Keystone logo
TOBB ETÜ - University of Economics & Technology Bachelor in elektrische en elektronica engineering
TOBB ETÜ - University of Economics & Technology

Bachelor in elektrische en elektronica engineering

Ankara, Turkije

4 Years

Engels, Turks

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

TOBB ETÜ Electrical and Electronics Engineering Program , opgericht in 2004, gaf zijn eerste afgestudeerden in 2008. Er zijn momenteel 11 faculteiten in de afdeling. De faculteit doet onderzoek op het gebied van micro-elektronica, besturing, communicatie, signaalverwerking, biomedische producten, optica / fotonica en smart grid.

Om in aanmerking te komen voor het programma, moet de student slagen voor of een vrijstelling krijgen voor het Engelse voorbereidingsprogramma (vereist 61 van TOEFL IBT of 500 van TOEFL ITP). De eerste drie voorwaarden van het programma bieden achtergrond in wiskunde en basiswetenschappen. Departementale cursussen starten in het derde semester. Een academisch jaar aan TOBB ETÜ bestaat uit drie semesters (herfst, lente en zomer). Na het vijfde semester volgen de studenten hun eerste coöperatieve opleiding. Cooperative Education (Coop) is een semester lang stageprogramma met betaling en verzekering. Na terugkeer van hun eerste Coop, zetten de studenten het programma voort in een een-termijns cursus - een term stagepatroon tot het afstuderen. Het programma duurt 11 semesters, waarvan drie voor Coop semesters. In de laatste twee semesters moeten studenten 4-5 departementaal, 1-2 technisch en één niet-technisch keuzevak volgen om meer kennis op te doen op de gebieden die zij wensen. Het programma mondt uit in een cursus Senior Design Project, waarbij de studenten hun kennis toepassen op een uitgebreid project.

Doel van het programma

Het doel van het BS-programma in elektrische en elektronische techniek is om succesvolle ingenieurs op te leiden die in staat zijn tot leiderschap en zich sterk kunnen aanpassen aan de steeds veranderende wereld. een vaardigheid om kennis van wiskunde, wetenschappen en techniek toe te passen.

Kwalificaties voor elektrische en elektronica-engineering

 1. Een vermogen om experimenten te ontwerpen en uit te voeren, en om gegevens te analyseren en te interpreteren.
 2. Een mogelijkheid om een systeem, component of proces te ontwerpen om aan de gewenste behoeften te voldoen binnen realistische beperkingen zoals economisch, ecologisch, sociaal, politiek, ethisch, gezondheid en veiligheid, produceerbaarheid en duurzaamheid).
 3. Een vaardigheid om te werken op multidisciplinaire teams.
 4. Een bekwaamheid om technische problemen te identificeren, formuleren en op te lossen.
 5. Een goed begrip van professionele en ethische verantwoordelijkheid.
 6. Een vaardigheid om effectief te communiceren in het Engels en in het Turks.
 7. De brede opleiding, nodig om de impact van technische oplossingen in een globale, economische, ecologische en maatschappelijke context te begrijpen.
 8. Een erkenning van de behoefte aan en het vermogen om levenslang te leren.
 9. Een kennis van hedendaagse kwesties.
 10. Een vaardigheid om de technieken, vaardigheden en moderne engineeringtools te gebruiken die nodig zijn voor de engineeringpraktijk.

Diploma gehaald

Studenten die de afdeling afronden, hebben recht op een bachelordiploma in Electrical and Electronic Engineering.

Vereisten en regels van de Graad Verdiend

Graduatievereisten worden gedefinieerd in overeenstemming met artikel 45 van de Undergraduate Education and Examination Regulation. Voor het afstuderen moet de student: a) 287 ECTS-punten inclusief de drie coöperatieve onderwijssemesters met succes voltooien binnen de maximaal toegestane tijdsperiode b) een GPA behalen van 2,00 / 4,00.

Registratie toelatingsvoorwaarden

 1. Het studentenquotum van onze undergrad-programma's wordt vastgesteld door het bestuur van de regenten na een suggestie van de senaat en na goedkeuring door de raad voor het hoger onderwijs (YÖK).
 2. Acceptatie van kandidaat-studenten is volgens de ÖSYM-examenscores. Acceptatie van buitenlandse studenten vindt plaats volgens de regels die door de Senaat zijn vastgesteld.
 3. De acceptatie van horizontale en verticale transferstudenten en speciale / gast / uitwisselingsstudenten wordt geregeld door de afdelingen en faculteitsbesturen volgens de Undergraduate Education and Examination Regulation.

Leerstijl

De onderwijsstijl is Full-time en Day-Time. De meeste cursussen worden gegeven in de klas. Alleen de TÜR 101, 102 Turkse en AIT 201,202 Principles of Atatürk en History of Revolution-cursussen worden gegeven door methoden voor afstandsonderwijs.

Graduatievereisten

Graduatievereisten worden gedefinieerd in overeenstemming met artikel 45 van de Undergraduate Education and Examination Regulation. Voor het afstuderen moet de student: a) de 287 ECTS-punten inclusief de drie coöperatieve onderwijssemesters met succes voltooien binnen de maximaal toegestane tijdsperiode b) een GPA behalen van 2,00 / 4,00.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Bachelor in Electrical & Electronic Engineering
  • Eindhoven, Nederlanden
 • BSc (Honours) in Computing met Electronic Engineering
  • Online United Kingdom
 • BSc In Electronic and Computer Engineering
  • Wrocław, Polen