Keystone logo
© Asian Institute of Hospitality Management
Sirindhorn International Institute of Technology - Thammasat University

Sirindhorn International Institute of Technology - Thammasat University

Sirindhorn International Institute of Technology - Thammasat University

Invoering

149883__MDC1286

© SIIT - TU

Over SIIT

Sirindhorn International Institute of Technology (SIIT) biedt undergraduate en graduate programma's (master- en doctoraalniveau) aan die leiden tot de Bachelor of Engineering (B.Eng.), Bachelor of Science (B.Sc.), Master of Engineering (M.Eng. ), Master of Science (M.Sc.) en Doctor of Philosophy (Ph.D.). Het bachelordiploma wordt aangeboden in de volgende gebieden: chemische technologie (ChE), civiele techniek (CE), computertechniek (CPE), elektronica en communicatietechniek (EC), engineering management (EM), industriële engineering (IE), informatietechnologie (IT), managementtechnologie (MT) en werktuigbouwkunde (ME).

SIIT biedt drie masteropleidingen in engineering, namelijk Master of Engineering Program in Engineering Technology, Master Engineering Program in Information and Communication Technology for Embedded Systems en Master of Engineering Program in Logistics and Supply Chain Systems Engineering. Het biedt ook een Master of Science-programma in Engineering and Technology en een Doctor of Philosophy-programma in Engineering and Technology.

Op dit moment heeft het instituut uitwisselingsprogramma's voor zowel docenten als studenten opgezet met een aantal universiteiten in Azië, Australië, Europa en Noord-Amerika. Deze programma's stellen niet alleen faculteitsleden in staat om samen te werken met hun tegenhangers in onderzoeksprojecten, maar ook om studenten de kans te geven cursussen te volgen aan die universiteiten. Bovendien worden in het kader van dergelijke programma's regelmatig uitnodigingen voor het bezoeken en doceren van SIIT- cursussen verstrekt aan gekwalificeerde buitenlandse professoren.

Het instituut, onder leiding van de directeur, bestaat uit administratieve afdelingen, een bibliotheek en een centrum voor informatiediensten, vijf academische scholen en het Department of Common and Graduate Studies (CGS)

De activiteiten van SIIT worden uitgevoerd op twee locaties: de Rangsit Campus (in het Rangsit Center van Thammasat University) en de Bangkadi Campus (in Bangkadi Industrial Park).


Geschiedenis

Tijdens de 9e bijeenkomst van het Japan-Thailand Joint Trade and Economic Committee, gehouden in Kobe, Japan in 1989, realiseerden de afgevaardigden van de Japanse Federatie van Economische Organisaties (Keidanren - nu Nippon Keidanren) en de Federatie van Thaise Industrieën (FTI) zich dat om om de industriële ontwikkeling van Thailand te bevorderen, moesten technische programma's worden opgezet, waar alle colleges en laboratoriumcursussen in het Engels zouden worden gegeven door hooggekwalificeerde docenten met een doctorstitel.

In 1992 werd een samenwerkingsovereenkomst bereikt tussen Keidanren, FTI en Thammasat University om bacheloropleidingen in engineering op te zetten aan de Thammasat University met initiële middelen van Keidanren en FTI. Na twee jaar succesvol opereren, werd het "International Institute of Technology (IIT)" opgericht op 16 september 1994. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maha Chakri Sirindhorn zat gracieus de hoeksteenlegging voor van een nieuw gebouw in het Rangsit Center van de Thammasat Universiteit. . Zijne Majesteit Koning Bhumibol Adulyadej van Thailand heeft het Instituut op 28 juni 1996 genadig een nieuwe naam gegeven, "Sirindhorn International Institute of Technology (SIIT)".

