Keystone logo
Stellenbosch University BEng in Electrical and Electronic Engineering
Stellenbosch University

BEng in Electrical and Electronic Engineering

Stellenbosch, Zuid-Afrika

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Feb 2025

ZAR 73.980 / per year

Op de campus

Invoering

Onze afdeling heeft talloze internationale prijzen gewonnen en wereldberoemde ingenieurs voortgebracht. Een bewijs van onze uitmuntende kwaliteit is de snelheid waarmee onze ingenieurs door de arbeidsmarkt worden overgenomen. Het BEng-programma in Electrical and Electronic Engineering zal je voorzien van een brede kennisbasis voor een verscheidenheid aan carrièremogelijkheden.

BEng in Electrical and Electronic Engineering is een gespecialiseerd vakgebied binnen de techniek dat draait om de studie, het ontwerp en de toepassing van elektrische systemen en elektronische apparaten. Het omvat een breed spectrum, van stroomgeneratoren, transmissie en distributie tot de creatie van elektronische circuits, microprocessors en besturingssystemen voor toepassingen in sectoren zoals telecommunicatie, hernieuwbare energie, robotica en gezondheidszorg.

E&E vereist een gedegen kennis van wiskunde, natuurkunde en informatica om oplossingen te kunnen innoveren, ontwikkelen en implementeren die onze moderne wereld van kracht voorzien en van invloed zijn op alles, van dagelijkse gadgets tot grootschalige infrastructuur.

Wat is het verschil tussen elektrotechniek en elektronica?

Hoewel er overlap is tussen de twee vakgebieden, neigt elektrotechniek naar energieopwekking (hernieuwbare energie), transmissie en motorontwerp (elektrische voertuigen), terwijl elektrotechniek meer gaat over het ontwerpen van de elektronische componenten en systemen zelf, maar ook over softwaregerelateerd werk. Bij Stellenbosch kun je je in je 4e jaar specialiseren in enkele van onze meer specifieke disciplines.

Uw opties zijn:

  • Energie: Je leert over elektromotoren, energieopwekking, vermogenselektronica, hernieuwbare energie, energiecontrole en computergestuurd energiebeheer
  • Telecommunicatie en elektromagnetica: Focus op hoogfrequente technieken en het verzenden of ontvangen van gegevens.
  • Informatica: Focus op computerwetenschappen op hoog niveau, softwaresystemen zoals internetcommunicatie, virtuele opslag, hardware- en softwareontwerp.
  • Robotica: het ontwerp van robotvoertuigen, onbemande vliegtuigen en satellieten. Modules omvatten besturingssystemen, computer, systemen en informatica.
  • Data Engineering: het vinden van trends en patronen in datasets. Het ontwikkelen van algoritmen om ruwe data bruikbaarder te maken.

Professional accreditation and international recognition

All our BEng programmes are accredited by the Engineering Council of South Africa (ECSA), giving our graduates access to registration as Professional Engineers after acquiring the relevant experience in practice. In line with the Washington Accord, our BEng degrees are recognised worldwide in such countries as Australia, Canada, New Zealand, the United Kingdom, and the United States of America, to name a few.

Carrièremogelijkheden

leerplan

toelatingen

Over de school

Vragen