Keystone logo
© Thomas Robbin
OWL University of Applied Sciences and Arts

OWL University of Applied Sciences and Arts

OWL University of Applied Sciences and Arts

Invoering

De Technische Hochschule Ostwestfalen-Lippe (TH OWL), ook OWL University of Applied Sciences and Arts, is een vooraanstaande instelling voor hoger onderwijs in de regio Ostwestfalen-Lippe in Duitsland. Het biedt meer dan 50 bachelor- en masteropleidingen en doctoraatsprogramma's die zijn ondergebracht in de Graduate School NRW (GS NRW). De TH OWL is creatief, innovatief en duurzaam. Op de drie locaties Lemgo, Detmold en Höxter floreert het door de diversiteit van de afdelingen, die technisch, economisch, creatief en artistiek georiënteerd zijn.

Deze afdeling is opgericht op 1 januari 2019, op de Innovatiecampus in Lemgo en richt zich op de behoeften van de nieuwe "slimme", ondernemende middelgrote bedrijven door middel van haar bedrijfskunde, logistiek en bedrijfspsychologie cursussen, evenals haar onderzoeksactiviteiten. Het is belangrijk voor ons dat onze studenten praktisch zijn en, vooral in de praktijk, geven we les in kleine groepen. We bieden een academische standaard die kan variëren van een bachelordiploma via een masterdiploma tot een doctoraat.

We vinden het belangrijk om up-to-date te zijn en onze studenten de best mogelijke training te geven ter voorbereiding op hun intrede in de carrière. De focus ligt op de digitalisering en duurzaamheid van internationale waardecreatieprocessen van bedrijven. We besteden bijzondere aandacht aan middelgrote bedrijven, niet in het minst omdat we uitstekende netwerken hebben met veel middelgrote bedrijven in de Lippe-regio.

Campusfuncties

Op de Innovation Campus in Lemgo studeer je op een van de meest opwindende technologielocaties in NRW. Hier vindt u ultramoderne laboratoria en onderwijsruimten, evenals science-to-business-fabrieken. Bijvoorbeeld het Centrum Industrial IT, waarin bedrijven uit heel Oost-Westfalen-Lippe (OWL) hun vestigingen hebben. Of de Smart Factory OWL, die data- en AI-beheer demonstreert. In de Future Food Factory OWL, uniek in Europa, gebeurt iets soortgelijks op het gebied van voedselproductie. Nieuw werk en overdracht ontmoeten elkaar bij InnovationSPIN.

Hier demonstreren TH OWL , het districtsbestuur en de vakmensen een transparante samenwerking en een geest die nieuwe dingen mogelijk maakt. Naast Fraunhofer IOSB-INA zijn op de campus ook twee beroepsscholen en het nationale handbalteam TBV Lemgo-Lippe gevestigd. En het beste van alles is dat de campus ook studentenresidenties heeft met korte afstanden naar de universiteit en de stad.

  toelatingen

  Je brengt één van de volgende opleidingsachtergronden mee

  • Algemene kwalificatie voor toelating tot de universiteit (Abitur)
  • Gespecialiseerde toelatingskwalificatie voor de universiteit
  • Geavanceerd technisch collegecertificaat (Fachhochschulreife)

  Daarnaast

  • Aantoonbare kennis van goed Engels (niveau B2)
  • Duitse taalvaardigheid (niveau A1)
  • Voor Duits niveau A0: Motivatiebrief voor de Duitse taal (1 pagina)

  Campusleven & Faciliteiten

  Waar de afstanden kort zijn en de netwerken breed. Wil je met de hoogleraar praten over jouw studentenonderzoek? Geen probleem, we kennen elkaar hier persoonlijk. Stage lopen op locatie? Onze economisch sterke regio biedt tal van kansen. De OWL University of Applied Sciences and Arts ( TH OWL ) heeft uitstekende netwerken met de economie en onderzoeksinstellingen en werkt samen met verschillende universiteiten wereldwijd.

  Creatieve Campus Detmold, Innovatiecampus Lemgo en Duurzame Campus Höxter - op zijn drie locaties is de TH OWL niet alleen een plek waar mensen werken, studeren, lesgeven en onderzoeken. Het leven op de campus omvat vrije tijd, uitwisseling, sport, vrijwilligerswerk en creatieve ontwikkelingsmogelijkheden.

  Locaties

  • Lemgo

   Campusallee, 12, 32657, Lemgo

  Vragen