Keystone logo
Tampere University Bachelor of Science (Tech) en Master of Science (Tech) in Technologie, Duurzame Stedelijke Ontwikkeling
Tampere University

Bachelor of Science (Tech) en Master of Science (Tech) in Technologie, Duurzame Stedelijke Ontwikkeling

Tampere, Finland

5 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Aug 2024

EUR 10.000 / per year *

Op de campus

* per studiejaar voor niet-EU/EER-studenten voor bacheloropleiding | € 12.000,- per academisch jaar voor niet-EU/EER-studenten voor masteropleiding

Invoering

Gebouwde omgeving als platform voor duurzame ontwikkeling

Steden zijn inspirerende arena’s voor zaken, cultuur en het dagelijks leven. Ze worden echter geconfronteerd met complexe uitdagingen die verband houden met het milieu en het welzijn van individuen. De bacheloropleiding Duurzame Stedelijke Ontwikkeling is een multidisciplinair programma dat vaardigheden ontwikkelt die nodig zijn om deze uitdagingen aan te pakken.

Verstedelijking is een van de grootste trends in de geglobaliseerde wereld. Geschat wordt dat 2/3 van de mensen in het jaar 2050 in stedelijke gebieden zullen wonen. Deze transformatie moet worden beantwoord met duurzame oplossingen die niet alleen rekening houden met klimaatverandering, maar ook met sociale rechtvaardigheid naast vele andere criteria.

De bacheloropleiding Duurzame Stedelijke Ontwikkeling biedt je een manier om multidisciplinaire expertise te ontwikkelen op het gebied van stedelijke ontwikkeling en duurzaamheid. Dit multidisciplinaire programma bestaat uit drie specialisaties: Bestuurswetenschappen, Sociale Wetenschappen en Technologie. Het programma omvat basis- en intermediaire studies op elk van de vakgebieden. Kennis van deze velden zal je helpen de complexe fenomenen die verband houden met duurzame stedelijke ontwikkeling vanuit verschillende perspectieven te begrijpen. Naast de studies die voor alle studenten gemeenschappelijk zijn, omvat het programma specialisatiestudies, die de theoretische basis van het geselecteerde studiegebied ontwikkelen en een professioneel profiel creëren.

Naast stroomspecifieke studies is een nieuw aspect van het programma het multidisciplinaire onderwijs met andere duurzame stedelijke ontwikkelingsstromen. Gemeenschappelijke cursussen met studenten uit de sociale en administratieve wetenschappen helpen je de complexe verschijnselen die verband houden met duurzame stedelijke ontwikkeling vanuit verschillende perspectieven te begrijpen, interdisciplinaire denkvaardigheden te ontwikkelen en nieuwe en constructieve manieren te identificeren om complexe problemen op te lossen.

Een ander uniek aspect van dit programma is de leerstijl. Via de uitdagingsgerichte Urban Lab-cursussen worden studenten in multidisciplinaire teams betrokken bij real-life stadsontwikkelingsprojecten. Deze projecten worden uitgevoerd in samenwerking met bedrijven en publieke organisaties zoals de stad Tampere, waardoor studenten de kans krijgen om in contact te komen met – en te leren van – lokale belanghebbenden en actoren in de stedelijke ontwikkeling. We maken bijvoorbeeld gebruik van een realistisch laboratorium, Hiedanranta, een toekomstig stadsdeel en een proeftuin voor innovatieve projecten op het gebied van slimme en duurzame huisvesting, energie, transport en zakendoen.

Studenten van dit multidisciplinaire programma selecteren hun specialisatie (Administratieve Wetenschappen, Sociale Wetenschappen of Technologie) bij aanmelding voor het programma. Hoewel een groot deel van de inhoud van het programma voor alle studenten hetzelfde is, zijn er variaties in de aanmeldingscriteria, de studie-inhoud en de naam van het diploma dat wordt toegekend na voltooiing van het programma.

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Over de school

Vragen