Op 2 oktober 1997 zat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maha Chakri Sirindhorn op genadige wijze de inauguratieceremonie van de naam en het gebouw van het Sirindhorn International Institute of Technology voor. In 1999 verschafte FTI een perceel grond met een bestaand gebouw op Bangkadi Industrial Park (BKD) voor gebruik door SIIT gedurende 30 jaar. In juni 2001 huldigde de voormalige premier Anand Panyarachun een nieuw gebouw in in Bangkadi voor programma's op het gebied van informatietechnologie en computerwetenschappen.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maha Chakri Sirindhorn zat genadig de inhuldiging voor van het Sirindhralai-gebouw in Bangkadi op 28 juni 2006. Dit nieuwe gebouw van zes verdiepingen herbergt de School of Information, Computer and Communication Technology (ICT), de School of Management Technology (MT), een bibliotheek, een computercentrum, laboratoria en klaslokalen.

De achtergrond van de drie oprichtende organisaties van Sirindhorn International Institute of Technology wordt als volgt kort beschreven.

149887_DJI_0171

© SIIT - TU

Thammasat Universiteit

Thammasat University, opgericht in 1934, was oorspronkelijk gewijd aan het onderwijzen van geesteswetenschappen en sociale wetenschappen. De universiteit heeft een groot aantal afgestudeerden voortgebracht die in hoge mate hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en vooruitgang van Thailand. De Thammasat University realiseerde zich de aanzienlijke impact van wetenschap en technologie op de economische groei van het land en startte in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw opleidingen in engineering, technologie, natuurwetenschappen en medische wetenschappen in haar Rangsit Center, Pathum Thani.

De Japanese Business Federation (Nippon Keidanren)

Door de fusie van verschillende economische en industriële organisaties werd in augustus 1946 de Japanse Federatie van Economische Organisaties (Keidanren) opgericht. Keidanren was een particuliere economische organisatie zonder winstoogmerk die vrijwel alle takken van economische activiteiten in Japan vertegenwoordigde. Keidanren heeft nauw contact onderhouden met zowel de publieke als de private sector in binnen- en buitenland en heeft niet alleen geprobeerd praktische oplossingen te vinden voor economische problemen, maar ook om bij te dragen aan de gezonde ontwikkeling van de economieën van Japan en landen over de hele wereld.

In mei 2002 fuseerde Keidanren met Nikkeiren (Japanse Federatie van Werkgeversverenigingen) tot Nippon Keidanren (The Japanese Business Federation). Onder leiding van internationaal vooraanstaande leiders van het Japanse bedrijfsleven, speelt Nippon Keidanren een actieve en invloedrijke rol bij het bereiken van harmonieuze economische welvaart voor de hele mensheid.

De Federation of Thai Industries

De Federation of Thai Industries (FTI), voorheen bekend als de Association of Thai Industries (ATI), werd opgericht op 29 december 1987. Het was een omgevormd orgaan van ATI, dat werd opgericht in 1967. FTI is een industriële particuliere organisatie die brengt marktleiders samen om de sociaaleconomische ontwikkeling van Thailand te bevorderen. De belangrijkste doelstellingen van FTI zijn het vertegenwoordigen van Thaise fabrikanten op zowel nationaal als internationaal niveau, het helpen promoten en ontwikkelen van industriële ondernemingen, het samenwerken met de overheid bij het opzetten van nationaal beleid en het aanbieden van adviesdiensten aan leden.

FTI is een full-service organisatie die samenwerkt met de overheid om Thaise industrieën te mobiliseren om internationale markten te bereiken. Het fungeert als een "matchmaker" tussen buitenlandse industriëlen en Thaise middelen die de financiële kracht, het planningsvermogen en de overtuigingskracht van de Thaise industriëlen combineren.

149891_W01_7228

© SIIT - TU

Locaties

  • Khlong Nueng

    Phahonyothin Rd, Khlong Nueng, Khlong Luang District, Pathum Thani, 12120, Khlong Nueng

  • Bang Kadi

    131 Moo 5, Tiwanont Road, Bangkadi Muang Pathum Thani, 12000, Bang Kadi

    Vragen