Keystone logo
Sirindhorn International Institute of Technology - Thammasat University B.Eng. Werktuigbouwkunde (ME)
Sirindhorn International Institute of Technology - Thammasat University

B.Eng. Werktuigbouwkunde (ME)

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

THB 99.200 / per semester *

Op de campus

* per semester; $ 3.300 per semester; € 3.000 per semester

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

149883__MDC1286

© Thammasat Universiteit

Curriculum overzicht

Werktuigbouwkunde houdt zich bezig met de mechanismen van energieomzetting en het gebruik ervan in alle takken van de industrie, evenals met het verbeteren van de kwaliteit van leven voor iedereen. De werktuigbouwkundige discipline heeft altijd centraal gestaan bij engineering. Werktuigbouwkundigen zijn betrokken bij een breed scala aan technologische activiteiten, waaronder: productie, bouwfaciliteiten, chemische verwerking, energieopwekking, materiaalkunde, mijnbouw en delfstoffenwinning, transport, lucht- en ruimtevaarttechniek, enzovoort. Om deze redenen hebben alle industrieën de diensten van mechanische ingenieurs nodig.

Het doel van het werktuigbouwkundige programma van SIIT is om potentiële ingenieurs effectief onderwijs te bieden, zodat ze de nieuwste technologieën kunnen plannen, beheren en beheren. Twee belangrijke studiegebieden worden in dit programma benadrukt; dit zijn (1) algemene werktuigbouwkunde en (2) energiemanagement.

Ingenieurswetenschappen wordt voornamelijk gedoceerd in het eerste en tweede jaar. Voor derde- en vierdejaarsstudenten worden gespecialiseerde werktuigbouwkundige opleidingen aangeboden. Bovendien zijn de grondbeginselen van elektrotechniek en industriële praktijk opgenomen in het undergraduate-programma in werktuigbouwkunde.

Om de industrie competent te kunnen bedienen, moeten studenten worden blootgesteld aan echte apparatuur en processen. Er zijn twee laboratoriumcursussen vereist. Een uitgebreide laboratoriumcursus wordt aangeboden als keuzevak voor seniorprojecten en begeleid door leden van het onderwijzend personeel. Omdat ingenieursstudenten enige ervaring in de industrie moeten opdoen om de manieren van het industriële leven en werken te leren, wordt een industriële opleiding aangeboden voor studenten werktuigbouwkunde.

Bovendien kunnen ME-studenten kiezen uit drie optionele tracks (Senior Project Track, Foreign Exchange Track en Extended Training Track).

  • Senior Project Track is bedoeld voor ME-studenten die een project willen uitvoeren onder toezicht van ME-faculteitsleden.
  • Foreign Exchange Track is bedoeld voor studenten die willen deelnemen aan een uitwisselingsprogramma voor studenten met buitenlandse partneruniversiteiten.
  • Extended Training Track is bedoeld voor studenten die een coöperatief trainingsprogramma in de branche willen volgen.

Structuur en componenten

  1. Algemene basiscursussen - 30 studiepunten
  2. Hoofdcursussen - 113 studiepunten
  3. Gratis keuzevakken - 6 studiepunten

Totaal: 149 credits

Sirindhorn International Institute of Technology

Als het je droom is om te studeren aan een internationaal programma in engineering, technologie of management, dan is SIIT de beste keuze voor je studie en je toekomst. Of je nu van plan bent je graduate studie voort te zetten in Thailand of in het buitenland of om bij internationale organisaties te werken, je zult je doelen kunnen bereiken met de volledig gekwalificeerde fulltime professoren bij SIIT. SIIT heeft al meer dan 20 jaar niet alleen hooggekwalificeerde afgestudeerden geproduceerd, het publiceert ook continu het hoogste aantal research papers per faculteitslid in het land.

Sirindhorn International Institute of Technology (SIIT), Thammasat University, werd in 1992 opgericht in samenwerking met Thammasat University, de Japanse Federatie van Economische Organisaties (KEIDANREN) en de Federatie van Thaise Industrieën (FTI). De doelstellingen van SIIT zijn om hooggekwalificeerde ingenieurs en technologen voort te brengen, die bekwaam zijn in geavanceerde technologie, bekwaam zijn in Engelse communicatie en in staat zijn om onderzoek in engineering en technologie te beheren en uit te voeren.

Onze afgestudeerden hebben gewerkt in multinationale en internationale bedrijven, zowel in de private als in de publieke sector. Degenen die ervoor hebben gekozen om verdere studies te volgen, zijn toegelaten tot vooraanstaande universiteiten over de hele wereld.

149886_TUpicbyPRTU9

© Thammasat Universiteit

De overeenkomst van toelating tot Major Academic Program

Er zijn 3 studiegebieden:

  • Engineering: civiele techniek, elektronica-engineering, chemische technologie, werktuigbouwkunde en industriële techniek en logistieke systemen.
  • Computertechniek en digitale engineering.
  • Management: Managementtechnologie en Engineering Management.

Alle studenten dienen zich aan het einde van het eerste jaar aan voor de selectie van hun Major Academic Programmes. Succesvolle toelating tot een gewenste major hangt af van het gemiddelde cijfer van een student aan het einde van het eerste academiejaar, evenals de vraag naar het gekozen programma. Voorrang bij de selectie wordt gegeven aan studenten van wie de selectie valt binnen het veld van hun keuze dat is aangegeven op het moment van toelating tot SIIT.

Geschatte kosten voor de bacheloropleiding aan SIIT

Eerste semester (augustus-december) en tweede semester (januari-mei)

140041_ScreenShot2020-09-08at12.46.49PM.png

149889_TUpicbyPRTU4

© Thammasat Universiteit

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen