Keystone logo
Tio Business School Bachelor in International Business Management (BBA)
Tio Business School

Bachelor in International Business Management (BBA)

3 Years

Engels, Nederlands

Full time

Request application deadline *

Request earliest startdate

EUR 22.250 / per year **

Op de campus

* EU-studenten kunnen zich tot het begin van het semester aanmelden voor de Tio-programma's. Het aantal beschikbare plaatsen is echter beperkt. Het aantal beschikbare plaatsen is echter beperkt. Daarom is het aan te raden om je op tijd in te schrijven. De d

** Collegegeld EU per jaar. Inschrijfgeld (eenmalig) € 250. Pakketkosten (eerste jaar) voor niet-EU / EER-student: € 30.000.

Invoering

Schrijf je in voor de online open dag op: href = "https://www.tio.nl/nl/open-dagen/

Een glorieuze toekomst: u sluit een deal met een Amerikaanse organisatie en onderzoekt de mogelijkheden van zakendoen in Azië. De zakenwereld is op zoek naar jou! Na het behalen van de bacheloropleiding International Business Management excelleer je in het leggen van internationale contacten en het creëren van je eigen kansen. Deze bacheloropleiding brengt je weer een stap dichter bij internationaal succes.

U kunt bijvoorbeeld werken als een accountmanager, een financieel manager of een verkoop- of districtmanager. U kunt ook uw eigen bedrijf beginnen.

Is deze bacheloropleiding iets voor jou?

Het bachelorprogramma International Business Management van Tio is gebaseerd op het International Business (IB) -programma en legt extra focus op financiën en e-commerce. Dit betekent dat je je ook na het volgen van deze bacheloropleiding thuis voelt in de financiële en online wereld. Herken jij jezelf in de volgende beschrijving? Ben jij:

Competitief?

Heb je de wil om te scoren? U blijft op de hoogte van internationale ontwikkelingen en loopt altijd een stap voor op de laatste trends. Je hebt contacten over de hele wereld en gebruikt je kennis als manager van een multinational, als zelfstandig ondernemer of adviseur bij een bedrijfsovername. Uw winnaarsmentaliteit zorgt ervoor dat uw organisatie succesvol is.

Interesse om op de beurs te handelen?

Wil je alles weten over obligaties, aandelen, opties en futures? Stap voor stap leer je alles wat je moet weten om je eerste stappen als investeerder op de beurs te zetten. In de geest van competitie kunnen de drie studenten met de beste resultaten een geldbedrag winnen tijdens het Stocks & Bonds-project.

Goed met cijfers en cijfers?

Hoe komt het dat de omzetcijfers van deze week zoveel lager zijn dan die van vorige week? Je kon het niet helpen, maar let op de daling van de statistieken. Heeft het te maken met het seizoen of is er iets meer aan de hand? De bacheloropleiding International Business Management leert u deze cijfers te begrijpen en gepaste actie te ondernemen.

Internationaal gericht?

Werken in een internationale omgeving? Met dit bachelorprogramma kun je meer van de wereld zien! Tijdens de internationale studiereis bezoek je een partneruniversiteit en internationale bedrijven. Tijdens je (internationale) stages doe je internationale professionele ervaring op.

Ondernemend?

Zie je overal kansen? Wil je een eigen bedrijf starten? Met dit bedrijfsprogramma kunt u meteen aan de slag. Samen met je medestudenten richt je een eigen bedrijf op en adviseer je andere organisaties over hun strategie en werking.

Geïnteresseerd in andere culturen?

De wereld draait op handel en je wilt een speler zijn op het internationale toneel. Zelfs tijdens je studie kom je dus tijdens de studiereis, je internationale stage (s) of wanneer je in het buitenland studeert in contact met verschillende culturen. U leert hoe u succesvol zaken kunt doen in andere landen.

Onder controle?

Ben jij graag de baas? Zie jij jezelf in een leidende positie? Tijdens deze bacheloropleiding worden je leiderschapsvaardigheden ontwikkeld tijdens de cursus Management Skills. U wilt natuurlijk de leiding nemen over de verschillende projecten waaraan u werkt. Je wordt bijvoorbeeld de algemeen directeur van je studentenbedrijf.

Uitstekend in netwerken?

Ben je goed in het ontmoeten van nieuwe mensen? Dat is van uitstekende kwaliteit, omdat u zo binnen een mum van tijd uw netwerk kunt opbouwen. Dat zal zeker waardevol zijn in uw professionele toekomst!

Herken je jezelf aan deze beschrijvingen? Bekijk het curriculum voor meer informatie over deze bacheloropleiding of woon een open dag bij om de sfeer te ervaren en studenten en docenten te ontmoeten.

126008_Businessphoto3.jpg

Waarom kiezen studenten voor International Business Management?

