Keystone logo
Spelman College Documentaire filmmaken Major, vrijgezel
Spelman College

Documentaire filmmaken Major, vrijgezel

Atlanta, Verenigde Staten

0 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Spelman College 's hoofdvak documentaire filmmaken is uniek ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van de 21e-eeuwse student die is geboren in een digitale wereld waar bewegende beelden, verhalen vertellen en het onderzoeken van sociale problemen een belangrijke rol spelen.

Terwijl het maken van documentaires de afgelopen twintig jaar internationaal enorm is toegenomen, zie je zelden vrouwen van Afrikaanse afkomst aan het roer staan op dit gebied. Door middel van haar documentairefilmprogramma zal Spelman een nieuwe en hoognodige generatie zwarte documentairemakers ontwikkelen die de wereld zien aan de hand van hun geschiedenis en interesses.

De belangrijkste is een uitvloeisel van de Digital Moving Image Salon (DMIS), die in 2003 werd opgericht door de bekroonde filmmaker Ayoka Chenzira, PhD. DMIS leerde studenten films te analyseren en digitale mediatools te gebruiken om documentaires te produceren die zich richten op de geleefde ervaringen van vrouwen met een kleur. Het filmprogramma combineert traditionele documentairefilmstrategieën met opkomende benaderingen om nieuwe vormen van verhalen te creëren, en verkent ook nieuwe tentoonstellings- en distributiemogelijkheden.

De nieuwe major wordt geleid door een vooraanstaande faculteit. De major onderstreept de waarde van een vrijzinnig kunstonderwijs door werk op het snijvlak van beeldcultuur, geesteswetenschappen en nieuwe technologieën te ondersteunen en breidt daarmee de definitie van documentaire filmproductie uit.

Met deze major zul je:

Ontwikkel je artistieke stem en maak films met een standpunt

Ontwikkel een dieper begrip van beeldtaal en filmmaken als kunstvorm en als vorm van retoriek

Leer de technische aspecten van productie

Creëer een dynamische vertelervaring door creatief te schrijven voor documentaires

Ontwikkel nieuwe productiestrategieën in het digitale tijdperk

Leer de zaken van de kunstvorm, ethiek, gemeenschapsbetrokkenheid en portfolio-ontwikkeling

De major documentaire filmmaken biedt een robuuste productie-ervaring en omvat filmgeschiedenis, schrijven en nieuwe documentaire productievormen. Het bereidt je voor op een graduate school, professionele industrieën en betrokkenheid van de gemeenschap.

Bovendien zal het programma zich verbinden met de lokale documentairefilmgemeenschap door middel van gastcolleges, evenementen en een jaarlijks festival - het culminerende evenement voor senioren in het filmprogramma.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Bachelor in filmproductie
  • Berlin, Duitsland
  • Munich, Duitsland
  • + 3 meer
 • Bachelor of Arts in film en televisie
  • Lawrence Township, Verenigde Staten
 • Bachelor Composition for Film and Theatre
  • Arnhem, Nederlanden