Keystone logo
Tio Business School Bachelor in hotel- en evenementenmanagement (BA)
Tio Business School

Bachelor in hotel- en evenementenmanagement (BA)

3 Years

Engels, Nederlands

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 22.250 / per year *

Op de campus

* Collegegeld EU per jaar. Inschrijfgeld (eenmalig) € 250. Pakketkosten (eerste jaar) voor niet-EU / EER-student: € 30.000.

Vraag- en antwoordsessies

Invoering

Schrijf je hier in voor de online open dag

Welkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De horeca is op zoek naar jou! Na het behalen van de bacheloropleiding Hotel- en Eventmanagement kun je de perfecte beleving voor je gasten creëren, ook online. U maakt elk verblijf en evenement tot een succes.
Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, food & drankmanager, marketing- of communicatiemanager of je kunt een eigen bedrijf starten.

Is deze bacheloropleiding iets voor jou?

De bacheloropleiding Hotel- en Eventmanagement van Tio biedt je het beste van twee werelden: een traditionele hotelmanagementopleiding gecombineerd met aspecten van eventmanagement. Herken jij jezelf in de volgende beschrijving? Ben jij:

Gastvrij?

Zit gastvrijheid in je bloed en ben je altijd op zoek om je gasten de best mogelijke ervaring te bieden? Deze bacheloropleiding is perfect voor jou. Tijdens het programma leer je alles over gastvrij ondernemerschap en werk je in hotels en restaurants en tijdens evenementen.

Geïnteresseerd in de hotelindustrie?

Ben je altijd al aangetrokken tot de hotelindustrie? Nooit een saai moment! Je kunt werken als frontofficemanager en het gezicht van het hotel zijn. Of misschien is revenue management meer jouw ding. U bepaalt de beste kamerprijzen op basis van verwachtingen en historische gegevens.

Een organisatietalent?

Heeft u de controle en bent u uitstekend in het motiveren van anderen? Word een talent voor het organiseren van evenementen. Van festivals en sportevenementen tot congressen en beurzen. Je kunt ook in de hotelbranche werken en evenementen organiseren als onderdeel van de banketafdeling. Het hosten van evenementen leer je in de praktijk: tijdens de evenementenweek neem je deel aan het evenementenspel en werk je in teamverband aan een nieuw evenementconcept voor een bedrijf.

Nieuwsgierig?

Heb je oog voor detail, ben je altijd up-to-date en leergierig? Wil je achter de schermen van evenementen gaan? De onderzoeker in jou krijgt alles wat ze willen. Tijdens de opleiding ga je naar evenementen en krijg je de kans om achter de schermen te gaan. Dit geeft je de perfecte gelegenheid om alle informatie over de organisatie van het evenement in je op te nemen.

Ondernemend?

Zie je overal kansen? Wil je een eigen bedrijf starten? Samen met je medestudenten run je een eigen hotel en ben je verantwoordelijk voor de organisatie van evenementen. Je kunt ook kiezen voor de minor Entrepreneurship, waarin jij en je teamleden samen een bedrijf opzetten.

Geïnteresseerd in andere culturen?

De wereld is uw speelveld wanneer u in de horeca werkt. Zelfs tijdens je studie kom je tijdens de studiereis, je internationale stage of tijdens je studie in het buitenland gedurende zes maanden of een jaar in aanraking met verschillende culturen.

Benieuwd naar voedingsconcepten?

Wilt u een nieuw foodconcept ontwikkelen? In de kookstudio beheers je verschillende bereidingstechnieken. De cursussen F&B management en menuontwikkeling & design leren je alles over foodconcepten, het samenstellen van menu's en menu engineering en design.

Een team speler?

Een hotel runnen en evenementen organiseren zijn teaminspanningen. Je hebt een team om je heen nodig om het onmogelijke mogelijk te maken. Door goed samen te werken, kunt u de verwachtingen van uw gasten en bezoekers blijven overtreffen!

Herken je jezelf aan deze beschrijvingen? Bekijk het curriculum voor meer informatie over deze bacheloropleiding of woon een open dag bij om de sfeer te ervaren en studenten en docenten te ontmoeten.

111322_ScreenShot2019-03-03at2.42.16AM.png

Hotelmanagement of evenementenbeheer?

Is de bachelor Hotel- en Eventmanagement een hotelmanagementprogramma of een eventmanagementprogramma? Het is beide! Hotelmanagement en eventmanagement zijn een gouden combinatie, daarom heeft Tio beide aspecten gecombineerd in de bacheloropleiding Hotel- en Eventmanagement: de traditionele hotelmanagementgraad gecombineerd met aspecten van eventmanagement.