 1. Tio biedt de mogelijkheid tot versneld studeren: een bachelordiploma behalen in slechts drie jaar.
 2. Internationale handel creëert veel banen en kansen voor goed opgeleide jonge professionals. Alleen al in Nederland is de internationale handel goed voor meer dan 50% van het bruto binnenlands product.
 3. Wanneer je deze handelsdiploma voltooit, word je ook een specialist in financiën. Je leert alles wat er te weten valt over aandelen, obligaties, futures en effecten en over cashflows tijdens een bedrijfsovername.
 4. Je studeert aan de beste opleiding van Nederland. Vijf jaar op rij, sinds de introductie van dit programma, zoals gekozen door de Hoger Onderwijsgids.
 5. E-commerce is een belangrijk onderdeel van het International Business Management-programma omdat er veel online wordt gehandeld en cross-channeling steeds populairder wordt.
 6. Na het volgen van deze bacheloropleiding heb je veel carrièremogelijkheden.
 7. Bij Tio ben je geen nummer; er is een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling en supervisie.

Studieprogramma

Praktisch is het sleutelwoord: leren door te doen! Ongeveer 60% van de bacheloropleiding International Business Management heeft een praktische focus. Het curriculum is ontworpen in samenwerking met brancheverenigingen zoals de Sales Management Association, Thuiswinkel.org en experts met veel praktijkervaring. Met het lectoraat blijft Tio de concurrentie voor op het gebied van e-business. Hierdoor sluit de opleiding goed aan bij de behoeften van de sector en de laatste trends.

Je bacheloropleiding International Business Management opent vele deuren voor je. U kunt commercieel adviseur worden bij ABN AMRO of werken als manager van marketingcommunicatie bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel. Wilt u meer weten over uw potentiële carrièrepaden?

111319_ScreenShot2019-03-03at2.18.48AM.png

Bekijk uw loopbaanperspectieven

Deze bacheloropleiding International Business Management (IBM) is geaccrediteerd door de NVAO en leidt studenten in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) (ISAT-code: 34144). IBM is mede gebaseerd op het International Business (IB) profielniveau van vakbekwaamheid, aangevuld met e-commerce.

111320_ScreenShot2019-03-03at2.19.55AM.png

Na het afstuderen

Een glimp van je toekomst

Er zijn veel wegen voor u open wanneer u uw bachelor in International Business Management behaalt. Hoe zit het met werken als commercieel adviseur bij ABN AMRO of manager marketingcommunicatie bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel. U kunt ook werken als accountmanager of marketingmanager. Wilt u meer weten over uw vele opties? Bekijk carrièremogelijkheden en lees interviews met alumni.

Wil je je opleiding voortzetten na het afronden van de bachelor International Business Management? Deze bachelor geeft je toegang tot vele binnen- en buitenlandse masteropleidingen.

Beginsalaris

Het bruto startsalaris voor pas afgestudeerden van IBMS is ongeveer € 2.400 per maand (Higher Education Guide 2019).

Werkgelegenheid

Internationale handel maakt alleen al in Nederland meer dan 30% van het bbp uit. Dit resulteert in een schat aan werkgelegenheid en uitstekende vooruitzichten voor goed opgeleide jonge professionals.Succesvol in het bedrijfsleven

De vraag naar hoog opgeleide managers met een internationale mindset groeit als gevolg van de steeds groter wordende wereldhandel. Nederland is een echte handelsnatie. Het staat in de top 10 van de wereld wat betreft het exporteren van goederen en diensten (bron: Statista). Met professionele kennis en een goed gevoel voor financiën en e-business, kunt u het ook maken als een zelfstandige ondernemer.

Wat kunt u doen en waar kunt u werken?

Wat kun je doen als je de bacheloropleiding International Business Management aan de Tio University of Applied Sciences hebt afgerond?
Bijna elke sector van de industrie heeft behoefte aan goed opgeleide jonge professionals met uitstekende managementvaardigheden. Na het behalen van dit bachelordiploma kun je dus kiezen uit vele functies en expertises.

Denk aan beroepen zoals:

 • Financieel directeur
 • Account Manager
 • Verkoopsmanager
 • Ondernemer
 • Marketing manager
 • Consultant
 • Regiomanager
 • Directeur
 • Manager logistiek
 • Productmanager
 • Export Manager

Waar kun je werken Voorbeelden hiervan zijn:

 • multinationals
 • Banks
 • Effectenbeurs
 • Verzekeringsmaatschappijen
 • SME
 • Adviesbureaus
 • Advertentie- en communicatiebureaus
 • Telecombedrijven
 • Retailorganisaties
 • Overheidsinstellingen
 • Vastgoedbedrijven

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Ideale studenten

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen