Keystone logo
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Invoering

TUIASI studenten hebben toegang tot eersteklas technische studies, aangezien de universiteit een van de beste in het land en Oost-Europa is. Geweldige professoren, relevante cursussen en nieuwe laboratoria wachten op u.

'Gheorghe Asachi' Technische Universiteit van Iaşi heeft de oudste traditie in technisch onderwijs in Roemenië. Sinds haar oprichting heeft TUIASI prioriteit gegeven aan onderzoek, interdisciplinaire benadering, innovatie, onderwijs en, gedurende de laatste twee decennia, internationalisering. Ons hoofddoel, het ontwikkelen van 'technologie voor de mensen om ons heen', is altijd de kern geweest van de TUIASI van TUIASI op het gebied van onderzoek, onderwijs en technologieoverdracht. Deze doelstelling heeft ons ertoe gebracht de universiteit voortdurend te bouwen en verder te ontwikkelen. Het heeft nu ongeveer 13.000 studenten, 23 onderzoeks- en excellentiecentra en 8 onderzoeksteams en geaccrediteerde onderzoekslaboratoria. TUIASI heeft meer dan 303 Erasmus-overeenkomsten met 25 landen ondertekend, dus je ontmoet mensen van over de hele wereld. En wist u dat de universiteitsbibliotheek een van de mooiste bibliotheken ter wereld is en concurreert met de Trinity College Library in Dublin en de nationale bibliotheek van Frankrijk?

De universiteit concentreert zich op de onderwijsbehoeften van de studenten, en verbetert voortdurend haar faciliteiten en haar curricula om te voldoen aan de steeds veranderende eisen op het werkterrein. TUIASI heeft sterke banden met nationale en internationale bedrijven, grote bedrijven zoals Microsoft, Delphi, Continental, Amazon en vele anderen waar de studenten van de Technische Universiteit en alumni vaak als stagiair of medewerker terechtkomen.

faculteiten

 • De faculteit voor automatische besturing en computertechniek
 • "Cristofor Simionescu" Faculteit Scheikundige Technologie en Milieubescherming
 • De faculteit Civiele Techniek en Gebouwdiensten
 • Faculteit Machinebouw en Industrieel Management
 • De faculteit van elektronica, telecommunicatie en informatietechnologie
 • De faculteit van Elektrotechniek
 • De faculteit Hydrotechniek, Geodesie en Milieutechniek
 • De faculteit Werktuigbouwkunde
 • De faculteit Technische Materiaalwetenschappen
 • "GM Cantacuzino" Faculteit Architectuur
 • De faculteit Industrieel Ontwerpen en Bedrijfsmanagement

De kern van TUIASI - De community

De universiteit is een zeer hechte gemeenschap. De studenten, administratief personeel en docenten komen regelmatig samen en werken samen aan gemeenschappelijke projecten - het bouwen van raceauto's of het opnieuw starten van een Roemeens automerk - ARO - en het bouwen van interessante en leuke structuren, zoals een modelgebouw gemaakt van spaghetti of een kerstboom samengesteld uit verschillende 3D-vormen en ook de krachten bundelend om te concurreren in internationale wiskunde en technische uitdagingen, en elk jaar terugkomen met gouden, bronzen en zilveren medailles.

Deze samenwerking strekt zich uit tot op de campus - er zijn wekelijkse vergaderingen met de studenten die op de campus wonen om hun levensstijl en onderdak te verbeteren. Op verzoek van de studenten zijn twee nieuwe collegezalen gebouwd, uitgerust met een snelle internetverbinding en laat in de nacht geopend, en ook twee wasstraten die 24 uur per dag beschikbaar zijn. In de afgelopen jaren werkte het campuspersoneel aan intelligente fietsparkeersystemen en revitaliseerde het de groene gebieden in en rond de campus.

Er zijn 13 studentenverenigingen aan TUIASI - BEST, AIESEC en een voor elk van de 11 faculteiten - die zich richten op het bevorderen van studentenrechten, buitenschools en niet-formeel leren en natuurlijk veel plezier hebben. Deze organisaties houden vaak een verscheidenheid aan culturele en professionele evenementen, zoals workshops, shows, reizen en sportwedstrijden.

uitrusting

We streven er voortdurend naar een vriendelijke, comfortabele en veilige atmosfeer te bouwen, zodat TUIASI studenten beschikken over een breed scala aan faciliteiten met uitstekende normen. Op de campus, een van de grootste universiteitscampussen in Roemenië, vind je moderne residentiehallen, een nieuwe cafetaria met betaalbare prijzen, een adviescentrum waar studenten welkom zijn om te genieten van nieuwe ervaringen door persoonlijke ontwikkeling, professionele en vrijwillige programma's ontwikkeld door de universiteit, sportfaciliteiten met speciale tarieven voor studenten en gratis wasservice voor TUIASI studenten.

Bibliotheek

TUIASI Library is opgericht als een referentie- en onderzoekstechnische bibliotheek en heeft een centrale bibliotheek en zes filialen. Het wordt erkend als een van de mooiste ter wereld en integreert nieuwe technologie in traditioneel leren en onderzoek.

De bibliotheek heeft ongeveer een miljoen volumes gearchiveerd volgens de internationale procedures voor catalogiseren en indexeren en ondersteunt het onderwijs en onderzoek in een breed scala van onderwerpen in engineering en technologie, wetenschap, economie en rechten.

Accommodatie en cafetaria

Zoals de meeste Roemeense studenten uit verschillende regio's van het land en veel buitenlandse studenten, kun je ervoor kiezen om op de campus te gaan wonen. Universitaire accommodatie betekent 21 slaapzalen op de studentencampus 'Tudor Vladimirescu', met 8.000 plaatsen. Ook is er een nieuwe en moderne cafetaria, waar u lekker eten kunt eten tegen lage prijzen.

Gezondheidsdienst

De Student Health Service (Policlinica Studenţească) biedt een volledig scala aan medische diensten aan studenten en het bevindt zich op de campus. Alle internationale studenten hebben toegang tot gratis consultatie van artsen en ziekenhuisbehandeling.

Stad, campus en studentenleven

Je studeert in Iaşi, het hart van Moldavië en een van de drukste, levendigste steden van Roemenië. Fantastische plaatsen, lekker lokaal eten en een geweldig nachtleven waar je meteen verliefd op wordt. Je woont in 'Tudor Vladimirescu', een 8.000 studentencampus die lijkt op een kleine stad in de stad. Op de campus heb je alles wat je nodig hebt: een kantine met geweldig en ongelooflijk goedkoop eten, een moderne fitnessruimte, speelvelden, cafés, bars, clubs, noem maar op! De slaapzalen zijn op loopafstand van Iulius Mall (winkels, restaurants, 3D-bioscoop, enz.) En het nieuwste zakelijke en winkelcentrum van de stad, Palas.

Wist je trouwens dat Roemenië de beste internetsnelheid heeft in Europa? Het staat op de eerste plaats op het continent en op de 10e plaats van de wereld. Blijf in contact met vrienden en familie en mis nooit een Facebook-bericht, een Instagram-afbeelding of een tweet terwijl je op de campus bent.

Vrije tijd en sport

Het leven als student van TUIASI draait niet alleen om werk, cursussen en onderzoek. We promoten een gezonde lifestyle-ervaring door middel van sport- en vrijetijdsfaciliteiten. We bieden twee moderne en volledig uitgeruste fitnessruimtehallen, zes speelvelden, fitness- en aerobicscentrum en een plek waar u kunt voetballen, volleyballen en basketballen.

Locaties

 • Iași

  Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron 67, 700050, Iași

  Vragen