Waarom kiezen studenten voor hotel- en evenementenbeheer?

 • Tio biedt de mogelijkheid tot versneld studeren: een bachelordiploma behalen in slechts drie jaar.
 • De horeca heeft behoefte aan goed opgeleide managers.
 • Evenementmanagement en de hotelsector zijn nauw met elkaar verbonden. Daarom biedt Tio de gouden combinatie van een hotelmanagement-diploma met evenementenbeheer.
 • Je studeert aan het beste (particuliere) hotelmanagementprogramma van Nederland. Zes jaar achtereen, gekozen door de Gids voor hoger onderwijs.
 • De evenementen- en hotelsector staat in de top tien van sectoren met het hoogste aandeel online bestedingen in Nederland. E-commerce is daarom een belangrijk aspect van het programma Hotel- en Eventmanagement.
 • Na het behalen van dit bachelordiploma hebt u veel carrièremogelijkheden.
 • Bij Tio ben je geen nummer; er is een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling en supervisie.

Studieprogramma

Praktisch is het sleutelwoord: leren door te doen! Ongeveer 60% van de bacheloropleiding Hotel- en Eventmanagement heeft een praktische focus. Het curriculum is ontworpen in samenwerking met brancheverenigingen en netwerkorganisaties HotelloTOP, IDEA, de Fellowship for Event Managers, Thuiswinkel.org en de Koninklijke Nederlandse Horeca Vereniging en experts uit het veld. Hierdoor sluit de opleiding goed aan bij de behoeften van de sector en de laatste trends.

126010_Businessphoto5.jpg

111321_ScreenShot2019-03-03at2.42.24AM.png

Na het afstuderen

Een glimp van je toekomst

Er zijn veel wegen voor je open wanneer je je bacheloropleiding Hotel- en Eventmanagement behaalt. Wat dacht je van werken als eventmanager bij Tomorrowland (ID&T) of als banquetingmanager bij Hotel Sofitel Legend The Grand. Je kunt ook werken als hotelmanager of organisator van congressen.

Wil je na de bacheloropleiding Hotel- en Eventmanagement je opleiding voortzetten? Deze bachelor geeft je toegang tot vele binnen- en buitenlandse masteropleidingen.

Beginsalaris

Het basissalaris voor recent afgestudeerden van hotelscholen ligt rond de € 2.110 per maand (Higher Education Guide 2019).

Werkgelegenheid

De omzet in de horecabranche neemt al meer dan vier jaar toe. Dat betekent dat ook de werkgelegenheid is gegroeid (bron: CBS). De horecasector heeft een van de gelukkigste professionele groepen in Nederland, dus dit is absoluut een geweldige branche om in te werken (bron: HotelloTOP 2018).Succesvol in de horeca

Vrije tijd is een groot bedrijf; van een hotelverblijf tot een festivalbezoek. De sector toerisme en recreatie is een bedrijfstak van 76 miljard euro in Nederland. In 2017 bezochten 17,6 miljoen buitenlandse toeristen ons land en dit aantal zal de komende jaren toenemen (bron: NBTC). Nederland is ook de leidende natie in Europa als het gaat om het aantal hier gehoste congressen. Door de toenemende populariteit van websites zoals Booking.com is er een grote vraag ontstaan naar professionals met kennis van e-commerce. Dit is een sector met veel toekomstpotentieel!

Wat kunt u doen en waar kunt u werken?

Wat kun je doen als je de bacheloropleiding Hotel- en Event Management aan Tio University of Applied Sciences hebt afgerond?

Bijna elke sector van de industrie heeft behoefte aan goed opgeleide managers met uitstekende organisatorische vaardigheden. Na het behalen van dit bachelordiploma kun je dus kiezen uit vele functies en expertises.

Denk aan beroepen zoals:

 • Hotel Manager
 • Manager eten en drinken
 • Evenementen manager
 • Huwelijksplanner
 • Organisator van congressen
 • Marketing manager
 • Consultant
 • Plichtsmanager
 • Reserveringen manager
 • Front office manager
 • Algemeen directeur
 • Ondernemer

Waar kun je werken Voorbeelden hiervan zijn:

 • Evenementen organisaties
 • hotels
 • restaurants
 • Attractieparken
 • Conventie en eerlijke locaties
 • Culturele centra
 • multinationals
 • Bank- en verzekeringsmaatschappijen
 • Cruise schepen
 • Marketingbureaus
 • Adviesbureaus

toelatingen

leerplan

Ranglijsten

Programma collegegeld

Ideale studenten

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen