Keystone logo
Tio Business School

Tio Business School

Tio Business School

Invoering

Wilt u meer weten over uw interesseprogramma?

Meer info over onze (online) open dagen, proefstudiedagen en evenementen vind je hier .

Zakelijk, hotel, evenement & toerisme

Welkom bij Tio Business School . Tio biedt jou een persoonlijke, versnelde en excellente opleiding en is al jaren een gerenommeerde naam als erkende onderwijsinstelling. De bacheloropleidingen van Tio behoren al jaren tot de beste van Nederland en staan op nummer 1 in verschillende rankings. Welk programma past het beste bij jou?

Ontdek Tio en zijn uitstekende studiecursussen

Maak kennis met het unieke Tio-concept, de studenten van Tio, docenten en uitstekende studiecursussen

Welkom bij Tio, een hogeschool waar je je meteen thuis zult voelen. Tio biedt een geweldige sfeer, de mogelijkheid tot versneld studeren en het unieke Tio-concept. Studenten houden van Tio's kleinschalige en persoonlijke educatie.

Tio Business School biedt bacheloropleidingen aan op het gebied van:

 • Bedrijf
 • Hotel Management
 • Evenementmanagement
 • Toerisme

Tio Business School biedt een Master of Business Administration (MBA) aan op het gebied van:

 • Internationaal management
 • Gastvrijheid
 • Commercieel beheer

Tio aan de leiding

Tio staat voor intensief, kleinschalig en kwalitatief hoogstaand onderwijs en heeft al vele jaren een uitstekende reputatie als gerenommeerd opleidingsinstituut.

De beste opleidingen van Nederland

Alle bacheloropleidingen en beroepsopleidingen van Tio zijn door de Gids Hoger Onderwijs en de Keuzegids Hbo en Mbo verkozen tot de beste in hun vakgebied. “In de eerste plaats is er het particuliere Tio, dat vestigingen heeft in vijf steden. Studenten zijn erg positief over deze school”, aldus de Handreiking Hoger Onderwijs.

Tio biedt de volgende bachelors aan:

 • The Best Hospitality School
 • De beste zakelijke graad
 • De beste toeristische graad

Waarom studenten voor Tio kiezen

Wil je weten waarom studenten voor Tio kiezen? Lees meer over waar Tio voor staat en waarom studenten zo dol zijn op Tio Hogeschool en de verschillende opleidingen die zij aanbiedt.

 1. Kleinschalig en persoonlijk
 2. Veel begeleiding
 3. Excellentie stimuleren
 4. Versneld studeren
 5. Gemotiveerde studenten
 6. Internationale kansen
 7. Privéonderwijs voor iedereen
 8. Tio loopt voorop
 9. Docenten uit de industrie
 10. Nationale organisatie

Kom je niet naar een van onze open dagen op de Tio-campussen? Geen probleem! Wij bieden u de mogelijkheid om vanuit uw luie stoel een online open dag bij te wonen. Leun achterover en ontspan en we vertellen u alles over io en de mogelijkheden voor u!

De opgenomen online open dagen vind je hier .

Waarom kiezen voor een privéstudiecursus bij Tio?

Ben je benieuwd naar welke extra's een Tio-opleiding onderscheidt van andere opleidingen? Hieronder leest u waarom studenten kiezen voor Tio's kleinschalige, persoonlijke en kwalitatief hoogwaardige onderwijs en hoe u ook kunt profiteren van onze unieke aanpak.

Tio Business School biedt je de mogelijkheid om versneld te studeren in een prettige en veilige omgeving. Je wordt omringd door gemotiveerde studenten en docenten met ruime praktijkervaring in hun vakgebied.

Tio biedt zowel bacheloropleidingen als beroepsopleidingen aan. Dat betekent dat je in kleine groepen studeert, gemiddeld zo'n elf studenten per college, en veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt. In tegenstelling tot gesubsidieerd onderwijs biedt Tio studenten de mogelijkheid om hun studie in minder tijd af te ronden. Hier is een overzicht van de verschillende voordelen van particulier onderwijs, vergeleken met een gesubsidieerd door de overheid:

Kleinschalig en persoonlijk onderwijs

Docenten geven les aan kleine groepen en kennen hun studenten op naam. Dit maakt persoonlijke begeleiding mogelijk.

Uitgebreide supervisie

Docenten stimuleren je om het beste in jezelf naar boven te brengen. Je krijgt optimale begeleiding en begeleiding om zowel theorie als praktijk onder de knie te krijgen.

Versneld studeren

Tio biedt een versnelde studie aan: bacheloropleidingen in slechts drie of vier jaar en beroepsopleidingen in één of twee jaar. Je hebt dus je diploma sneller, waardoor je eerder kunt beginnen met je carrière of je kunt blijven studeren voor een masterdiploma.

Docenten uit de industrie

Docenten gebruiken hun ervaring in de industrie om verbanden te leggen tussen de theoretische kennis die je verwerft en de praktische toepassingen ervan.

