Keystone logo
Susquehanna University BA in Mathematics
Susquehanna University

BA in Mathematics

Selinsgrove, Verenigde Staten

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 54.440 / per year *

Op de campus

* tuition 2022-23

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

De wetenschap van patronen

Wiskunde is de studie van patronen: van de verdeling van priemgetallen tot de verdeling van sterrenstelsels, van vormen van soapfilms tot de structuur van muzikale composities, en veel verder. Vanwege de combinatie van algemeenheid en precisie is wiskunde een integraal onderdeel van de meeste gebieden van het moderne leven, van de wetenschappen tot het bedrijfsleven, de politiek en zelfs de kunsten.

onze majoor

Bij SU bieden we cursussen aan die een solide basis vormen voor een loopbaan in de toegepaste wiskunde of statistiek of voor een afstudeeronderzoek in de wiskunde. Onze klassen zijn klein, vooral op het hogere niveau, en onze faculteit bestaat niet alleen uit betrokken docenten, maar ook uit actieve onderzoekers, waarvan verschillende met internationale reputatie in hun vakgebied.

Senior majors besteden een semester of een jaar aan diepgaand onderzoek naar een interessant onderwerp of doen in sommige gevallen origineel onderzoek samen met een lid van de afdeling.

Of dubbele majeur

Vanwege de aanzienlijke overlap in cursussen, vinden veel studenten het haalbaar om de major in wiskunde en natuurkunde of informatica te verdubbelen (of af en toe te verdrievoudigen in alle drie de majors!) Andere majors die goed bij wiskunde passen, zijn economie, financiën en filosofie.

Een aantal van onze afgestudeerden met deze majors kiezen ervoor om rechten te volgen, en rechtsscholen kijken zeer positief op studenten met de analytische achtergrond die een wiskundemajor biedt.

Technische opties

Geïnteresseerd in techniek? Studeer hier drie jaar en behaal je bachelordiploma in wiskunde, en behaal vervolgens een ingenieursdiploma van Columbia University, Washington University of St. Louis of Case Western Reserve University via ons duale ingenieursprogramma.

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen