Keystone logo
The British University in Egypt BSc in informatica en informatica
The British University in Egypt

BSc in informatica en informatica

Cairo, Egypte

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 5.000 / per year

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Missie

De missie van het bachelorprogramma Informatica en Computerwetenschappen is om de kennis van studenten over de vakgebieden informatica en informatica te ontwikkelen, inclusief hun vermogen om de bepalende processen van informatica-theorieën, abstractie, ontwerp en implementatie toe te passen om problemen op te lossen in de discipline. De programmastructuur bereidt studenten voor op de beroepspraktijk en voortdurende professionele ontwikkeling in de zich ontwikkelende IT- en computerindustrie. Het langetermijndoel van het programma is om erkenning te krijgen voor zijn kwaliteit en innovatie op nationaal, regionaal en internationaal niveau.

Onderscheidende kenmerken van het programma

De BUE levert programma's op basis van een Britse filosofie van het onderwijs. Dit resulteert in programma's die heel erg gericht zijn op het leren van studenten in plaats van op die die het vakmateriaal opleveren. Afgestudeerden van Britse programma's vertonen meestal:

 • Het vermogen om creatief te denken en met sterke probleemoplossende vaardigheden;
 • Sleutel- en overdraagbare vaardigheden op hoog niveau;
 • Het vermogen om zelfstandig een hoog niveau van professionele en vakspecifieke competentie te behouden (vaak via continue professionele ontwikkeling);
 • Technische bekwaamheid;
 • Het vermogen om problemen op een hoog niveau te conceptualiseren;
 • IJverige en ethische werkmethoden;
 • Het vermogen om zowel zelfstandig als als onderdeel van een team te werken;
 • Flexibiliteit en het vermogen om hun vakspecifieke kennis toe te passen op velden buiten de hun eigen;
106984_libraryinside3.png

Andere onderscheidende kenmerken van het programma zijn onder meer:

 • Specialisaties die zijn afgestemd op lokale marktbehoeften en die uniek zijn in de regio;
 • Modules die regelmatig worden bijgewerkt;
 • Op onderzoek gerichte modules worden aangeboden om studenten te helpen zelfstandig oplossingen te leren ontwikkelen onder de supervisie van ons onderwijzend personeel;
 • Mogelijkheden voor zomercursus als onderdeel van de graden.

Het relatief bescheiden jaarlijkse instroomaantal studenten van de faculteit Informatica en Informatica betekent dat elke student individuele aandacht krijgt. Met de tutorials en het lesprogramma van de kleine klas, streeft de faculteit naar persoonlijke ontwikkeling en academische prestaties. Studenten Informatica en Computerwetenschappen studeren af ​​met een indrukwekkend scala aan praktische probleemoplossende vaardigheden en uitgebreide overdraagbare vaardigheden, wat hen zeer gewilde professionals in de industrie en voortgezet academisch onderzoek zal maken.

De BUE-missie moet de leidende leverancier van hoogwaardig Brits onderwijs in de MENA-regio zijn. De universiteit doet er alles aan om de UK-validatie van haar programma's te garanderen en om een ​​studentenervaring te garanderen die in overeenstemming is met de Britse normen. Op basis van institutionele kwaliteitsborging is de validering van het vakniveau voltooid en de faculteit is vastbesloten ervoor te zorgen dat Britse validerende partners bevestigen dat haar studieprogramma in overeenstemming is met de Britse normen.

De faculteit Informatica en Computerwetenschappen zal ook accreditatie aanvragen bij de British Computer Society (BCS), het toonaangevende Britse orgaan voor informatica en IT-professionals. De Society kan overwegen accreditatieprogramma's voor hoger onderwijs te volgen die leiden tot Chartered IT Professional (CITP), Chartered Engineer (CEng) of Incorporated Engineer (IEng) en / of Chartered Scientist (CSci) -status.

Naast deze kenmerken is de Faculteit ICS met succes geaccrediteerd door de Egyptische Nationale Autoriteit voor Kwaliteitszorg en Accreditatie van het Onderwijs (NAQAAE) en was het de eerste faculteit van Informatica en Computerwetenschappen in Egypte die deze accreditatie behaalde.

Op het moment van schrijven van dit document, en voor zover ons bekend is, maakt deze combinatie van een programma op basis van een leercultuur die sleutel- en overdraagbare vaardigheden naast technische vaardigheden bevordert, samen met academische en professionele accreditatie ons programma Informatica. en Computer Science vrij uniek in zowel Egypte als de omliggende regio.

Programmadoelen

Het programma is ontworpen om studenten te tonen aan de nieuwste technieken en state-of-the-art ontwikkelingen door voort te bouwen op de fundamentele onderbouwing van informatica en informatica. Het programma biedt studenten de mogelijkheid om een studie te kiezen Pathway die weerspiegelt hun ontwikkelen, en eventueel veranderen, interesses. In het eerste en tweede studiejaar begrijpt en krijgt de student vaardigheden in de kernmodules die de essentiële kennis van computerdisciplines omvatten. Gespecialiseerde studierichting wordt gemaximaliseerd in het derde en vierde studiejaar, waardoor studenten kunnen kiezen uit specialistische onderwerpen in informatica, software engineering, informatiesystemen en computernetwerken. Gedurende de vier jaar van de studie is het programma gericht op het verbeteren van het werkgelegenheidspotentieel van de studenten op de lange termijn in de IT-industrie en de academische wereld.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • BSc (Hons) Mathematics and Computer Science
  • Lincoln, Verenigd Koninkrijk
 • BSc (Hons) in de ontwikkeling van computergames
  • Wrexham, Verenigd Koninkrijk
 • BSc (Hons) in Computer Science (Data Science)
  • Academic City, Verenigde Arabische Emiraten