Uitmuntendheid

Elke Tio-opleiding heeft de hoogste waardering gekregen van de Higher Education Guide. Tio biedt oa de beste hotelschool graad, de beste stewardess, toerisme en business graden en de beste opleiding Commerciële Economie! Tio wil bij haar studenten hetzelfde streven naar excellentie aanwakkeren. Bovendien heeft Tio een honoursprogramma voor talentvolle studenten die willen excelleren.

Kiezen tussen hoger beroepsonderwijs of onderzoeksuniversiteit?

Heb je nog geen beslissing genomen tussen een bachelordiploma aan een hogeschool of één aan een onderzoeksuniversiteit? Hieronder lichten we de verschillen tussen een bacheloropleiding en een universitair diploma toe. De keuze is aan jou.

Bachelor diploma Universitair diploma
Leren voor een beroep Onderzoek leren uitvoeren
Duidelijke carrièremogelijkheden Onduidelijke carrièremogelijkheden
Veel contacturen Minder contacturen en meer onafhankelijke studie
Vooral praktisch en met een praktische focus Voornamelijk theoretisch
Kennis in praktijk brengen Nieuwe kennis ontdekken en delen
Vaardigheden en houding ten opzichte van beroep / beroep Vaardigheden voor onderzoek en wetenschap
Veel verschillende onderwerpen Minder onderwerpen, meer diepgaande aanpak
Inhoud van de cursus verspreid Cursusinhoud vaak geconcentreerd, hoog tempo
Persoonlijke begeleiding Minder persoonlijk, ontdek alles zelf
Leer als onderdeel van een groep Focus op zelfstandig leren
Hoorcolleges in (kleine) klassen Lezingen in grote collegezalen
Meerdere stages en een scriptie Optionele stage / afstudeerscriptie
Studenten worden opgeleid voor een functie / beroep Studenten worden opgeleid in een vakgebied

Kwaliteit kiezen

De keuze voor een studiecursus is belangrijk voor uw toekomst. Hoe kun je deze beslissing nemen? Er zijn tools om uit te zoeken of u bijvoorbeeld een bachelordiploma van hoge kwaliteit bekijkt. Studiekeuze123 is een website waarmee je studiecursussen kunt vergelijken en kunt zien hoe huidige studenten hun respectieve studiecursussen beoordelen. De Hogeschoolgids publiceert elk jaar een overzicht van de beste studiecursussen in Nederland. Beide tools kunnen u helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw toekomst.

Studiekeuzecheck

Als u er zeker van wilt zijn dat u de juiste keuze maakt, is de Tio studiekeuzecheck perfect voor u. Om uit te vinden of een studiecursus voor u geschikt is, kunt u zich aanmelden voor een niet-bindende studiekeuzecheck van Tio. Deze studiekeuzecheck kan bestaan uit bijvoorbeeld het bijwonen van een open dag of een proefstudiedag, een dag lang meekijken met een Tio-student, het houden van een persoonlijke vergadering of een financieel consult. Zodra je bent geaccepteerd bij Tio, kan je worden opgeroepen voor een niet-bindende bespreking met je toekomstige studiecoach om je studiekeuze te bespreken.

Als je vooropleiding onvoldoende aansluit bij de studie die je wilt volgen, wordt een intakegesprek en een beoordeling gepland. Op basis van de uitkomst van dit interview en de beoordeling, kun je tenslotte toch in de studiekring worden opgenomen.

Zelfs na 1 mei

De studiekeuzecheck van Tio is ook beschikbaar na 1 mei. Tijdens de vakantieperiodes en in de zomermaanden is Tio elke werkdag geopend. Je wordt hierbij uitgenodigd om even langs te gaan en Tio zelf te ervaren.

Ranglijsten

Nummer 1 in begeleiding

Dat Tio haar studenten uitstekend begeleidt, blijkt wel uit het feit dat Tio al jaren op nummer 1 staat op de ranglijst als het gaat om het faciliteren van studeren met een functiebeperking. Tio scoort in alle categorieën boven het Nederlandse gemiddelde en behaalt ook de hoogste totaalscore. Daarnaast biedt Tio studenten die willen excelleren meer dan voldoende uitdaging met een speciaal honoursprogramma.

Locaties

Locaties
 • Amsterdam

  Tio Amsterdam Tempelhofstraat 5 , 1043 EA, Amsterdam

  • facebook
  • instagram
  • twitter
  • youtube
  • linkedin
 • Utrecht

  Tio Utrecht Oudenoord 2 , 3513 ER , Utrecht

  • Rotterdam

   Tio Rotterdam Weena 457 , 3013 AL , Rotterdam

   • Eindhoven

    Tio Eindhoven Begijnenhof 8-12 , 5611 EL , Eindhoven

    • Hengelo

     Tio Hengelo Julianalaan 9 , 7553 AB , Hengelo

     • Groningen

      Phebensstraat 1, 9711 BL, Groningen

      Vragen