Taiwan verblijven zolang het Alien Resident Certificate geldig blijft.

Aanvragers van een ingezeten visum moeten ook een medisch onderzoek ondergaan voordat ze het visum aanvragen en dit gezondheidscertificaatformulier laten invullen door de onderzoekende arts.

Het gezondheidscertificaat moet eerst worden gelegaliseerd bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken in het thuisland van de aanvrager voordat het samen met andere visumaanvraagdocumenten wordt ingediend bij het Taipei Representative Office.

Bij het beoordelen van een aanvraag voor een verblijfsvisum kan van bepaalde aanvragers een politiecertificaat (niet-strafblad) worden gevraagd.

U kunt het visumaanvraagproces starten nadat u de officiële acceptatiebrief van Shih Chien University heeft ontvangen. Na afloop van de aanvraagperiode voor jouw semester ontvang je meer informatie over de visumprocedure.

Meer visumgerelateerde informatie is ook te vinden op de website van het Taiwanese Bureau of Consular Affairs.

Locaties

 • Taipei

  No. 70, Dazhi St, Zhongshan District, 104, Taipei

  • Kaohsiung

   No. 200 Daxue Road, Neimen District, 84550, Kaohsiung

   Vragen